גלולות ואנד'

גלולות ואנד'

אני קבלתי גלולות מסוג יסמין להמיס ציסטה בגודל 6 סמ אבל היא לא נמסה. מישהי מכירה גלולה אחרת? או משהו אחר שעוזר?

lee E

New member
הגלולות הן לדיכוי הורמונלי

הם לא יכולות להמיס ציסטות, למיטב ידיעתי..אולי יקטינו קצת? גם בזה אני לא בטוחה..כדי שתחזרי לרופא ותבררי בדיוק למה הוא התכוון כי נראה לי שהוא הטעה אותך.

נשמח אם תציגי את עצמך ../images/Emo141.gif

יש לנו תקנון פורום ואת מוזמנת לקרוא אותו. אם תפרטי מה מצבך, איך אובחנת ועל ידי מי, נוכל לעזור..

חדשה בפורום והאם מישהי יודעת

שלום לכן אז ככה יש לי אנדו שאובחן לפני 9 שנים. עברתי לפרסקופיה וגם לפני שלש שנים פתיחת בטן להוציא ציסטה שחשבו שהיא "מפחידה" ובסוף התברר שהיתה ציסטה פשוטה. עכשיו יש לי בצד שמאל ואני לוקחת כל פעם גלולות עם הפסקה מדי מס' חודשים. האמת שלראשונה לפני כ - 6 שנים פרופ' זיידמן הציל אותי מהכאבים שנתן לי גלולות אורטוסיקלן במשך חצי שנה ותודה לאל הכאבים שככו בצורה שלא תיאמן אחרי זה. אין מה להשוות. אחרי זה ממש כמעט לא צרכתי גלולות. עכשיו אני במטרה להקטין ציסטה. אני פוחדת שהיא תגדל מאד. לא יודעת עד כמה. אני פוחדת. לא יודעת אם כדאי לחזור לאורטוסיקלן. או יש משהו אחר שיקטין את הציסטה? לא רוצה לקחת גלולות. הגלולות בד"כ ממיסות את הציסטות. עשיתי דיקור במכבי שלא עזר בכלום. לא נראה לי שהמדקר כל כך מבין האמת. מישהי יודעת על גלולות טובות? לרובכן יש ציסטות?

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ציסטות יש לרובנו, קטנות יותר או גדולות יותר... לצערי איני יכולה להמליץ לך על גלולות, כיון שאני לוקחת גלולות רק כחלק מטיפול IVF, כך שאני אפילו לא מסיימת חפיסה אחת שלמה. אבל יש כאן בנות שיוכלו לעזור לך. בינתיים ממני, ברוכה הבאה!

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני חושבת שאת צריכה לקבל את האינפורמציה מהרופא שלך, כי גם אם תקבלי פה המלצות על גלולות - זה לא בהכרח אומר שהן ישפיעו עלייך כמו שהן משפיעות על אחרות. אם את לא רוצה לקחת גלולות אז ישנה גם האופציה של דיכוי ע"י זריקות. אבל שוב, הרופא שעוקב אחרי הטיפול בך - צריך לתת לך המלצות בהתאם למה שאת מבקשת.השאלה היא האם את מעוניינת בדיכוי באופן כללי. האם את עדיין מטופלת אצל פרופ' זיידמן? גם לי יש ציסטות ולפני הלפרוסקופיה עוד לא ניתן להם השם המהמם "שוקולדיות", אז אני מניחה שיש ציסטות "רגילות" ויש ציסטות "אנדואיות" - שוב, כל אחת והאנדו שלה. ממליצה לך לקחת את ההמלצות שתקבלי פה משאר הבנות וללכת עם הכל לרופא. בהצלחה.

שלום לך

כמו שכתבה lee E הגלולות הן לדיכוי ושמירה. לדעתי אין כזה דבר להמיס ציסטות, אני יודעת שאפשר לשאוב אותן. אבל.....יש זריקות דקאפפטיל אשר עוזרות בכך שמוקדי האנדו לא יגדלו....ויש מקרים שאפילו "מצמקות" את המוקדים. אם את עדיין מטופלת אצל פרופ' זיידמן הוא יכול להסביר לך בדיוק איך עובדת המחלה הזו. אם את לא אצל זיידמן אני ממליצה לפנות למרפאת אנדו' בתה"ש כדי להיות בהשגחה, ושם גם תקבלי יעוץ נכון מה לעשות. לגבי גלולות טובות - אין כזה דבר לכל אישה מתאימה גלולה אחרת, כאן בפורום אין הרבה מקרים שאותה גלולה התאימה לכולן, יש שגלולה אחת טובה לזאת אחת נוראית לאחרת... הרופא שלך צריך להתאים לך גלולה לפי הסמפטומים והתופעות שיש לך בעקבות לקיחת הגלולה.

גלולות ואנדו - עזרה

איזה מקסימות אתן. באמת. הרופא שלי כרגע הוא רופא של מכבי רגיל. ד"ר שגיב. הוא נותן לי גלולות כדי שהציסטות לדבריו לא יגדלו. לא יודעת למה הוא מסרב לתת לי בזריקות. אני לא רוצה לקחת גלולות בכלל. אין לי עכשיו כל כך כאבים במחזור תודה לאל הטוב אבל יש ציסטה בגודל 6 ס"מ בצד שמאל ולכן הגלולות. לא יודעת מה לעשות. מה אגב גודלן של הציסטות אצלכן? מה זה הלוקרין?

זואילי

New member
תקראי שוב מה שזק כתבה לך.

האם שוחחת עם אותו רופא שלך ממכבי על זריקה במקום גלולות? ממליצה לך לחזור לזיידמן או לקבוע תור למרפאת האנדו, מה גם שכבר עברת לפרוסקופיה. הדקא או הלוקרין שתיהן זריקות שאמורות לדכא את המחזור. יש פה כאלה שקיבלו דקא ואחרות שקיבלו לוקרין (אני על לוקרין ל 3 חודשים). ציסטה של 6 ס"מ נחשבת לגדולה, ואכן גלולות/זריקות שמדכאות את המחזור אמורות להקטין את המוקדים (או ציסטות), כי כל עוד אין וסת, אז האנדו לא "משגשג". במקרה שלי ציסטות בכל שחלה שהיו בגודל דומה אכן קטנו לכדי מילימטרים בעזרת הלוקרין. שוב - לכל אחת ציסטות בשלל גדלים, לכל אחת טיפול בזריקות / סוגים שונים של גלולות - משפיעים ע"פ כל מקרה אינדיבידואלי.

תודה רבה זואילי - איזה מקסימות אתן ועוד שאלה

אני אפנה לזיידמן. זיידמן מקבל דרך מכבי או רק פרטי? הייתי אצלו לפני הרבה שנים כך שאינני יודעת. איפה זה מרפאת האנדו?

זואילי

New member
תשובה חלקית..

לגבי זיידמן יענו לך שאר הבנות. אני רק שמעתי את שמו פה בפורום. לגבי מרפאת האנדו - זה בתל השומר. תסתכלי בשורה הכחולה למעלה בפורום (מעל הכותרת אנדומטריוזיס) רשום טאגליינס - תיכנסי לזה ויש שם קישור לאתר של המרפאה. כדאי לך גם לפשפש בשאר הדברים שנמצאים בטאגליינס או בקישורים. למרפאה בתה"ש צריך טופס 17 או לחילופין - לשלם 120 ש"ח לביקור.

פרופ זיידמן

מקבל דרך מכבי כיועץ חיצוני את משלמת את המחיר כפרטי ומקבלת החזר ממכבי.

טוב שהגעתי אליכן. תודה על התשובות ושאלה דחופה

למי כדאי לגשת לסוריאנו או לזיידמן?

אז ככה

פרופ' זיידמן - המומולץ שלנו לפיריון דר' סוריאנו - -ה-רופא בתחום האנדו....המומחה שלנו בנושא אנדו'

למעלה