גלולות בצבא

uptowngirl2

New member
גלולות בצבא

לא יודעת אם זה הפורום המתאים, אבל מקווה שזה בסדר.
אני מתגייסת ביולי ורציתי לדעת מה הולך עם גלולות בצבא. האם תמיד אני אוכל לקחת בערב גלולה בשעה די קבועה? למי אני פונה כשאני צריכה חבילת גלולות חדשה? האם אני צריכה לפנות לרופא צבאי (ואם כן איך אני פונה אליו) או שאני יכולה להמשיך עם הגניקולוג שלי? שמעתי שעכשיו נכנס חוק שאפשר להמשיך עם הגניקולוג הרגיל ולא עם רופא צבאי.
תודה רבה מראש!

Maldini Girl

New member
תשובה

אז ככה:
בנוגע לשעה הקבועה- זה נורא תלוי איפה תעשי את הטירונות והקורס. אצלינו נגיד במשך חודש של טירונות ותחילת הקורס היה אסור להסתובב עם תיקים, כך שלא היה לי איפה לשמור את הגלולות חוץ מבחדר, וזה גרם לזה שלא יכולתי לקחת את הגלולות בשעות סדירות, אם כי פשוט "הזזתי" את השעה מ-9 בערב ל-11 בלילה, שעה שבה בדר"כ כבר היינו במגורים. ואין מה לעשות, פשוט הייתי לוקחת מתי שאני נמצאת. מצד שני, אצלי הגלולות היו רק לסידור המחזור ולא להגנה מהריוןן. כי לשחק עם השעות זה בעייתי, אם כי פה מדובר בהפרש שעות קטן שלא אמור להשפיע.
את יכולה גם לנסות לדבר עם המפקדות ולהסביר להן את המצב, ואולי יתנו לך אישור לעלות למגורים/ להסתובב עם הגלולות עלייך. בכל מקרה אם תוכלי להסתובב עלייך עם תיק לא תהיה שום בעיה.

בנוגע לגלולות בצבא- בתור התחלה את צריכה הפניה לרופא נשים. אצלינו זה עובד ככה שאם הרופא נשים שלך הוא צבאי את פשוט לוקחת הפניה אליו, אבל אם את רוצה רופא/ת נשים אזרחי/ת, את צריכה קודם כל הפניה לרופא היחידה שיפנה אותך לרופא/ת נשים.
אני באופן אישי מצאתי שאין לי כוח לכל הטררם הזה ואני פשוט הולכת לרופא נשים הצבאי, מילא כל מה שאני צריכה ממנו זה אחת לחצי שנה מרשם לגלולות.
כשאת הולכת לרופא נשים את אומרת לו שאת צריכה גלולות לטיפול- בצבא יש מן בלוף כזה שאם את אומרת שאת צריכה גלולות למניעת הריון עלולים לדרוש ממך לשלם על זה. ולכן כולן אומרות שזה לטיפול. זה לא באמת משנה, וכולם יודעים שסביר להניח שזה לא באמת לטיפול.
הרופא יוציא לך מרשם לחצי שנה, ואחת ל-21 יום תצטרכי לנסוע לחר"פ הקרוב ולהוציא חבילה אחת של גלולות (כן, כאב ראש רציני)

נראה לי שעניתי על הכל לא?

uptowngirl2

New member
תודה על התשובות

נשמע כמו כאב ראש רציני כמו שאמרת. אני מקווה שיהיה בסדר.
אבל השאלה העיקרית - מותר לי לבקש להיות עם רופא נשים אזרחי נכון? זאת אומרת, זו זכותי?

Maldini Girl

New member
כן אבל

הרבה פעמים מדובר ברופאים ספציפיים שהצבא מאשר, כך שלא בהכרח תוכלי להמשיך עם הרופא/ה מהאזרחות בהנחה שיש לך אחד כזה.
ובדר"כ, הרופאי נשים האזרחיים של הצבא עמוסים מאד וקשה יותר להשיג אליהם תורים, או לפחות ככה זה אצלינו. בנוסף לזה, את צריכה כדי להגיע אליהם לקבל הפניה מהרופא יחידה. ובקיצור, הרבה פחות כאב ראש רופא צבאי.

שאלה של מתחיל

על גלולות אלא מה...

התחלתי לקחת גלולות שקיבלתי מהצבא(מיקרודיול).
הרופא היקר אמר כי ברגע שאני מסיימת את הגלולות אני אמורה לקבל מחזור.
לא קיבלתי ברגע שסיימתי את החבילה אלא 3 ימים אחרי.
האם זה נורמאלי? ומתי אני צריכה להתחיל חבילה חדשה?
אני לא יודעת אם אהיה מוגנת בחבילה החדשה.
ובנוסף האם אני צריכה מרשם כדי להוציא את הגלולות מסופרפארם?

תודה מראש

למעלה