גלולות ברצף

maytalita

New member
גלולות ברצף

בנות יקרות שלי, אני לוקחת גלולות ברצף ואחרי שקצת הסתגלתי לרעיון, רציתי לברר איתכן כמה דברים- קודם כל, יש לכן מושג אם הדימומים באמצע החודש קשורים ל"חוזק" הגלולות? כלומר, אם אעבור לגלולות "חזקות" יותר, יש סיכוי שלא יהיו דימומים? (כרגע הגוף שלי עדיין בהתלבטות- לא הכריע בין הכתמה רצינית לדימום של ממש, סליחה על הפירוט) דבר שני- הבנתי שבעצם לקיחת הגלולות ברצף, אני בעצם מדמה את גיל המעבר. מה זה אומר בפועל- עם סימפטומים חיצוניים כמו גלי חום והזעות אני עוד איכשהו יכולה להסתדר (בכ"ז סובלת מזה כבר כמה שנים, אז התרגלתי..
), אבל מה שחשוב לי לדעת הוא אם אני מזיקה לעצמי. כמו שכבר שמעתי (קראתי) מכמה מכן, זה יכול להשפיע על צפיפות העצם. אחרי כמה זמן של לקיחה ברצף צריך לבדוק את זה ואיזו בדיקה בדיוק לבקש? וחוץ מהנושא של צפיפות העצם, יש עוד איזשהן השפעות שכדאי לדעת עליהן ולעקוב אחריהן? אני די מודאגת....

היי

לכבי צפיפות העצם, למיטב ידיעתי הגלולות לא פוגעות בצפיפות אלא זריקות הדיכוי פוגעות בצפיפות העצם. לגבי הגלולות, אילו גלולות את לוקחת? אני חושבת שיש קשר למינון ההורמונים בגלולות ולדימומים, אני לוקחת מינס עם המינון הנמוך ביותר ובביקור הבא שלי אצל הגניקולוגית היא אמורה להחליף לי אותם למינון יותר גבוה בתקווה שהגוף לא ימרוד גם איתם
.

maytalita

New member
מייקוש, העונה המתמידה שלי

מה שלומך היום? איך מרגישה? לוקחת מרסילון- מינון נמוך למדיי, אבל מצד שני, עוד לפני שנתגלה האנדו' ניסיתי כ"כ הרבה סוגים ולכל אחד פרט למרסילון היו תופעות לוואי- מיגרנות נוראיות /דיכוי חשק מיני טוטאלי/ פיגמנטציה וכו'... אז אמנם אני יודעת שמרסילון נחשבות "חלשות", אבל הן לא עושות לי תופעות לוואי מעצבנות, אז לא יודעת.... (ותרשי לי רגע קטן של נוסטלגיה...כמה אני מתגעגעת לגלולות "יסמין"... אח.. גלולות הפלא- גם הגדילו את הציצים בצורה מקסימה, גם הגבירו חשק מיני, אבל- מיגרנות בלתי נסבלות :() אז עד כמה שידוע לך, אנחנו לא מזיקות לעצמנו עם כל סיפור הגלולות ברצף? גם לא לט לטווח ארוך?

../images/Emo9.gif

אני אותו דבר, סוגרת כבר יום שלישי של ממש דימום ולא רואה את הסוף
, שבוע הבא US ובדיקות דם לראות מה המצב. הכאבים למזלי סבירים, מסתדרת על נקסין אחד ביום ולפעמים מוסיפה עוד אופטלגין, אבל הגב התחתון שוב התחיל להציק
. מה איתך? הפסיקו הדימומים? מצרפת לך מאמר על גלולות , אומנם מדברים בו בעיקר על נטילת גלולות בדרך הרגילה אך מוזכר שאין שום בעיה בלקיחה ברצף ומוזכר אף שבארה"ב כבר המציאו גלולות שלוקחים 3 חודשים ברצף. אומרים גם שהמחזור שמקבלים בין חפיסה אחת לשנייה הוא מחזור מלאכותי בלבד. את מרסילון אני לא מכירה, אבל יכול להיות שלגוף שלך יקח קצת זמן להתרגל ללקיחה הרצופה ובסוף לא יופיעו דימומים. אצלי המקרה הוא אחר כי אני אחרי דיכוי מוצלח של 9 חודשים עם הזריקות, כך שהגוף היה בדיכוי, הסתגל לדיכוי וכאילו עכשיו הוא מתמרד תחת הגלולות שכמובן הרבה הרבה יותר חלשות (זו ההשערה שלי). דווקא עם תופעות לוואי יש לי ממש מזל, לא עם הזריקות ולא עם גלולות- לא סובלת מגלי חום ושאר תופעות לוואי, חוץ מכאבים בציצים (מה שמפליא שעכשיו עם הדימומים הכאב הזה נעלם
). מקווה שקצת הצלחתי לענות לך

maytalita

New member
תודה יקירתי

אוי, מסכנית, אז למה בעצם עברת מזריקות לגלולות? סיים סיים היר, גם אני עם דימום, אבל דימום מבלבל שמידי פעם מתחזה להכתמה ונוטע בי תקוות שווא ..
האמת שאני מתלבטת אם להפסיק עם הגלולות ולקבל מחזור. ככה לפחות יש לי שליטה עליו ואני יודעת מתי הוא מתחיל ומתי הוא נגמר..... בכל מקרה, יש לי לייזר ביום חמישי הבא ואני ממש, אבל ממש, מעוניינת להיות נטולת מחזור עד אז
אם המחזור שמקבלים בין חפיסות הגלולות הוא מלאכותי, אז למה הוא בעצם בעייתי עבורנו האנדואיות? פרט לכאבים, אני מתכוונת. אני שואלת כי הסיבה היחידה שהעברתי את עצמי לגלולות ברצף היא מתוך תקווה שזה יעצור את שגשוג הציסטה השוקולדית שלי (כי אין לי כמעט כאבים (
) תופעת הכאבים בציצים מוכרת לי כסימפטום של כמה ימים לפני מחזור (והכאבים באמת נטו להיעלם ברגע שהייתי מקבלת). עד הדימום הנוכחי, היו לך כאבים כל הזמן? מאחלת לך שהדימום ייפסק ע כ ש י ו ! ! ! תודה על המאמר וליל מנוחה

הלוואי וזה היה אפשרי

כעקרון אסור למעשה לקבל יותר מ- 6 זריקות (עפ"י ההתוויה הרפואית) וגם ככה קיבלתי 9 זריקות בגלל המצב, אז כך שלא היה מנוס מלעבור לגלולות. את צודקת אם באמת תפסיקי את הגלולות תקבלי מחזור ואחרי יומיים שלושה הוא ייגמר, אם תמשיכי לקחת את הגלולות תקופת הדימום/ הכתמות תהיה יותר ארוכה. וכל רופא יגיד לך לעשות משהו אחר, לכן כמו שהזכרתי כבר קודם חשוב שיהיה לך גניקולוג שיעקוב אחר מצבך ויוכל לייעץ לך בהתאם למצבך. לגבי המחזור תחת גלולות, גם אני עוד לא הצלחתי להבין את הנושא, הרי אם הרירית נושרת אז איך זה יכול לא להזיק לנו?? הרי הרירית היא הבעייתית משום שאינה יוצאת מהגוף בזמן הדימום/ מחזור.אמרו לי שהרירית תחת גלולות נבנית מההורמונים שבגלולה ולא מהורמוני הביוץ הרגילים, אבל מה זה משנה מאילו הורמונים עשוייה הרירית, רירית זו רירית, לא?? אם יש כאן מישהי שמבינה את העניין ויכולה להסביר, אנא הסבירי. ולגבי הכאבים בציצים בחודש וחצי האחרון היו לי כאבים כל הזמן (וזה מהגלולות) ובשבוע האחרון, בערך אם תחילת הדימום הם נעלמו. והלוואי והדימום הזה ייפסק כבר לשנינו

maytalita

New member
מייקוש, עוד קישור מעודד לגבי גלולות ברצף

http://www.nfc.co.il/Archive/003-D-25269-00.html?tag=19-41-03#PTEXT5466

maytalita

New member
הפסקתי

כי הן עשו לי מיגרנות מטורפות :( אבל, חייבת למצוא סוג אחר כי זה כנראה לא יעבוד לי עם המרסילון..... בינתיים הפסקתי איתן כדי לקבל מחזור (הבנתי שאחרת אני נידונה לימים ארוכים של הכתמות/ דימומים) ולא יודעת אם אני לגמרי פסיכוסומטית ומושפעת מכן יקירותיי, אבל כואבבבב לי ומציק לי ואני במוד התבכיינותי כללי (ואני לא רגילה לזה, רגילה למקסימום אי נוחות במחזור). מה קורה פה? אני מייצרת לעצמי כאבים או שהציסטה מתחילה להציק??

galim29

New member
אני הפסקתי עם היסמין

עשו לי כתמים לבנים בפנים שלא מוכנים לרדת... היום על פמינט שלא רע לי בכלל..

maytalita

New member
גל גל, פמינט לא עושות לך תופעות לוואי?

אפילו לא את התופעה המפורסמת (והמשותפת כמעט לכל הגלולות) של דיכוי חשק מיני? אני גיגלתי ומצאתי ש"בלארה" הן גלולות שאמורות להיות חזקות יותר ממרסילון (הנוכחיות שלי), כך שאולי לא יהיו דימומים וגם- לא אמורות לדכא את החשק המיני, אז נראה לי שאבקש מרשם ואנסה אותן....

galim29

New member
קשה לי לענות לך על זה מיטלוש../images/Emo9.gif

מאחר ואין לי פרטנר ליישם עליו את שאלת החשק המיני כרגע... אבל פחות בעיה להתעסק איתה, לפחות בימים אלו

למעלה