גלויות 1921

גלויות 1921

החחלתי לאסוף גם גלויות מליפני קום המדינה + מעטפות עם בולים עד שנות ה50

זה מקסים. אבל יש לי שאלה:

לקראת הכנס במוזיאון ניסיתי להשיג גלויות של אופניים, וגיליתי להפתעתי שאי אפשר יותר למצוא גלויות בחנויות כלי כתיבה, ובעצם בשום מקום אחר. יש כמובן גלויות נוף בקיוסקים של אתרי תיירות. אבל נשאלת השאלה - איך מוצאים גלויות - גם מודרניות, למי שרוצה לייצר גלויות מירב, וגם כאלו מקסימות מלפני שנים, כמו אלו שאתה מראה? (חוץ מקניה באי-ביי, כמובן).

שבוע טוב

אני יחפש . עם אני ימצא אני יעדכן אותך .(גלויות מישנים קודמות) בנוסף יש את הגלויות של "שלי" יש להם גם מנןיי חודשי ומקבלים את הגלויות הביתה וניתן לברר אצלם עם יש להם את הגלויות (עם אופנים) וכו" או גם לייצר בהזמנה אישית

זאת בדיוק הבעיה

לא הצלחתי למצוא במנויות גלויה של חתולים לגלוית מירב. אבל יש עו מקום שאני צריכה לבדוק.

Athaclena

New member
ניצלו"ש קשור - אני סתם תוהה

סבא וסבתא שלי קיבלו לחתונתם אלבום גלויות של ארץ ישראל, של חברת פלפוט. מישהו יודע כמה זה יכול להיות שווה, אם בכלל? הם התחתנו ב1948, והיה כתוב באלבום made in palestine או משהו כזה. זה אלבום כרוך בעור או דמוי-עוד, כשמלפנים יש לוחית נחושת (כנראה) שעליה תבליט של מגדל דוד, ומאחורה יש תבליט קישוטי בעור. בפנים יש גלויות מארץ ישראל, 16 בערך אאל"ט. תכל'ס זה לא משהו שיש לי מול העיניים אז אני לא בטוחה בקשר לכל הפרטים. זה תפס לי את העין ואני רוצה לדעת יותר, אם מישהו מבין בנושא. תודה...

תראו מה הביאו פעם לחתונות../images/Emo13.gif

ממש מעניין, אגב לוחית הנחושת שאת מתארת, היו נפוצים גם בשנות ה-50 על אלבומי תמונות, ובשנות ה-60 היה לא ספר זכרונות עם לוחית כזו על כריכה עם תבליט. לפני שנה היתה תערוכה של זאב רבן מבצלאל במוזיאון ישראל ושם ראיתי אלבומים וספרים כרוכים באותה הצורה, כך שכנראה אפילו לאלבום עצמו יש ערך כי זה עבודת בצלאל.

רוזן71

New member
תגובה- גלויות...

בס"ד. קודם כל אתייחס לאלבום. בדר"כ אלבומי התמונות היו של בצלאל, והם היו עשויים מעור או מעץ זית. האלבומים באלבומים מעור צריך להיות כתוב מתחת ל"פלק" "בצלאל ירושלם" (בלי יו"ד) ובאלבומים מעץ צריך להיות מעין לוגו "בצלאל ירושלם" (שוב בלי יו"ד) האלבומים האלו שווים כמה עשרות דולר תלוי בעבודה ובפלק. לאחר קום המדינה יצאו אלבומים עור או דמוי עור שהכיתוב מתחת לפלק היה "בצלאל ירושלים" (עם יו"ד) האלבומים האלו הם חיקוי ואינם של בצלאל ושווים מועט. ובקשר לגלויות בשוק מסתובבים סדרות רבות של גלויות החל מסוף המאה ה-19 ועד לשנות ה-80. שווים של הגלויות הרגילות שקלים בודדים הגלויות משנות העשרה עד שנות ה-30 שווים דולרים בודדים. הגלויות המפורסמות של נרינסקי מ-1921 בגלל שכיחותם הרבה שווים עד 10 ש"ח הגלויות של האחים אליהו וכד" שווים יותר. גלויות צבעוניות מאותה תקופה או גלויות של בצלאל (ז. רבן, גור אריה וכד') שוות כמה עשרות דולר, ולשיא מגיעות הגליות מהמאה ה-19, יותר ממאה דולר לגלויה. לאספני הגלויות זהירות: בשוק מסתובבים הרבה זיופים והעתקים! ועל כרטיסי ברכה ו"שנות טובות" ופרסים, בהזדמנות אחרת. רוזן.

Athaclena

New member
תודה רבה על המידע (גם לאלונה)

טוב לדעת. אני די בטוחה שהאלבום הוא מלפני קום המדינה, ואני אבדוק את הכיתוב בפעם הבאה שאני אראה אותו. יש בפנים הקדשה לסבא וסבתא שלי, אני מניחה שזה מוריד את השווי?

ronmerav

New member
להיפך, בעיני כל הקדשה

מעלה את הערך, ולא משנה אם זו הקדשה של מפורסם או סתם אחד מן הישוב. זה מראה שהחפץ היה פעם חשוב למישהו! (זו הרגשתי, אולי המומחים יגידו אחרת). לעיתים מרגש אותי לראות בספר שקבלתי או רכשתי: לרותי, ליום הולדתך הי"ט... שנת 1952. אני מנסה לדמיין לי את רותי הזו, ומי היא ומה היא היום...

הנה סרקתי את ספר הזכרונות שלי

כפי שאתם רואים זה גם מגדל דוד ומתחת רשום בצלאל ירושלים. לצערי הרב רק בתערובה של זאב רבן הבנתי שלדבר הזה יכול להיות קצת ערך והייתי צריכה לתת לו יותר כבוד בזמנו, אבל מי הבין בדברים הללו אז. היה לי גם אלבום תמונות בסגנון אבל הוא התפרק לגמרי ונשארה רק הלוחית ואני אסרוק אותה גם כן.

רוזן71

New member
אלונה שלום...

בס"ד. שתי התמונות שסרקת הן לא עבודות של בצלאל אלא חיקוי. ראי הודעה שרשמתי בשרשור זה. רוזן.

הגיוני שהם חיקוי

לא נראה לי שהייתי יכולה לקנות ספר זכרונות עם בצלאל אמיתי עם דמי הכיס הקטנים שהיו לנו אז וגם הורי לא היו תוציאים הרבה כסף לאלבום תמונות. לא היתה להם את תודעת האספנות או האמנות, אבל בכל זאת החיקויים הללו מראים את רוח הדברים. אני מבינה שראית שזה חיקוי לפי הי' בירושלים. אגב בתערוכה של זאב רבן היה משהו (לא זוכרתאם אלבום או משהו אחר) ממש כמו ספר הזכרונות שלי רק גדול ובצבע חום, אפילו הדוגמה על האלבום, מין פרחים ונקודות בולטים, היו בדיוק אותו דבר.

Athaclena

New member
טוב, אתמול הסתכלתי עליו שוב

ולא מצאתי שכתוב בצלאל בכלל. מאחורה כתוב מיוצר בארץ ישראל - made in palestine. ועל הלוחית מקדימה יש את מגדל דוד אאל"ט

avitalit

New member
עוד ניצלו"ש . מה זה PLBL ?

ומי יודע מה קורה היום למערכת הממסרים של תפוז ?!?!?!?!?!?!?!?!?!

זה ראשי תבות של

"פה לא באים לנוח". באיזה הקשר מצאת את ראשי התבות האלו? רמז יעזור לנו לגלות את התשובה.

avitalit

New member
דפקא פה ממש נחים מהעבודה הרבה ...

אז ככה : PLBL הוא ביטוי שמופיע מידי פעם בכותרות של פריטים בולאיים שנמכרים באיביי .... מה הוא אמור להביע?

איציק, רק כדי שלא תגיד שלא ידענו

בסוף, ואף אחד לא אמר לך את התשובה, והעניין נשאר פתוח, ואיזה מן פורום זה ששואלים ולא מקבלים תשובה. PLBL זה קיצור לא ממש מוצלח של Plate Block - צמדת לוח, ארבעת הבולים בפינה הימנית העליונה של לוח ההדפסה של הבולים, הכוללת בשוליים גם את המידע הנוסף של ההדפסה: מס' רץ של הדף, מספר גלופה וכו'. נפוץ בעיקר בבולי ישראל, ולא תמיד מוכר בבולי העולם. בדרך כלל הקיצור הנפוץ הוא PB, אבל מוכר ישראלי מסויים באי-ביי מתעקש לכתוב PLBL.... וככה אנחנו יודעים, באגף המודיעין של הפורום, שאתה בעיקר מחפש באי-ביי בולי ישראל...

למעלה