גלולות למניעת הריון

hanyou12

New member
גלולות למניעת הריון

שלום, אני צמחונית מזה 13 שנים וכעת שוקלת למזער צריכת ביצים וחלב ואולי לעבור לטבעונות.
השאלה שלי היא בנוגע לגלולות למניעת הריון - בכולן יש לקטוז, סוכר חלב שבא מ... חלב.
מישהי מכירה מותג שלא מכיר לקטוז?

eietmo

New member
יש מדבקות וטבעת

אני לא יודעת אם יש בישראל אבל פה יש גם זריקות.
&nbsp
אישית אני ממליצה אולי גם לשקול שיטה אחרת כמו קונדומים.
&nbsp
אם את רוצה לנסות טבעונות, יש את אתגר 22+ שהוא נהדר. מנסים ל22 ימים עם קבוצה תומכת,מדריך אישי, תזונאיות והכל בחינם! רק צריך להרשם פה:
http://veg.anonymous.org.il/etgar22

hanyou12

New member
תודה רבה על ההמלצה, אני פשוט לא טיפוס של קבוצה

אני מעדיפה לעשות את זה בדרכי, שכרגע כוללת התלהבות ממתכונים טבעוניים (ניסיתי להכין בבית שניצל טבעוני מטופו ויצא מהמם!), וקיצוץ בביצים ובחלב.
כנראה שמגלולות אני אתן לעצמי פטור כי אני באמת לא מוכנה להידרדר לאף אחד מהאמצעים האחרים שאינם בטוחים ב-100%. הלוואי והיו גלולות ללא לקטוז.
אבל עכשיו עודדתם אותי לבדוק גם בפורום רפואה. אני אשאל ואם אגלה משהו מרעיש אחזור לפה עם המידע

l coyote l

New member
מה ההבדל מבחינת "בטחון" בין מדבקות/טבעת לגלולות?

כולם אמצעים הורמונליים.

Anathema Device

New member
מבחינתי, הטבעת אפילו יותר טובה מבחינת ביטחון

כי לא צריך לזכור לקחת כל יום, ולזכור לשים בציוד אם את לא בבית, דברים שהייתי נכשלת בהם בתדירות גבוהה מהרצוי.

* הרצוי זה תדירות של אפס מקרים
** ההגנה של הגלולות יורדת אם שוכחים לקחת גלולה יום אחד
*** אם נסעת לסופשבוע ושכחת את הגלולות בבית, זה כבר יכול להיות יותר מיום אחד

hanyou12

New member
מדבקה יכולה ליפול, טבעת היא אמצעי פולשני

השורה התחתונה שבשבילי זה מה שמתאים, זה מה שנוח לי להשתמש בו.

eietmo

New member
פולשני? לא הייתי אומרת

לפחות לא יותר פולשני מהמטרה שבגללה את משתמשת באמצעי מניעה מלכתכילה

&nbsp
תעשי מה שנוח לך, אבל באת לשאול על אלטרנטיבות וקיבלת תשובות.

hanyou12

New member
מה שבאתי לשאול לגביו

הוא האם מישהי/ו מכירים גלולות טבעוניות, לא אמצעי מניעה אחרים.
אני לא אפרט פה את כל הגליון הרפואי שלי אבל מן הסתם יש סיבה ששללתי את כל השאר

רק להבהרה - טבעת היא פולשנית בדיוק כמו טמפון

לא מדובר בהתקן תוך רחמי או משהו כזה שגניקולוגית צריכה להחדיר. ובנוסף - ספיגת ההורמונים דרך הטבעת היא יעילה יותר ולכן מינוני ההורמונים בה נמוכים יותר ויש פחות תופעות לוואי.

אכן, בכולן יש לקטוז

ובכלל גם בלי קשר ללקטוז הייתי ממליצה לך להמנע מההורמונים האלה אם זה לא באמת הכרחי...

hanyou12

New member
הממ... אני לא רוצה ילדים אז... הכרחי

ההורמונים האלה קיימים באופן טבעי בגוף, הגלולה באה רק להחליף אותם. זה שהיא נמצאת שם אומר שהגוף לא מפריש אותם בעצמו. אני לא רואה פסול בזה.

l coyote l

New member
לא כל מי שרוצה להמנע מהריון משתמשת בגלולות דווקא

גלולות הן אמצעי אחד מכמה אפשריים, אז לא "הכרחי". עניין של בחירה אישית מן הסתם על פי שיקולים אישיים של העדפות ונוחות.
&nbsp
בנוגע למה שכתבת על ההורמונים וקיומם בגוף באופן טבעי: אילו זה רק היה כל כך פשוט...
הורמונים הם חומרים בעלי השפעות שונות במינונים שונים, בכמויות מזעריות (שכחתי את סדרי הגודל, משהו ממש קטן). משמע כל שינוי/עליה/ירידה - שלא לומר התערבות - בכמות ההורמון עשוי להיות בעל השפעה (טובה/רעה/לא מורגשת), ולא בכדי יש עניין סביב המינון בשיווק מותגים שונים ובהתאמה לנשים שונות.
&nbsp
שורה תחתונה: לחלוטין אינדיבידואלי, אבל רחוק מלהיות פשוט ברמת "הגלולה באה רק להחליף אותם".
נשים שנמנעות מגלולות לרוב לא עושות את זה מתוך מניע עקרוני, אלא כי הן חוות תופעות לא רצויות.

למעלה