כמה התייחסויות
המדבקה אכן טבעונית, רק שיש נשים שטוענות שהן מרגישות פחות בטוחות איתה לעומת גלולה שבה ברור אם בלעת או לא- כאן עלול להיות חשש של אם נרב ונכנסו מים מתחת או התקלף או זיעה וכו'. גם הזריקות טבעוניות, רק שיש להן תופעות לוואי מפחידות, ואולי זו אשליה, אבל נוצר רושם שהן דופקות את הגוף יותר מהגלולות. חוצמזה שבארץ גלולות זה האמצעי הכי מקובל (במקביל לקונדומים) והאלטרנטיבות, אפילו אם הן טובות, הן משהו די זר שרופאים/ות לא ממש יודעים לענות על שאלות לגביהם, וזה גם קצת מאיים. מבחינת גלולות, בדקתי את העניין בהתקשרות לכמה חברות ובמי שבכלל ידע לתת לי תשובה אכן אמרו שיש חומרים מהחי. לגבי הגלולה שהוזכרה (פמולין, נראה לי), אם אני לא טועה זו גלולה שלא כל כך מקובלת לשימוש מפני שאחוזי הבטיחות שלה כמונעת היריון הם נמוכים, לעומת הגלולות ה"רגילות" בשוק שבהן מדובר סביב ה-99%. ותיקון חשוב- קונדומים הם לא משהו שמבאס רק את הגברים. ממש לא!!! ויש בהם הרבה דברים בעייתיים, בין השאר גם העניין האקולוגי שהוזכר קודם. בכלל, אפילו אם זה לא למישהו מקהילת הטבעונים, יהיה טוב לדעת שיש גלולה שהיא אופציה טבעונית. הגלולת שבשוק הן רבות ודומות מאד אחת לשנייה. רב הסיכויים שאם מישהי מבקשת מהרופא/ה סוג ספיציפי מתוך המבחר הקיים, היא תוכל להשתמש בו. ובאמת יש שימושים מסויימים (כאבי מחזור, פצעים, סדירות...) שהגלולות כן נותנות להם מענה, אפילו אם הוא גרוע, וטוב שתהיה אופציה. הוויכוח של להשתמש בתרופות כן או לא נראה לי כמו ויכוח בפני עצמו, וכן מעניין לדעת אם יש גלולה שמתאימה לטבעוניות.