גלולות ותופעות לוואי

גלולות ותופעות לוואי

האם גלולות יכולות לגרום לתופעת לוואי של עצירות? אם כן, האם החלפת הסוג יכולה לעזור? האם גלולות גורמות לכן פתאום לתופעות חדשות אחרי שכבר התרגלתן אליהן ונטלתן אותן כבר במשך תקופה יחסית ממושכת? אצלי פתאום התחילו לגרום לבחילות שלפעמים מופיעות ונעלמות וגם לכאב בחזה. אציין, שמבחינת האנדו אני מרגישה שיפור וכמעט שכחתי מהכאבים, עד כדי כך שבצירוף של ההרגשה הטובה בלי כאבי אנדו' וגודש בחזה חשבתי שאני בהריון.....וזה שפתאום הופיעו לי בחילות אז בכלל, אבל אני ממש לא, עשיתי הפסקה בגלולות וקיבלתי מחזור, שהיה ארוך אבל נסבל מבחינת הכאבים. אני חייבת להוסיף שלמרות השיפור באנדו כל הזמן יש לי מחשבות כפירה בנושא של הפסקת הגלולות כי הן עושות לי מלא תופעות לוואי כמו פטריה ויובש (נו אתן יודעות איפה), נראה לי שעושות לי עצירות שמחמירה את מצב הטחורים (סליחה על הבוטות) שקיבלתי בהריון דבר שמציק לי מאוד, ירידה בחשק (לא לשוקולד), כאב בחזה ובחילות, אוףףףףףףףףףף אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

galim29

New member
היי אמאלתינוק../images/Emo24.gif

לי יש עצירות אבל לא משייכת אותה לגלולות. אלא לאנדו. כי יש לי מוקדים במעיים. את יכולה לנסו להחליף אבל אז סביר להניח תקבלי תופעות לוואי אחרות. זאת הבאסה במחלה הזאת: מקבלים שק של מתנות והן גם משתנות... את לא ממש יכולה לבחור אותם... תנסי לשנות תזונה. אולי יעזור לך? איזה גלולות את לוקחת? כל אחת מגיבה אחרת לסוגי הגלולות השונים. תראי, מבחינתי זה שאין לי מחזור והגלולות עוצרות את המכשפה והכאבים שלי יחסית מינוריים זאת ההקלה הכי גדולה בעולם. אז אני מוכנה לסבול את שאר תופעות הלוואי. הייתי על יסמין והיום אני על פמינט.

אפרופו אנדו במעיים

הייתי אצל רופא גסטרומשהו ונתן לי הפניה לקולונסקופיה, נחרדתי מהבדיקה והחלטתי שאני לא רוצה לעשותה לאחרונה החמירו לי העצירויות, אבל לא קישרתי דווקא לאנדו. איך זה בא לידי ביטוי אנדו במעיים? האנדו אצלי אובחן בדרגה קלה (נכון לניתוח בשנת 2005), האם במקרה כזה יתכן שיגיע למעיים? דרך אגב אני לוקחת פמינט וזו הגלולה היחידה שלא עושה לי בחילות קשות עד כדי הקאה, ורק לאחרונה היו כמה ימים עם בחילה נסבלת שעברה בנתיים. את יכולה לספר לי קצת על הבדיקה? איך עברה עליך הבדיקה (מניחה שעשית)?

זואילי

New member
כמו גלים

גם עם הגלולות היו לי עצירויות. וככה אובחנתי כסובלת ממעי רגיז. עד היום כשאני רואה את אותו פועל עם תג - בא לי להטיח בראשו את כל התיקים הרפואיים שלי הפזורים ברחבי תה"ש.... הפגיעה החמורה של האנדו במעיים התבשלה במשך 8 שנים רצופות... אם תחליטי לעשות קולונוסקופיה - תעשי לעצמך טובה ותלכי רק לד"ר בארגבל. בגדול - את בטישטוש במהלך הבדיקה. לפני הבדיקה - את שותה את הסופודקס המהמם. קחי איתך מלווה.

galim29

New member
לדעתי ועוד איך יש קשר לאנדו

כל כך הרבה בנות פה סובלות משלשולים ועצירויות ביחס לאנדו. יש אין סוף שרשורים על זה. אצלי זה היה לפני הניתוח וגם אחרי מאחר ויש לי מוקד שלא ניתן לנקות אותו לגמרי במעיים. אני גם לוקחת פמינט ויחסית היא בסדר גמור. בחילות גם לי יש מדי פעם. אבל אני כבר לא מנסה לשייך את התסמינים לכלום וזורקת הכל בצרור אחד על האנדו... אני ממליצה לך במידה ואת מחליטה לעשו את הקולונוסקופיה רק אצל באר גבל שמכיר את המחלה. הוא מקבל דרך מכבי וגם מרפאה בתל השומר. לי יש תור אליו שבוע הבא כדי לטפל בבעיות שייש לי (שרירי רצפת האגן אצלי דורשים טיפול ויש כנראה קשר בין העצירויות והשלשלולים שלי לזה) בהמלצת סוריאנו שהפנה אותי אליו בדחיפות. הבדיקה נעשית היום עם זריקת טשטוש והיא לא נוראית. מכניסים למעיים צינור דק מאוד שבודק מה קורה במעיים. אני כבר לא זוכרת ממש כי עשיתי אותה מזמן.. עם טשטוש, בלי טשטוש. עשיתי את כל בדיקות הגסטרו הקיימות. אבל בהחלט ייתכן שיש קשר בין האנדו לעצירויות שלך. שוב ממליצה לך לעבור את הבדיקה אצל באר גבל. אם את צריכה כל דב ר אחר אל תהססי לפנות אלי.

מנסיון של אנדואית רב איברית

אנדו יכול להגיע לכל מקום ולכן תתיעצי עם סוריאנו לגבי הסימפוטמים שאת מרגישה ואיזה בדיקות לעשות ותעשי אותן....רצוי בתה"ש..... בהצלחה

אנדי 22

New member
לגבי שירת הבריאה ששאלת../images/Emo19.gif../images/Emo118.gif../images/Emo55.gif../images/Emo15.gif

את צריכה להגיד את שירת הבריאה במלואה 40 יום רצוץ ואפילו לא יום אחד רווח ולבקש בקשה , במידה ושכחת יום אחד את חייבת להתחיל מחדש בהצלחה אנדי.

למעלה