גלולות יסמין+המלצה

שירה96

New member
גלולות יסמין+המלצה

היי בנות יקרות , מידי פעם אני כותבת לכן כאן , בעיקר שאלות והתלבטויות... :) מי מכן שקראה את דבריי יודעת שאני סובלת מאנדו'... ואף עמדתי לפני ניתוח אצל סוריאנו שלבסוף התבטל מפני שחשתי כי ידיו קצת "קלות על הסכין" אם לומר זאת בעדינות... אתמול יקירותיי , הייתי בהמלצתכן את ד"ר זולטי ומכיוון שידעתי שהוא עובד עם סויראנו ציפיתי לשמוע את טונים והתייחסות דומה. אך להפתעתי ד"ר זולטי התגלה כאדם מדהים , סבלני , קשוב ויסודי. שאלתי אותו את כל השאלות שהיו לי והוא השיב לי בהסברים מלאים ומפורטים והתייחס ברגישות מדהימה. זה סתם כהמלצה...וכמובן כתודה לכן ששמעתי שהמלצתן לי עליו. אחרי האכזבה מסוריאנו הוא בהחלט היה שינוי מרענן! כמו כן , יש לי שאלה חשובה ...עד כה השתמשתי בגלולות פמינט ..תקופה די ארוכה .. לאחרונה , נגיד בחצי שנה האחרונה התחלתי לסבול מיובש (אתן יודעוות איפה) דבר שהבנתי שיכול לנבוע בגלל גלולות ומעבר לכך הם גם גורמות לי לשינויים במצבי רוח , כחללומר, "דאונים" כאלה... דיברתי על כך עם זולטי והוא הציע לי להחליף גלולות והמליץ על "יסמין" באופן חד משמעי. הוא טוען שהן גלולות טובות מאוד. הייתי רוצה לשמוע מכן בנות , המלצות על היסמין, כיוון שאני קצת חוששת להחליף לגלולות חדשות , פוחדת מתופעות אחרות וכו'.. כמו כן , פעם איזה חברה אמרה לי שלה הן לא עשו טוב... מצפה לתשובתיכן המהירות :) שירה

קלייאו

New member
גלולות יסמין

לי לא היו בכלל תופעות לוואי עם היסמין (לעומת גלולות אחרות שתמיד ניפחו אותי וגרמו לי למצבי רוח). הבעיה אצלי עם היסמין היתה דימומים על פני כל החודש (לפעמים דימומים חזקים, לפעמים סתם כתמים), למרות שבהמלצת הרופא נתתי לגוף כמה חודשים "להתרגל" לגלולות הדימומים לא הפסיקו. התאמה לגלולות היא מאוד אישית אצל כל אחת ואין ברירה לפעמים אלא לנסות סוגים שונים עד שמוצאים את הגלולה שתתאים. בהצלחה.

מישמש33

New member
מיגרנות

אצלי היסמין גרמו למיגרנות נוראיות עד כדי חוסר יכולת לפתוח את העיניים ואני מאלה שבד"כ לא סובלות מכאבי ראש. אני גם ממליצה לנסות מס' גלולות עד שתמצאי לך את מה שמתאים.

galim29

New member
יסמין? ../images/Emo42.gif עשתה לי כתמים

לי היו כתמים לבנים כתוצאה מהיסמין וזה לא עבר לי... חוץ מזה הן היו מצוינות. אני היום על פמינט. לדעתי לכל אחת מתאים משהו אחר ולא משנה מה הרופא ימליץ. הוא לא לקח אותן ולכן לא יכול לדעת בוודאות כמה טובה הגלולה. יסמין נחשבת גלולה טובה כי היא במינון נמוך ולרוב היא בלי תופעות לוואי למרות שמסקר שאחת הבנות עשתה לפני חודשיים בערך יסמין עלתה כל הזמן עם קשר למיגרנות... עצתי: תנסי ותראי אם מתאים לך...

שירה96

New member
פמינט

האמת היא שהשתמשתי עד כה בפמינט גם כן...הפמינט היתה לי טובה תק' ארוכה , אך לאחרונה כפי שציינתי היא התחילה לגרום ליובש וגם למצבי רוח... אינני יודעת אם היובש קשור לכל העניין , אני רק יכולה להניח שיש איזשהו קשר..אני מפחדת מכתמים , שיעור יתר כל מיני בעיות שזה יכול לעשות בעורקים... האמת היא שעד כה שמעתי עליה דברים לא מי יודע מה... נראה לי שאני אשאר עם הפמינט..... בנתיים טפו טפו לא היו איתה בעיות מיוחדות...חוץ מזה שלפני מחזור יש לי קצת מיגרנות....אבל נראה לי שזה קשור למחזור... אגב, GALIM - האם את מרוצה מהפמינט?? תודה, שירה

לגבי פמינט -

אני משתמשת בפמינט כבר כמה שנים. לפניה ניסיתי המון סוגים שגרמו למיגרנות נוראיות. גם עם פמינט יש לי מיגרנות, אך בתדירות קצת יותר נמוכה. מה שכן, פמינט גורמת לי למצבי רוח ולדכדוכים. בחודשים האחרונים התחלתי מאוד להתנפח ולהשמין מהגלולות, אבל אין לי ברירה אחרת....

שירה96

New member
בנות קדימה , תציפו ........

היי יקרותיי, היום אני חייבת להתחיל גלולות , כלומר , חבילה נוספת...תציפו אותי בבקשה בהמלצות... מעיני אחת , קראתי את תגובתך...גם אני ניסיתי כל מיני גלולות , והן היו טובות...רק שכל רופא נשים חדש מחליט להחליף לי אותם בטענה "שיש משו טוב יותר עם פחות הורומונים". האם ניסית את יסמין??? אם יש עוד בנות אשר יודעות משו על יסמין/פמינט ..בעיקר על יסמין כי עם פמינט אני משתמשת כרגע אנא כיתבו לי , בבקשה זה ממש חשוב לי .... אני ממש מפחדת להתחיל משו חדש , במיוחד הקטע עם הכתמים מפחיד אותי ...ומצד שני פמינט עושה קצת דכדוכים... מחכה לתשובותיכן בקוצר רוח שירה : )

לשירה

קודם כל, אל תחששי לנסות גלולה חדשה. לצערי, אני מודעת היטב לתופעות הלוואי של הגלולות, אך כדי להתאים את הגלולה שאיתה תצליחי לחיות בשלום, צריך פשוט לנסות.... ענין הכתמים בהחלט לא נעים, אך מוכר היטב לבנות האנדומטריוזיס הנוטלות גלולות ברצף. אצלי, מרבית הגלולות שנטלתי פרק זמן ממושך, גרמו בשלב מסוים, לתקופה מסויימת, לדימומים. לגבי יסמין, נטלתי את הגלולה במשך תקופה של כמה חודשים אך סבלתי מאוד ממגרנות, לכן הפסקתי. מאחלת לך שתמצאי בקרוב את הגלולה המתאימה לך ביותר.

יסמין

אני הייתי די מרוצה מהיסמין למרות שהיא גרמה לי בהתחלה למיגרנות שבהתחלה לא ייחסתי אותן אליה כי גם בלעדיה היו לי אותן ולדימומים מידי פעם אבל בגדול הייתי מרוצה וחוץ מזה שהשבוע התחלתי טיפול וכשעשיתי א.ס ראו שהמצב נשאר כמו אחרי הניתוח ולא הוחמר וזה דבר שהיה גם לי וגם לרופא מאד חשוב וטוב.

hadardh

New member
לוקחת יסמין רצוף כבר יותר מחצי שנה

חייבתלהגין שחוץ מכמה פעמים קצת מיני-דימומים חומים קטנים ומדי פעם מצבי רוח (אפילו לא לגמרי בטוח שמהגלולות...) - הכל ממש מצויין. אין נפיחויות (אפילו מצליחה לרזות), עור הפנים התנקה, לא כאבים, גודש, דימומים או מיני תפלצות אחרות. לפני כחודש (אחרי הלפרוסקופיה שלי) רצו להחליף לי, אבל חיכיתי עוד קצת וראיתי שהכל טוב, אז אני ממשיכה. שיהיה בהצלחה (-:

sivic10

New member
היי שירה

אני לקחתי יסמין ויצאו לי כתמי שמש חומים מעל השפה. האמת שיש דרך להמנע מזה בשימוש בקרם הגנה. גם בחורף וגם בצל..זה מאוד אינדבידואלי העניין הזה עם הגלולות. חוץ מהכתמים שגיליתי אחרי כמה חודשים איתם הם היו אחלה גלולות. אם תרצי, יש לי 2חפיסות שלמות שאני אשמח לתת לך.. דרך אגב..מי שנוטלת פמינט, יש לי גם 2 חפיסות בשבילה.. ואני לא קונה גלולות בשלשות יותר בחיים!!

יסמין

לוקחת יסמין כבר שנה ו-4 חודשים - תופעות לוואי אצלי זה מיגרנות ופעם ב....דימום. לפי סקר שעשיתי כאן בעבר לא נמצא בוודאות הגלולה שתהיה טובה לכולנו כל אחת והגלולה שלה.....וכדי להגיע לגלולה שלך את כנראה צריכה לנסות כמה. שיהיה בהצלחה במציאת הגלולה ואם את מאוד חוששת לשנות תעשי זאת ב"השגחת" רופא.

עם או בלי הפסקות בכלל?

שמעתי על שתי גישות - אחת על הפסקה כל חצי שנה או שנה - ואחת על שום הפסקות. מה אצלכן?

למעלה