גלולות למניעת הריון

רקפת15

New member
גלולות למניעת הריון

שלום לכולם! הגיעה אליי שמועה שגלולות למניעת היריון מכילות חומרים מהחי, ולאחר בדיקה עם כמה חברות שמייצרות גלולות (יסמין, מינולט, הרמונט ועוד כמה) גיליתי לצערי שזה נכון. רציתי לשאול אם ידוע למישהו/מישהי על סוג מסוים של גלולות למניעת הריון שלא מכילות משהו מהחי? אני יודעת שיש כאן נושא נוסף וחשוב מאד של ניסויים בבעלי חיים בחברות תרופות, וגם את כל נושא תופעות הלוואי של גלולות- שני נושאים חשובים שהם סיבות טובות כדי לא להשתמש בגלולות בכלל, אבל אני בכל זאת צריכה תשובה... אז- יש משהו??? תודה

veganghi

New member
רצוי....

שבני-זוג יעברו לשימוש בקונדום מהטעמים הבאים: א. כמה שפחות תרופות, יותר טוב. ב. אכן, לתרופות יש תופעות לוואי. ג. יש קונדום טבעוני של חברת קונדומי. הוא לא מכיל קזאין ולכן הוא טבעוני. יתר החברות משתמשות בקזאין.קזאין זה אותו חומר הקיים הקיים בחלב ושבזכותו הגבינה הצהובה לא מתפוררת.משתמשים בו בתעשיית הדבקים,והוא אמור לסתום את הקיבה.

רקפת15

New member
ובכל זאת...

נכון, קונדומים הם אופציה אבל לא תמיד מספקת. יש קונדומים טבעוניים נוספים חוץ מ"קונדומי", אבל אני בכל זאת צריכה תשובה בנושא גלולות... קונדומים לא תמיד מהווים פתרון מקביל לזה של גלולות, למשל כי הם בעייתיים מעצם החד פעמיות שלהם ומהווים בעיה סביבתית וכי הם ממש לא כיפיים לשימוש... חוצמזה שלגלולות יש תפקדים הורמונליים נוספים חוץ ממניעת היריון כמו לשמוש לכאבי מחזור, פצעים וכו', וטוב שתהיה אופציה שהיא טבעונית.

veganghi

New member
תגובה

את הגלולות לא מייצרים יש מאין. כדי לייצר גלולות , צריך להשקיע המון אנרגיה,ככה שדווקא קונדומים הם אולי יותר טובים לסביבה ולא להפך. לשימוש לכאבי מחזור, אפשר גם להשתמש בצמחי מרפא.המסמך הבא מכיל נתונים לגבי צמחי המרפא , בתחתית, אך הוא גם מדבר על שימוש בשמן דגים, משום שהאתר אינו צמחוני.עם זאת בהמשך הוא מדבר על פשתן ודלעת וכנראה שמדובר על אומגה 3, משום שבזה הם דומים.לכן אכן אפשר להשתמש בשמן פשתן וקנולה ודלעת כתוספת אומגה 3 , אבל ניתן גם להשתמש בחלב סויה כדי לא להפריז עם האומגה 3 וליצור תלות.גם החלב סויה מכיל כמות גדולה יחסית של אומגה 3. ועצה נוספת שלי שלא כלולה בדף: לעבור למזון אורגני. אני מצרף קישור נוסף להודעה שלי מהיום שבדיוק מדברת על הנושא הזה.....

Silly LoveSong

New member
אלה לא הורמונים "זרים"

הגלולות מכילות אסטרוגן ופרוגסטרון - הורמונים שכבר מצויים בגוף. אבל הגלולות מכילות כמות עצומה ממש מהם... וזה בהחלט לא בריא ולא כדאי.

lightflake

New member
הם זרים מהבחינה שהם תוספת חיצונית

לגוף. מלבד זה שהגלולה מכילה עוד חומרים פעילים מלאכותיים. הגוף נשען כל הזמן על איזון כימי, ברגע שאתה מפר את האיזון מבחוץ אתה גורם לאיזון מחדש עם החומר החיצוני, כשתפסיק את הכנסת החומרים מבחוץ שוב יגרם חוסר איזון, לפעמים אפילו באופן בלתי ניתן לריפוי.

lightflake

New member
ומיילא זה היה לצורך רפואי ..

אבל למען הנאת הסקס החופשי? מי שסובל מהקונדום זה הגבר בדר"כ, לבחורה זה בקושי משנה ומצטער גברים
אבל גבר שאומר לבחורה שאיתו שתלך לקלקל את הגוף שלה רק כי לא כיף לו לשים קונדום הוא קצת אגואיסט...

C H 4

New member
תיקון

הגלולות של פעם הכילו כמות עצומה. היום עושים גלולות עם מינון נמוך של הורמונים, למעט מקרים חריגים.

Silly LoveSong

New member
הממ לא ממש

מטרת הגלולות היא למנוע ביוץ ועושים זאת בעזרת דימוי הריון = הרבה הרבה הורמוני אסטרוגן ופרוגסטרון. אולי פעם באמת היו יותר הורמונים בגלולות, אבל היום עדיין יש הרבה... מאוד הרבה.

מה???????????

קונדומים זה לא טבעוני???? זה קזאין מחלב פרה או שזה מיוצר במעבדות או משו כזה? מזה בכלל קזאין
אל תגידו לי שגם את הקונדומים הטבעונים אני צכה לקנות בחנויות טבע...כמה זה עולה? אפו יש את זה? *זה בטוח בכלל??*

Silly LoveSong

New member
הקזאין הוא מהחי בלבד

לא חייבים לרוץ לחנות טבע, אפשר למצוא קונדומים טבעוניים בכל פארם.
הקונדומים הטבעוניים:
כל הקונדומים של חברת "קונדומי" (יש להם מגוון רחב של סוגים, בדיוק כמו לדורקס), אפילו יש סימון של "Vegan" מאחור!
קונדומי ה"Avanti" של דורקס בלבד (כל שאר הסוגים שלהם הם לא טבעוניים). אלה קונדומים טובים מאוד, אם כי יקרים להחריד (60 ש"ח ל-5 יחידות....). יש עוד חברה אחת או שתיים בעולם שמייצרות קונדומים טבעוניים, אבל אי אפשר למצוא את זה בארץ (רק להזמין מחו"ל).

Silly LoveSong

New member
אוי ../images/Emo122.gif בעצם התכוונתי לקזאין!

התבלבלתי עם השרשור על הגלולות....

רקפת15

New member
חברה נוספת

נכון ללפני שנה בכל אופן, בחברת "לייף סטייל" אמרו שהקומנדומים שלהם לא מכילים שומדבר מהחי

Silly LoveSong

New member
זאת החברה של סופרפארם, כן?

כי אם כן, אז באמת יש מצב שהם טבעוניים. יש פשוט עוד חברה עולמית בשם " Life" ועוד משהו, והם בטוח לא טבעוניים.

רקפת15

New member
זו לא

זאת חברה גדולה שלא קשורה לסופרפארם ונקראת "לייף סטייל" עם מלאן סוגים של קונדומים. נכון לשנה שעברה לפחות, הם אמרו שהם לא מכילים חומרים מהחי

למעלה