גלולות וכולסטרול

Shame in you

New member
גלולות וכולסטרול

שלום אני לוקחת גלולות מליאן מאז אפריל השנה בבדיקה אחרונה התגלה אצלי כולסטרול 293, כולסטרול רע 202. אני צמחונית, לא אוכלת הרבה מטוגן, אין לי עודף משקל, ולא ידועה לי בעיה תורשתית של כולסטרול. שמעתי על הרבה בנות שעלה להן הכולסטרול לאחר הגלולות האם שינוי סוג גלולה יכול לפתור את הבעיה? האם אפשר להפסיק באמצע החפיסה? האם לעובדה שלאחרונה לקחתי חפיסות ברצף יש קשר לעלייה החדה?

גלולות וכולסטרול

גלולות באמת יכולות לגרום לעלייה בשומני הדם, אבל לרוב זו עלייה מתונה. לעיתים החלפת הגלולה יכול לעזור אבל יותר מזה, לקיחת אמצעי מניעה שאינו נבלע אלא נספג ישירות למחזור הדם , כמו המדבקה או הטבעת הנרתיקית - נוברינג- יכול לשנות באופן משמעותי. אין קשר ללקיחת הגלולות ברצף.

Shame in you

New member
היי, המשך

אני לוקחת גלולות לא לצורך הגנה מהריון אלא לצורך רפואי, ואני לוקחת אותן ברצף כדי לא לקבל מחזור. האם לדעתך עליי להמשיך החודש? כי הרבה ממש ממש גבוהה וזה אפילו עלה מהפעם האחרונה (לפני פחות מחודש) בה רמת הlDL הייתה 160 ועלתה בפחות מחודש ל202!!!!

לא הייתי מפסיקה

דוקא בגלל שאת נוטלת אותן לצורך רפואי את לא צריכה להפסיק בלי להתייעץ עם הרופא שלך. קבעי תור בהקדם ודברי על זה. רמת ה- LDL שלך מראש גבוהה ( אולי יש משהו משפחתי) , ולא יקרה לך כלום אם תמשיכי זמן קצר לקחת את הגלולות עד שתפני לרופא שלך.

למעלה