גלולות למניעת הריון

Silly LoveSong

New member
התחליף הכי ראוי ../images/Emo26.gif מדבקות

שאלתי גיליקולוג, הוא בדק ואמר לי שכל הגלולות שיש כיום בשוק מכילות "מעטפת" שמכילה לקטוז (סוכר החלב). אם את מתעקשת שלא להשתמש בקונדומים (כל הקונדומים של חברת "קונדומי" הם טבעוניים + קונדומי ה"אוונטי" של דורקס) אז לדעתי האופציה הכי טובה במצב הזה זה מדבקות - גם לא מכילות רכיבים מהחי, גם לא צריך לבלוע כלום כל יום (לא שוכחים) וגם המדבקות מכילות ריכוז נמוך יותר של הרומונים מאשר בגלולות (אם את מתעקשת לקחת גלולות...). חוץ מזה, את לא יודעת איך הגוף שלך יגיב ל"יריית" הכמות העצומה הזו של ההורמונים. לחלק מהבנות אין תופעות לוואי וחלקן ממש סובלות עד לכדי איבוד החשק המיני... בכלל, לדעתי לא כדאי להעמיס על הגוף כזאת פצצת הורמונים, זה לא טבעי. זה קצת מבאס קונדומים, אבל לדעתי זו האופציה הכי בריאה.

כמה התייחסויות

המדבקה אכן טבעונית, רק שיש נשים שטוענות שהן מרגישות פחות בטוחות איתה לעומת גלולה שבה ברור אם בלעת או לא- כאן עלול להיות חשש של אם נרב ונכנסו מים מתחת או התקלף או זיעה וכו'. גם הזריקות טבעוניות, רק שיש להן תופעות לוואי מפחידות, ואולי זו אשליה, אבל נוצר רושם שהן דופקות את הגוף יותר מהגלולות. חוצמזה שבארץ גלולות זה האמצעי הכי מקובל (במקביל לקונדומים) והאלטרנטיבות, אפילו אם הן טובות, הן משהו די זר שרופאים/ות לא ממש יודעים לענות על שאלות לגביהם, וזה גם קצת מאיים. מבחינת גלולות, בדקתי את העניין בהתקשרות לכמה חברות ובמי שבכלל ידע לתת לי תשובה אכן אמרו שיש חומרים מהחי. לגבי הגלולה שהוזכרה (פמולין, נראה לי), אם אני לא טועה זו גלולה שלא כל כך מקובלת לשימוש מפני שאחוזי הבטיחות שלה כמונעת היריון הם נמוכים, לעומת הגלולות ה"רגילות" בשוק שבהן מדובר סביב ה-99%. ותיקון חשוב- קונדומים הם לא משהו שמבאס רק את הגברים. ממש לא!!! ויש בהם הרבה דברים בעייתיים, בין השאר גם העניין האקולוגי שהוזכר קודם. בכלל, אפילו אם זה לא למישהו מקהילת הטבעונים, יהיה טוב לדעת שיש גלולה שהיא אופציה טבעונית. הגלולת שבשוק הן רבות ודומות מאד אחת לשנייה. רב הסיכויים שאם מישהי מבקשת מהרופא/ה סוג ספיציפי מתוך המבחר הקיים, היא תוכל להשתמש בו. ובאמת יש שימושים מסויימים (כאבי מחזור, פצעים, סדירות...) שהגלולות כן נותנות להם מענה, אפילו אם הוא גרוע, וטוב שתהיה אופציה. הוויכוח של להשתמש בתרופות כן או לא נראה לי כמו ויכוח בפני עצמו, וכן מעניין לדעת אם יש גלולה שמתאימה לטבעוניות.

לא רק לקטוז ולא רק בגלולות

האמת היא שרב התרופות שנהמכרות בכדורים מכילות חומרים מהחי. הפופולארים ביותר הם לקטוז, חומצה סטארית וגליצרינים למיניהם. בד"כ ההפקה היא מפרות או חזירים, וכנראה בגלל שהכמויות מזעריות זה עובר את עניין הכשרות תחת "בטל בשישים". החומרים מהחי הם בדרך כלל חומרי הלוואי של הכדור, כלומר מה שמדביק אותו, ולא החומרים הפעילים (תלוי בתרופה מן הסתם). לכן בהרבה תרופות אשר למצוא אופציה טבעונית של התרופה כשהיא בצורה הנוזלית. במקרה של גלולות למניעת הריון, האופציה הנוזלית היא אולי הזריקה, למרות שהן לא בדיוק אותו דבר. אקמול, דרך אגב, אמור להיות כן טבעוני, אם זה משנה למישהו (וכן, זה של "טבע"...).

רקפת15

New member
שורה תחתונה

אז השורה התחתונה היא שאין גלולות טבעוניות שידוע לנו עליהן...?

Silly LoveSong

New member
אני חושבת שלא

(ואני מסתמכת על מילותיו של גניקולוג שבדק ואמר). אבל מישהו בשרשור כתב שהוא שמע על גלולות טבעוניות, אז שווה לבדוק (אולי הגניקולוג עשה עבודה גרועה.
).

p0miki

New member
תלוי בהגדרה.

אם את מסתכלת רק על הרכיבים עצמם, אז כמו שציינתי גלולה בשם Femulen לא מכילה רכיבים מן החי, אולם אני די בטוח שכל אמצעי מניעה שמכיל הורמונים (גלולות או מדבקות) נוסה על בע"ח.

One Echoe

New member
גם אם אין,

זו עדיין לא סיבה להפסיק לקחת גלולות למניעת היריון. אם אין תחליף - אין מה לעשות בקשר לזה. אולי בעתיד יהיו גלולות טבעוניות, ואז יהיה יותר טוב. אבל בינתיים זה כמו להפסיק לקחת תרופות כי כל התרופות נוסו על בעלי-חיים.

הריון זה טבעוני? ואיידס?

(הכותרת היא פראפרזה על בדיחה ישנה שרצה פעם בפורום) קודם כל - אין לי שמץ של מושג לגבי רכיבים מן החי בגלולות, אם כי קיבלת כאן תשובות די מספקות. אבל רציתי להתייחס לעניין עקרוני והוא עד כמה "טהורים" צריכים להיות בטבעונות שלנו. עד לפני כמה שנים הסתובב באינטרנט ספר Animal Products A-Z שבו נרשמו כל החומרים מן החי שיכולים להופיע במזון, תרופות וכו'. להיות טבעוני באותה תקופה היה לזכור את הספר הזה בעל-פה ולהימנע מכל מוצר שמכיל משהו קטן ממנו. עם השנים הספר טפח וטפח, עד שבכמה שנים האחרונות התרחשה תופעה חיובית בעיניי - הרבה טבעונים החלו להתייחס לגישה הזאת כמזיקה למאבק הציבורי ואפילו לא מסייעת בקצת לבעלי-החיים. יש אמת ברורה שאנו צריכים להתמודד איתה - בעלי-חיים שאינם בני-אדם הם מוצר בחברה שלנו, להתחמק לחלוטין מהפגיעה בהם זה בלתי אפשרי. הטבעונות מציבה אורח חיים המוריד למינימום את הפגיעה הזאת, ומציעה לציבור הרחב דרך-חיים שקל לאמץ ושמבטלת את הפגיעות העיקריות והמשמעותיות ביותר בבעלי-חיים. השיקול לא צריך להיות כמה שפחות רכיבים מן החי שאנחנו נצרוך, השיקול צריך להיות שכמה שפחות בעלי-חיים ייפגעו - ולא, זה לא תמיד הולך ביחד. אז למה אני נותן את הנאום הזה כאן ולא באיזה שרשור על צבעי-מאכל מן החי? כי הוא רלוונטי באותה מידה. אם אתם צריכים לקחת תרופות והן מכילות מוצרים מן החי, בעזרת השם, תקחו אותם. אם הקונדום היחידי שזמין לכם הוא מלייטקס, תשתמשו בו. אם יש אלטרנטיבה פשוטה, קלה ובריאה באותה מידה בוודאי שהיא עדיפה. אבל לצורך העניין אם הגלולות שלא מכילות רכיבים מן החי לא מתאימות לך, אני מאוד מקווה שכן תקבלי את ההחלטה ליטול גלולות אחרות (בהנחה שגלולות זה אמצעי המניעה העדיף עלייך). אה כן, ולגבי ניסויים בבעלי-חיים בתעשיית התרופות - הם (למעשה) מחויבים על-פי החוק. אין טעם בחרם צרכנים על תעשיית התרופות, מעבר לכך שזה לא ממשי זה גם פשוט לא נחוץ, במקרה של ניסויים בתעשיית התרופות הפתרון הוא חקיקתי ומדעי בעיקרו.

אישעם

New member
להפך, מעבר למקסימום שאפשר לעשות ולצ

ולצמצם, מעבר למקסימום שבהימנעות, מעבר ללעשות את כל זה, קיימת הגישה הלא מציאותית. לגישה הלא מציאותית והלא אפשרית אני אישית לא מעוניין להגיע. אני מעדיף להלחם במלחמות שיש לנו סיכוי לנצח. זו לא תבוסתנות, להפך, זו קביעת יעדים ומטרות שאפשריים בניגוד לאלו שלא אפשריים כיום. אני לא רוצה להגיע לגישה לא אפשרית ולא מציאותית ולעודד את עצמי שרק אני צודק ושאני הצדיק המעונה (יחד עם בע"ח). אני מעוניין להשתלב בעולם. זו לא צעדה לתבוסתנות אלא לניצחון של כל מטרה שאפשרית, כולל הפצת הצמחונות והטבעונות המוסרית, בכל צורה, גם בצורת אקולוגיה, בריאות, חיסכון בכסף, דת ועוד.

C H 4

New member
../images/Emo6.gif יש יתרון לאי שימוש באמצעי מניעה

בקרב טבעונים. בהנחה שהם לא הומוסקסואלים או חסרי צרכים מיניים זה אומר שהם יתחילו להתרבות כמו חתולים והעולם יהיה טבעוני.

למעלה