גלוטן ואלכוהול.

adamfbs

New member
גלוטן ואלכוהול.

אז ככה, גילו אצלי צאליאק, שזה רגישות לגולטן (נמצא בחיטה ושעורה). לעשות חיפוש על כל משקה ומשקה אם הוא מכיל גלוטן או לא זה קצת סיפור בשבילי, אז הייתי רוצה לדעת אם יש כאן מישהו עם הידע הנחוץ (כמה נמוך הסיכוי, עדיין ננסה). כמובן שידוע לי שמבחינת בירות רק סטאוט אני יכול, וודקה מיוצרת או מחיטה\שעורה או מתפוחי אדמה (אם אני לא טועה?), יש עוד דברים? תודה, אדם.

siete

New member
חיפשתי קצת בשבילך

כי היו כמה שנים שחשבו שאחי רגיש לגלוטן (הוא לא). כל מה שלא מיצר מדגנים ברור שהוא אינו בעיה. רום, ברנדי, טקילה, וודקה מתפו"א בלבד, וכיו"ב. הבעיה שיש סיכוי שהם מכניסים בעסק גם אלכוהול נטרלי, שיכול להיות שהוא עשוי מדגנים. אבל... יש חולים שזה לא משנה להם... ז"א אתה תאלץ לשתות קוניאק, טקילה %100 אגבה, רום איכותי (הבנתי שבקרדי זה בסדר), וודקות כמו שופן... וודקה דגנים, ווסקי, וג'ין כולם עלולים להוות בעיה. בירות, ולדעתי גם בירות סטאוט! אי אפשר לשתות בכלל. יש כל מני בירות מוזרות שעשוייות מתירס, או אורז. אני מניחה שלא תמצא אותן בפאב השכונתי מהחבית... יש לינק למטה. ליקרים זו גם בעיה, אי אפשר לדעת מה יש בפנים. צריך לשאול. לדעתי זה באמת הכי קל לעבור משקה משקה (מאלה שאתה אוהב! לא כולם), ולהתקשר לחברה ולשאול. וגם הכי בטוח. ו... תשאל דיאטן או רופא. יש לינקים למטה:

Angel of Chaos

New member
קרלסברג (אם אני לא טועה)

היא בירה מוזרה ביותר, לא יודע איך אבל אין בה שום סוג של סוכרים למינהם. (אם אני לא טועה זה קרלסברג)

adamfbs

New member
אין לי רגישות לסוכר

יש לי רגישות לגלוטן - חיטה שעורה וכ'ו...

MEIMIS

New member
אסור לך לאכול למשל...

קורנפלקס? איך מתמודדים עם זה? איך מוצאים לזה תחליפים?

adamfbs

New member
אכן.

אסור לי לאכול קורנפלקס (שזה בערך הדבר הכי פעוט :)), פסטה, פיצה, לחם פיתה... ועוד המון דברים, אתם לא מאמינים בכמה דברים יש גלוטן. איך מתמודדים? אוכלים בדרך כלל אורז תפוחי אדמה בשר ירקות פירות וכ'ו. למרות שלהכל יש תחליפים, יש קמח ללא גלוטן, ופסטה ללא גלוטן וגם פיצה, פשוט זה עולה יותר :) כל העסק די חדש לי כי גילו לי את זה לפני שבועיים, אז אני מתרגל.

MidNight Flame

New member
גילו את זה לפני שבועיים?

ומה היה קורה עד לפני שבועיים כשהיית אוכל משו עם גלוטן?

adamfbs

New member
אז ככה

הדבר הזה קצת מסובך, יש כאלה שמילדות הם מאד מאד רגישים לגלוטן ומספיק שנכנס להם גרגיר למעי והם יקיאו את הנשמה שלהם, ויש כאלה שהם יחסית מקרה קצה והמחלה פורצת יחסית בגיל מבוגר (כמו שלי) ורק לאחר זמן מה מתפתח חוסר בברזל והומוגלובין (אנמיה בגלל אי ספיגה - גלוטן) ודלקת במעי. בקיצר, הייתי טורף גלוטן על ימין ואל שמאל, אבל זה גרם לי לכל מיני בעיות, גילו את זה אצלי בבדיקת דם שגרתית וזהו.

marsala

New member
נו, אז היה שווה לשאול למרות שלא היה

"הרבה סיכוי"?
Mosh

adamfbs

New member
לא ליגלגתי אף לרגע :)

אני מאד מעריך את הפורום הזה, פשוט בדרך כלל שאני אומר לאנשים שיש לי צאליאק הם מסתכלים עליי בפרצוף עקום, זה הכל. וזה היה מין סוג ביטוי כזה של להוריד את הציפיות והאגו ;)

adamfbs

New member
לא

האמת שגלוטן לא בריא בכלל, הוא אינו כולל שום דבר מועיל לגוף שלך, ככה שלא צריך שום דבר לתקן את העוול של המאכלים הלא בריאים היום-יומיים :)

avilike

New member
אז ככה

תשובה לא מלומדת ישנה רגישות לגלוטן ( ציליאק ) וישנם אילו שאלרגים!!! לחיטה. בעוד אצל השניים גם כמויות מזעריות מהאלרגן עלולות לגרום לבעיה לא כך הוא הדבר עם הראשונים. גלוטו הינו חלבון וספק רב לי שוודקה המופקת מזיקוק ( ע"י עלו שיבוי ואידוי ) של תוצר תסיסה מכילה אילו שהם כמויות ניתנות לאיתור של גלוטן.. משוהל הדבר לשאלה האם יכול חולה ציליאק להריח כיכר לחם שזה אתה נאפתה ואפילו ההרחה תתבצע ממרחק מטר. שהרי עללולות מולקולות גלוטן זדוניות לברוח מחלל הלחם ביתר שאת בשל החום היחסי ולנחות באפו הענוג :). לכן אני בםפק באם אפילו לארגים יש ממה לחשוש אם כי שמעתי על תגובה לריח אינטנסיבי לדעתי ( לא עצה רפואית ) אין לך מה לחשוש מתוצרי זיקוק.

siete

New member
זה מה שאני חשבתי בהתחלה...

אך עובדה שבאתרי סיליאק שונים טורחים לפרט על עניין וודקה תפו "א. נראה לי הכי טוב פשוט לשאול רופא.

adamfbs

New member
אבדוק את הנושא

בנתיים אני לא אקח סיכון, אבל אני אבדוק את זה. למרות שלדעתי אני חושב שהשפעה האלרגנית של הדגנים עדיין נשארת אחרי הזיקוק, אני לא בטוח.

siete

New member
הכי בטוח...

תשתה כל דבר שהוא "כשר לפסח"! למרות שאמא שלי היתה צריכה להכין לאחי מצה מיוחדת בשבילו...

למעלה