גלויות מ"אנו באנו"

גלויות מ"אנו באנו"

יש לי מספר גלויות כתובות בעיפרון, בנות 85 שנה לערך. צבע הגלויה שהיה כנראה צהוב בהיר (טיב נייר בעייתי מימי מלחמת העולם הראשונה), דהה, וגם הכיתוב בעיפרון איבד משהו מהייחוד שלו. האם ישנה טכניקה פשוטה לחדד את הכיתוב, על מנת שאפשר יהיה לקרוא ללא בעיות ניכרות? תודה סבאיעקב

וינונה

New member
בהחלט ניתן לטפל בהן - בעזרת המחשב

יש לסרוק את הגלויות סריקה באיכות טובה
בעזרת תוכנה גרפית כלשהיא (לדוגמא PHOTOSHOP) "לטפל" בסריקה. להבהיר או להכהות את הרקע; להבהיר או להכהות את הטקסט; לחדד את הטקסט; לשנות את צבע הטקסט ועוד המון מניפולציות קטנות שבהחלט יכולות לשפר את האכויות כל הנאמר מתיחס לסריקה עצמה ואין טיפול בגלויה האורגינלית מקווה שעזרתי

תודה.

זה יקח לי כמה זמן עד שאגיע לסורק (אני לא מצויד) ואכל לפתור את הבעיה. על כל פנים תודה! סבאיעקב

וינונה

New member
אם אתה באיזור המרכז - אוכל לעזור לך

לסרוק ואפילו לעבד את התמונות. סתם בשביל הסקרנות - באיזו שפה כתובות הגלויות?

כתוב בהונגרית

סבא שלי גויס לצבא האוסטרו-הונגרי עם תחילת מלחמת העולם הראשונה. היה בעיר/מבצר פשמיסל ומשם כתב בדואר הצבאי גלויות בקצב של 1 עד 3 ביום. מאוחר יותר נפל לשבי הרוסים, ועד שחזר כעבור שנים כתב (עם הפסקות גדולות לפי הנסיבות) גלויות בגרמנית שעברו את הצנזורה הרוסית. גם הגלויות שנשלחו דרך הדואר הצבאי האוסטרו-הונגרי, כללו משפטים סתומים לכאורה שהכילו מסרים סמוים על המצב האמיתי. אודה לך מאוד באם תוכל לסרוק עבורי גלויה שאשלח לך בדואר. סבאיעקב

וינונה

New member
שלח לי מסר (ניסיתי לשלוח ולא הצלחתי

ונתאם את העברת הגלויה. אם יצליח לנו עם הראשונה נמשיך עם השאר.

תמונות ישנות

יש מספר חנויות צילום שבעלות לא גדולה סורקות תמונות לדיסק. אחר כך אפשר לשפר אותן אפילו בתכנות פשוטות וזולות בהרבה מ"פוטושופ" - אפילו ב PHOTO EDITOR של האופיס וכמובן ב PHOTODRAW של מיקרוסופט. אני קניתי תמונות של העיירות מהם באו אבות משפחתנו באתר של http://www.avotaynu.com ושכללתי אותם באמצעים אלה לפני הכנסתם לאתר המשפחתי.

והאם נוכל לצפות באתר המשפחתי../images/Emo35.gif

הצגת אתרים משפחתיים חשובה מאוד, מבחינתי. מעבר לשיתוף המידע (בעזרתו יכולים אנשים לסייע לך, ולא פחות יכול המידע שבאתר לסייע לאחרים) - יש בכך דרבון גדול לאנשים המתלבטים אם להקים אתר שכזה. איני יכול להטיף להקמת אתרים משפחתיים ללא גילוי נאות: את האתר שלי טרם הקמתי...
ארנון

אתר משפחה

אני עדין לא יכול לשחרר את הכתובת, עדין אין לי רשות מכל בני המשפחה. את עץ המשפחה בנינו בעזרת תכנת "אילנות" של בית התפוצות. לצערי אינני יכול להמלץ עליה בפה מלא, למרות שהיא ידידותית מאד, מפני שגיליתי באג חמור - כאשר יש במחשב אופיס 2000 היא לא מאפשרת ליצר קובץ GED הנחוץ להעלאה לרשת. אני חייב להעתיק את הקובץ של "אילנות" למחשב ישן בו יש גירסה ישנה של התכנה, שם ליצר את קובץ GED ואז להעלותו לרשת. מאחר שבעץ שלנו יש 850 שמות, מהם כ 200 חיים יש כל הזמן לידות וחתונות במזל טוב וגם פטירות לא עלינו, כך שהעץ חייב להיות דינמי לחלוטין.

א77

New member
חשבתי אוליי

תראה, כל הקבצים שאני מכניס הינם לא בסריקה, אלא במצלמת וידאו דיגיטלית של JVC יקרה אמנם, אבל יש לי אותה. ברגע והיא מצולמת ומוכנסת למחשב ניתן לשחק במחשב בעזרת כל מיני תוכנות. אני מאמין שפתרון יש להכל. נזכרתי שברשותי כרטיס שבתמונה הוא נראה הרבה יותר ברור וחלק. גם יפה. אז אוליי אחפשו במסמכים. ואכניסו בהודעה נפרדת. גם כדי שתיווכח, וגם כדי שהמבינים בזה יעזרו לי בהסברו של הכרטיס.

למעלה