גלולות אחרי זריקות

אפינקה11

New member
גלולות אחרי זריקות

הי לכולן, פורים שמח! שאלות ותהיות רבות לי. לפני כמס' חודשים עברתי ניתוח פתיחת בטן להוצאת אנדומטריומה גדולה (13 ס"מ) ובה בעת הגדירו את האנדומטריוזיס שלי כחמור מאוד. קיבלתי זריקות של דפו פרוברה 9 חודשים (אני יודעת שרבות מקבלות כאן דקאפפטיל, גם הדפו הזה מעולה, ללא תופעות לוואי) ועכשיו הרופא שלי החליט שהגיע הזמן שאעבור לגלולות ,ואחזור לקבל מחזור (השם ישמור אני מתה מפחד). רציתי לדעת אם מישהי יודעת על גלולות שעדיף לקחת, הרופא אמר שזה לא ממש משנה. עוד שאלה... מצאו לי איזשהו ממצא בבטן, והרופא אומר שייתכן וזו אנדומטריומה, הייתכן??? כך סתם בחלל הבטן? לא חשבתי שהאנדו הזה יתיש אותי עד כדי כך..(אם היה אפשר, פה הייתי מכניסה אנחה קורעת לב) תודה ושנהיה בריאים

זואילי

New member
אפינקה

היכן נותחת וע"י מי? האם קיבלת את דו"ח הניתוח? הוציאו רק את האנדומטריומה? והממצא החדש? ראו באולטרסאונד? הרי אנדומטריומה רואים באולט' (מי שיודע לזהות...) ציסטות שוקולד או בשמן אנדומטריומות רואים בשחלות. מוקדים בחלל הבטן, על כל מיני איברים אחרים ניתן להרגיש במישוש (שוב, ע"י מומחה). היית במרפאה בתה"ש? כי אם הרופא שלך אבחן אותך כאנדואית ומציע לך לקבל מחזור, נשמע לי לא ממש נכון בלשון המעטה...

אפינקה11

New member
פרטים...

הי זואילי, תודה על התגובה נותחתי בבי"ח העמק בעפולה ע"י ד"ר בוסתן, אבל הרופא המטפל בי הוא מנהל המחלקה ד"ר בן דוד. קראתי את דוח הניתוח, אבל לא הכל כתוב שם... הניתוח שלי התחיל בלפרוסקופיה והסתבך ועבר ללפרוטומיה עקב דימום מהשחלה לאחר הוצאת האנדומטריומה. צרבו לי חלק ממוקדי האנדומטריוזיס באגן והפרידו הדבקויות, אך הסבירו לי שאם היה צריך לצרוב לי את כל המוקדים אז היו צורבים לי את כל המעיים. אחרי שבוע גם הסתבר שתפרו לי בדרך את השופכן והיו לי גם בעיות כליה,סטנט, הגדלת כלייה וכו', אבל זה משתפר. את הממצא החדש ראו באולטראסאונד, לא הרופא שלי אלא רופאה אחרת שלא ידעה לומר מה זה בדיוק, הרופא שלי חושב שיש סיכוי שזאת אנדומטריומה שנוצרה ממוקד של רירית רחם בחלל הבטן (זה בטח יושב על איזה איבר). איך אפשר להרגיש מוקדים במישוש? לא הייתי במרפאה בתה"ש מסיבות רבות, רוב הזמן אני סומכת על הרופא שלי, והעיקר הוא שהוא מכיר אותי, מה שעברתי, הטיפול, הסיפור ואני לא צריכה לגולל את סיפורי בכל פעם מחדש, זה גם מרגיש לי קצת כמו בגידה.. מדברים שקראתי פה הבנתי שלא תמיד הרופאים שם נחמדים ומבינים (אני לא צריכה לספר לך כמה חשובה האמפטיה, במיוחד שכל רופא שרואה אותי שואל אותי בדרמטיות אם כבר הבאתי ילדים) אבל שורה תחתונה אני בלחץ נוראי, כמעט ולא ישנה, לא יודעת מה לעשות... דיברתי עם רופאת המשפחה שלי ואולי אנסה להשיג CT לברר עד הסוף מה זה הממצא הזה. אם ויקרה והיא תתן לי הפנייה לתל השומר, כמה זמן לוקח לקבוע שם תור? אני ממש יושבת כותבת עם דמעות בעיניים. מה עושים? תודה בכל מקרה על ההתייחסות

זואילי

New member
וואו, מה שעברת ../images/Emo201.gif

מחלה ארורה. חשוב שיהיה לך העתק מדו"ח הניתוח בכל מקרה. קחי בחשבון שכל ניתוח משאיר אחריו הידבקויות. לכולנו. אני חושבת שהדבר הכי חשוב כרגע הוא איך את מרגישה והחלמתך מהניתוח הקשה. הייתי מציעה לך בכל מקרה, עד שתסיימי את בירור המימצא החדש - להישאר על דיכוי. לא נראה לי שהגוף שלך צריך עכשיו עוד ווסת. אך זו דעתי בלבד. מקווה שבדיקת CT תתן כיוון. לא תמיד רואים בבדיקה זו אנדו, אבל אם תקבלי הפנייה אז כדאי בכל מקרה לעשות. אצלי הרגישו מוקדים במישוש. גם מוקד על השלפוחית, גם בדוגלס וגם בעוד איזורים - הכל עם אצבע... שם ושם... התורים למרפאה בתה"ש רחוקים... אולי כדאי לך קודם כל לקבוע. לבטל תמיד אפשר. מאחלת לך החלמה מהירה ורפואה שלמה, עברת ניתוח לא פשוט בכלל וכולי תקווה שלא תכאבי ושתקבלי איכות חיים ושקט עד כמה שאפשר.

אפינקה11

New member
תודה...

אכן מחלה מעצבנת.. לא נותנת מנוח. גם אחרי הניתוח (שהיה לפני 8 חודשים) היו ויש לי מלא כאבים, כבר לא נעים לי להתלונן, אני לא יודעת מה קשור למה, לאורולוג, לגניקולוג, הידבקויות וכו'. גם הגוף שלי חושב שמחזור כרגע זה כמו מכת מוות (ואם כבר, איך מסבירים לנשים עם כאבי מחזור רגילים עד כמה זה כואב לקבל מחזור עם אנדו??) בדיוק השבוע אני אמורה לקבל עוד זריקה, אבל..אין לי מרשם, הרופא רשם גלולות. לא ידעתי שאפשר למשש מוקדים, זה חדש לי. צר לי לשמוע שיש לך מוקדים בשלפוחית, הבנתי שזה די סיפור כשזה קורה, בהצלחה.. איך קובעים תור לתה"ש? פשוט מתקשרים? למי לקבוע? ותודה על איחולי ההחלמה. זה הרבה יותר קל כשאתה עובר סיוט, אבל לפחות יש לו סוף, מסגרת, אפשר לעכל ולעבור הלאה. אבל זה...זה כאילו כל פעם משהו חדש.מי המציא את המחלה הזאת תודה רבה רבה לך ואפילו רק על ההבנה.. שבוע טוב

למעלה