גלולות ולמיקטל

mori17

New member
גלולות ולמיקטל

יש כאן מישהי שלוקחת גלולות ולמיקטל? יש אפשרות בכלל להשתמש בגלולות שיש טיפול בתרופה אפילפטית? מורי

r216

New member
כן...

אבל את צריכה לשאול את הגניקולוגית... והיא בודקת אם יש בעיה של התנגשות בין התרופות... אני יודעת שמינס.. אז זו גלולה טובה וחלשה יחסית והיא לא מפריעה נגיד לדפלפט, אבל גם מליאן... זה ממש תלוי בבדיקות דם שלך, ובאיזה תרופה את משתמש, לא סתם ככה בוחרים על דעת עצמך, ומצד שני זה גם לא כזה סרט,

mori17

New member
ברור שלא בוחרים לפי דעתי חח

אני מתביישת ללכת לגניקולוגית
בצבא יש אפשרות ללכת לגינקולוגית? מורי

r216

New member
ברור!!

אבל למה ללכת לצבאי? יש רופאות שהן אזרחיות שעובדות בשביל הצבא והן נמצאות בכל עיר בקליניקה של קופת חולים, ולא באיזה צריף צבאי, וחוץ יותר סיכוי שתקבלי אישה, בצבא הרוב גברים למרות שאת יכולה לבחור אבל יש גם את הקטע של התורים... ממה את מתביישת זה הכי טבעי בעולם ללכת לרופא... אפילו בשביל לשאול שאלות!

mori17

New member
כי אני כבר בצבא ../images/Emo6.gif

נשארו לי עוד שבועיים לסיום הטירונות בשעה טובה ומוצלחת אני סוגרת שבת ב-12 יש לי טקס ההשבעה וב-14 צ'או
מורי

r216

New member
מזל טוב!!!

אבל זה לא קשור זה שאת בצבא... יש רופאות של קופת חולים שהן גם רופאות צבאיות אבל הן מקבלות כרגיל במרפא אזרחית אבל צרייך הפנייה מהרופא בבסיס, חלק מהחברות שלי היו אצל רופאים צבאיים אבל דווקא בגלל שאת עם כדורים נוספים לא הייתי ממליצה לך לסמוך על הצבא.. לא יודעת, עדייף רופא במרפאה אזרחית...

mori17

New member
אני יכולה לבקש לראות רופאה אזרחית

שיש לה קשר עם הצבא? אני משלמת על התור או שזה על חשבון הצבא? והכדורים? איך בכלל אני משיגה אישור מהרופא? כמו שאלות חח מורי

r216

New member
אההה זה פשוט..

בכניסה לכל מרפאה בבסיס יש רשימה של רופאות אזרחיות ובאיזה עיר יש, כמעט בכולן, את נכנסת לרופא בבסיס שלך ומבקשת הפנייה לרופא, את לא משלמת... זה כמו כל תור שאת מבקשת לכל רופא מומחה, ועל הגלולות את משלמת, אלה אם כן הרופא כותבת שזה מסיבות רפואיות, ולא למניעת הריון... אם תבקשי מהרופאה -- אזרחית, אני מאמינה שהיא תסכים לכתוב לך, מי שמתבייש מפסיד, אבל אם את לוקחת אותן בגלל מניעת הריון אז כמו כל הבנות בצבא את תצטרכי לקנות לבד את התרופות בסופר פארם... אלה אם כן תסכימי לקחת את הגלולות הצבאיות שלא עולות כסף.. ואין לי מושג אם הן עדיין קיימות בכלל והרבה שאלות זה טוב!!

למיקטל וג....

יש בדיקת דם של למיקטל בדם, חינם מהצבא. יש השפעה לגלולות, לכן נידרש לעשות בדיקה לפני לקקיחת גל... ושוב בדיקה כעבור חודש.

דוּש

New member
את תהיי חייבת להיות בקשר

גם עם הגיניקולוג/ית, שתתאים לך תרופה מתאימה, וגם עם הנוירולוג, בשביל האיזון התרופתי. ידוע שהדברים משפיעים מאוד האחד על השני, והגלולות יכולות להוריד את ההשפעה של הלמיקטל, ואז- נו, את יודעת, התקף. מצד שני, גם הלמיקטל מוריד את ההשפעה של הגלולות, חשוב שתדעי. אף אחת לא מוגנת עם הגלולות ב100%, אבל את תהיי מוגנת אפילו פחות. אל תשכחי את זה. אז לי הגיניקולוגית רשמה כמות כפולה של גלולות, אבל מצד שני, שלושה חודשים אחרי שאני איתן (כך שאולי זה לא קשור, אבל אני מניחה שיש לכך חלק בעניין) היה לי התקף. לכן חשוב לעשות כל הזמן רמות למיקטל בדם, ולהיות במעקב עם הנוירולוג, ואם יהיה צורך שיעלה את הלמיקטל. זה מאוד מורכב. לכן אסור לך להתבייש, לכי לגיניקולוגית, ועדיף רצינית. כל אחת אחרת יכולה ללכת לסתם מישהי שתרשום לה גלולה, את צריכה מישהי רצינית, שיודעת על מה היא מדברת. (מנסיון...) בהצלחה רבה.

דוּש

New member
למה, זה לא כל כך נורא.

(גם ככה אני לוקחת... אה... רגע, נספור... 14 כדורים ביום, פלוס אחד פחות אחד זה לא כזה קריטי... הכבד כבר הלך. :) ) אז היא אמרה שהיא "מאוד לא אוהבת לעשות את זה", אבל זה מה יש. והנוירולוג אמר, בעקבות ספירת רמת למיקטל, שזה בסדר. אז למה לא?

אני לוקחת 8 ביום

וזה מספיק לי, בעיקר אם זה כדורים שאני לא צריכה באמת לקחת. מזל שאני בכלל רגישה ללמיקטל.

דוּש

New member
אה, לא, הלמיקטל הם רק שניים מתוכם.

והלמיקטל מעולה, בלי תופעות לוואי, ופועל (עליי, וזה העיקר מבחינתי :) ) כמו שצריך. :)

עברתי כל כך הרבה תרופות..

אני עכשיו על נירונטין, גם בלי תופעות לוואי ופועל, שלוש שנים בלי התקפים and going *טפוטפוטפו*.

למעלה