גלולות ברצף

שירה96

New member
גלולות ברצף

היי בנות, כמו תמיד רק אתן יודעותלהרגיע אותי ....אז אני פונה אליכן פעם נוספות :) לפני כחודש הייתי אצל ד"ר זולטי מאחר ואני סובלת כבר כמה שנים מאנדו' כפי שאתן יודעות. ד"ר זולטי עשה לי בדיקה גניקולוגית ידנית , לא אולטרא..גם ברקטום ,ורציתי לדעת האם הדבר מקובל וזו בדיקה שגרתית באנדו' ...אני חייבת לציין שאף פעם לא עשו לי בדיקה כזו וגם סוריאנו שהייתי אצלו לא עשה לי בדיקה דרך הרקטום. חשוב לציין שהיתה גם בדיקה וגינלית..יצאתי נסערת וקצת בוכה, הבדיקה לא היתה נעימה בכלל בלשון המעטה. כמו כן , ד"ר זולטי החליט לתת לי גלולות ברצף למשך 4 חודשים ע"מ לנוון את הציסטה, אני כבר בחבילה השלישית, בדיוק סיימתי לפני שבוע את השניה והתחלתי את השלישית ויש לי עכשיו קצת הפרשות דמיות חומות כאלה כמו בסוף מחזור. האם זה דבר תקין ? ב-2 חבילות הראשונות לא היתה לי הפרשה כזו. וקצת כאבים בבטן התחתונה , לא משהו נורא כ"כ , כאבים מאוד קלים.. אני אשמח אם תוכלנה להתייחס ולהגיב ל-2 השאלות שלי ..זה מאוד חשוב לי ואני קצת מודאגת.. תודה, שירה

לגבי הבדיקה האנלית

נתקלתי בשני רופאים שרצו לעשות לי את זה, אז אני מניחה שזה מקובל. אני אישית סירבתי לתת להם לבצע את הבדיקה, והם פשוט רשמו בתיק "מסרבת לבדיקה אנאלית".

סלסה מ

New member
בדיקה אנאלית

דר' סוריאנו ביצע לי את הבדיקה ובעדינות מדהימה. אני חושבת שבמצבנו נשברים כל המחסומים. הבדיקה לא היתה כ"כ נוראית והיום בדיעבד הבדיקה גרמה לו לשלוח לי לאולט' באזור הרקטום ואף להוצאה של גוש בגודל 3 ס"מ ואני מקווה שגם להפסקת כאבים באזור. אז תודה לסוריאנו על הבדיקה, אני לא חושבת שהוא נהנה ממנה.

זואילי

New member
הי שירה, לגבי שאלתך הראשונה

כל רופא שבדק אותי בחודשיים האחרונים + הגניקולוג שלי בשנים האחרונות + רופא שהייתי אצלו בתה"ש לפני 8 שנים - עשה לי גם בדיקה אנאלית. בפעם הראשונה, לפני 8 שנים אצל הרופא בתה"ש - יצאתי ממנו זועמת, נסערת ונבוכה ופגועה עד עמקי נשמתי. לצערי, האנדו שלי מורגש ידנית לא רק בנרתיק אלא גם ברקטום. עם הזמן הבנתי שזו כנראה עוד דרך לאתר ולאבחן אנדו' - לפני ניתוח ששם כמובן כבר יראו הכל. 2 רופאים קיבלו ממני בעיטה וסטירה - כמובן לא בכוונה, אבל לא יכולתי לסבול את הכאב כשהם "מישמשו" את האנדו שבטוסיק. אני מבינה את סערת הרגשות שלך כי זה בא לך בהפתעה ואת לא יודעת אם זה מקובל או לא. היום אני מבינה שבדיקה כזו היא כנראה הכרחית ועדיין אני יכולה גם לסרב לה אם בשום אופן אני לא מוכנה שיפשפשו לי שם. בתקופת הבדיקות האחרונה - אני הרגשתי (עם הרופא שקיבל בעיטה..) שהוא פשוט חילל את גופי. הכאב היה בלתי נסבל ואת הזעקות שלי שמעו, נראה לי, למרחקים. ואז גם הופניתי לאולטרסאונד רקטאלי שדרשתי לעשותו עם טישטוש. איכשהוא שוכנעתי לעבור את זה בלי וזו לא חווייה מרנינה אבל מתוך התוצאות של בדיקה זו קיבלו את מירב האינפורמציה, וזו הבדיקה שכל רופא שישתתף בניתוח שלי - מסתכל בעיקר עליה. אז זו חרא בדיקה (תרתי משמע), אבל חשובה.

בדיקה רקטאלית מקובלת

ונותנת אינדיקציה על מיקום המוקדים וגודלם במחיצה הרקטוואגינלית. בהחלט לא נעימה אבל אם צריך, אז צריך.

sivic10

New member
דימומים עם הגלולות

אני דווקא אתייחס לעניין הגלולות ברצץ.. אני לוקחת גם גלולות ברצף במשך 4 חודשים כבר. יש לי דימומים (קלים מאוד, באמת נראים כמו הפרשות חומות כאלו) ואני יודעת שזו תופעה של הגלולות. פשוט הגלולות שלי לא מספיק חזקות כדי לעצור לגמרי את הדימום וברגע שאני מאחרת ביותר משעה לקחת גלולה, אני צופה יום למחרת לכאבים קלים באיזורי המוקדים ודימום קל. לפי אולטראסאונד שעשיתי לאחרונה אני יכולה לעודד אותך שהציסטות אכן קטנו בצורה משמעותית. למרות שההגשה הפנימית שלי היא לא תמיד כזו.. בקיצור זה בסדר שיש דימומים ותנסי להיות מדוייקת בשעה שאת לוקחת את הגלולה ולראות האם הם נפסקים. לא בטחו שזה יצליח אבל שווה לנסות מקווה שהצלחתי לענות לך

שירה96

New member
תודה

היי בנות, תודה ענקית על תגובותיכן לשאלתי. זואילי , הצלחת לשקף בדיוק את הרגשתי בבדיקה . כמוך גם אני הרגשתי מושפלת , בוכיה וזועמת אם כי לא בעטתי ברופא :) הרגיע אותי להבין שאני לא לבד ושהבדיקה לא אינה חריגה במקרי אנדו'. אני שמחה שאצן נמצאות כאן בשבילי בכל שאלה ומודה לכן על כך..זה מחזק לדעת שיש שם מישהו שעובר דברים דומים. תודה, שירה נ.ב. אם למישהי יש תגובות נוספות אשמח לקרוא אותן.

זואילי

New member
שירה, בואי אספר לך דבר נוסף...

אחרי שכבר חשבתי שזהו - יותר לא ינברו לי בטוסיק, אז אתמול הייתי בפגישה ראשונה עם פיזיותרפיסטית, כי רצפת האגן שלי נדפקה. (כמובן). והיא מסבירה לי על הטיפול עם מכשיר הביופידבק, ועל האלקטרודה שמחדירים לפי הטבעת.... כן. הייתי מזועזעת. אז היא הראתה לי את האינסטרומנט... אז נשמתי עמוק והבנתי את ההגיון... כבר כלום לא מפתיע אותי. מקבלת באנחה את דרך החתחתים שלי לשיקום ולאיכות חיים.

גלולות ודימומים

מסכימה עם sivic10 אם את לא עומדת בזמני הגלולה התופעות שאת מתארת אכן מגיעות... מומלץ לעמוד בזמן מדוייק של הגלולות..... שווה ניסיון ..... ואם זה לא עובד אז אולי להחליף אותן.

למעלה