גלובליזציה זה

feline9

New member
שתי חנויות חדשות ב"רוח הדברים"

האחת של חברה טובה שלי, בשינקין 7 בסמטה. חנות יד-שנייה עם קונספט מרענן ובהחלט אנטי-גלובליזטורי: אם יש לכם בגדים שאתם לא רוצים יותר, שנראים במצב טוב, תביאו אותם לחנות, ותקבלו עליהם זיכוי (או תתרמו, גם דרך החנות) של 30% מהערך שיתמחרו אותם בחנות, כך תוכלו בסופו של דבר להגיע למצב שלא תשלמו כמעט על הבגדים!!! שווה, ויש אחלה בגדים. חנות שניה ממש חדשה, שהעתיקה את הקונספט שלהם: no-logo בבוגרשוב. נראה אותכם עכשיו!!! הילית

zooey

New member
יש עם זה בעיה, במיוחד בארץ

לאנשים אין זמן. האנישם שאת מבקשת את תמיכתם, אותם אנשים שמהווים ציבור המביא לשינוי בכל העולם הם אנשים בגילאים 18-35 כאשר הסטודנטים בדרך כלל מובילים את המגמה. אבל איך הם יכולים כאשר רק בגיל 40 לבן אדם יש זמן להרגע קצת ולהנות מהחיים אחרי שהוא עבד קשה מאוד בזמן הלימודים ואחר כך הסתפק בשכר נוך על מנת להתקדם במקומות עבודה שונים. בגיל 40 אנשים גבר מוגנים מדי בתוך הסביבה הצרכנית שלהם מכדי לצאת ולשנות. למרות זאת, זה לא נועד לרפות את ידיינו. אני חושב שניתן להתחיל וליצור גוף צרכנים שיהווה השפעה מהותית בשוק. לדעתי ניתן להתגבר על המחלוקות שכל כך טבועות בנו אם רק נמצא נושא שמספיק חשוב לכולם. הצעד השני הוא לשכנע את הציבור. זה כבר סיפור אחר.

zooey

New member
זה לא פשוט

אני מוצא שלדעת את העובדות טוב זה צעד ראשון. להבין את הצד השני יעזור מאוד. פשוט תנסה לראות מה הטיעונים שלהם ולפסול אותם ע"H דוגמא שסותרת את מה שהם אומרים. לאחר שדעתם התעררה קצת תסביר להם מה אתה מציע. אם מטרתך היא ממש לשכנע אנשים אתה צריך שתהייה לך מטרה ברורה אחרת זה לא עובד טוב. זה גם דורש הרבה זמן בגלל זה כאשר רוצים לעשות את זה על ציבור שלם חייבים להתחיל לאט לאט ובאופן עקבי

zooey

New member
שימי לב מה החנויות הללו עושות

הן תופסות טרמפ על מה ש"מגניב" בדיוק כמו שבנטון מרעים לך את עוולות העולם כמקדם מכירות. כעקרון לא הייתי קונה שם, החנויות בגדים הגדולות כבר עדיפות. ה70% הכנסות הוא עדיין גבוה.

korinalir

New member
תודה

אני באמת מחפשת המון זמן מקום לתרום את הבגדים שאני לא לובשת יותר (ויש כמה שקים כאלה) שאלה? איך מביאים פשוט באים עם שקים או מתאמים קודם?

tookmy

New member
גם בטבעון יש

חנות שאפשר להחליף בה ספרים יד שניה, קוראים לחנות "קרון הספרים" ועבדתי שם עד לא מזמן... כדאי לתאם מראש, ומקבלים זיכוי על ספרים במצב טוב שמביאים לשם, אם לא רוצים לקחת משהו מיד אפשר לרשום את הזיכוי בכרטיס. רק אזהרה- לא מחזיקים רבי מכר בדרך כלל. בנוסף, יש בטיבעון חנות חדשה "במחשבה שניה" . הן אמנם לא נותנות להחליף (למרות שניסיתי לשכנע אותם שכדאי להם לעבוד בשיטת הזיכויים) והן מקבלות תרומות בלבד, אבל המחירים של מאד נוחים, וחוץ מזה זוהי חנות ללא כוונת רווח ששייכת לעמותה העוסקת בפרוייקטים שונים של איכות הסביבה, כאשר ללבוש בגדים יד שניה זוהי בהחלט בלימה מסויימת של תרבות הצריכה. ואם כבר עשיתי פרסומות לאחרות, אני אעשה גם לעצמי: בפורום בניהולי ניתן למסור או להחליף שירותים ומוצרים, וגם לשמוע על קהילות סחר החליפין שפועלות בארץ. אתן/ם מוזמנות/ים!

Felicityy

New member
גלובליזציה זה ../images/Emo68.gif

לא רק מק@+$%&* . זה גם הפועל הרומני שיושב לידי באוטובוס בדרך לעבודה,שמוכן לטוס שעות על שעות מהמדינה שלו,לאכול כמעט כלום כדי להרוויח כמה גרושים בכדי לשלוח את הכסף למשפחתו ברומניה,שם אזרחים רבים חיים משומדבר בכלל. גלובליזציה זה הבוס הכלב שלו,שלוקח ממנו את הדרכון כדי שזה לא יברח וימצא כאן עבודה טובה ומכניסה יותר,שיוכל להמשיך לתת לו תנאי מגורים ותברואה שחיות לא היו מוכנות לחיות בהן,שיוכל להמשיך להעביד אותו שעות על שעות בלי תנאים סוציאליים או בריאותיים מינימליים. גלובליזציה זה המוצרים שאנחנו נאלצים לקנות מחברה אחת או שתיים,מאחר והתאגיד רכש את כל החברות היצרניות האחרות(תאגיד שהגיע מחו"ל,כמובן,עם מחזור כספי של חצי מהמדינה שלנו)שהוקמו כאן ונאלצו לבסוף לסגור ת´בסטה ולפטר את עובדיהם. גלובליזציה זה ניצול מחפיר של ילדים בכל העולם לייצור מוצרים שנמכרים מעבר לים במחירי רצח. אנטי-גלובליזציה(מה לעשות,מילה ארוכה לנושא רחב ביותר)זה לא לרכוש מוצרים שמיוצרים ע"י ילדים שמקבלים 3 דולר,כשהמוצר נמכר לך ב-50. אנטי גלובליזציה זה לפתוח את העיניים ואת הראש לפני שקונים משו,ולבדוק האם הוא מיוצר בארץ נכשלת שנאלצת למכור את בניה כדי להתקיים,לא לרכוש מוצרים מחברה שמבצעת באופן המוני ניסויים בבע"ח. גולדי,תן להם קצת מידע באשר למקום בו נמצאת ישראל במצעד הניסויים בבע"ח ומכירת בע"ח לניסויים בכל העולם. חברות,הגלובליזציה זה לא עוד משו שנשאר במסגרת הטלויזיה,אלא כל דבר שאתן נוגעות,חשות ורואות. אי אפשר לעצום את העיניים ולהגיד "זה לא ענייני,אני לא קשורה לזה". ומה שהכי מקומם ומעצבן,היא העובדה שמאבק בגלובליזציה ההרסנית הינו מאבק קליל,שאינו מצריך כמעט כלום מתומכיו. רק לפתוח את העיניים,ולהשתמש בראש ולא ללכת כמו עדר בלי לתת חשבון לכלום. היום,הגיע הזמן להכריז שהכי קול יהיה להיות לא-קול. אחרי זה הכל יהיה יותר קל לכולנו.

feline9

New member
א. אז מה אתה עושה בפורום הזה?

ב. מה ש"מגניב" זה מה שאתה מחליט, ובחנויות יד שנייה יש כל כך הרבה סגנונות של "מגניבויות" כמו שאתה מכנה את זה. לקנות בחנויות גדולות זה גם בזבוז של עוד חומרי גלם, וגם כניעה לתרבות המערבית. אבל כמובן, לך על זה.

feline9

New member
לחנות "שתיים" אפשר לבוא...

בלי להודיע. לחברה שלי קוראים מוניקה, והשנייה היא דניאלה, ושתיהן מתוקות נורא.

shadowlord

New member
אם כבר...

בי-ם, בבניין כלל (בצד הפונה לשוק) ישנה חנות ספרים ממש טובה עם מגוון די רחב (לא חרא כמו סטימצקי). הספרים שם זולים וגם ניתן להחזיר ספרים ולקבל עליהם כסף מזומן (לא מAגניב?!)

למה שלא תתרמי אותם לצדקה?

יש הרבה ארגונים שמטפלים בתרומות מבודדים - ולא רק בגדים אחד מהם נקרא ´פתחון לב´ ממוקם בראשון לציון 03-9512755 ... יעזור הרבה יותר ... (אלא אם כמובן, הצעה לרענן בזול את ארון הבגדים קוסמת לך הרבה יותר:)...)

קראתי ,קורא ,אקרא ,קראנו

חנות שמאפשרת מכירה /תרומה - לדעתי תמשוך יותר את קהל ה"מכירה"... לכן מעלה את הנושא לתרומה במקום שכל כולו לענייני תרומות... ללא כוונה להתעלם מדברייך , פיליין9

korinalir

New member
לא, זה לא קשור לרענון

המטרה היא להפטר מדברים לא הביא חדשים במקומם
המשפחה שלי תורמת הרבה,אבל עכשיו אני צריכה לארגן לבד (בדרך כלל אמא מארגנת את כל הארונות ותורמת את כל העודפים לאן שהיא רואה לנכון) אבל היא עסוקה עכשיו והארון מאיים להתפוצץ עליי
אז החלטתי לנסות לבד תאחלו לי בהצלחה

zooey

New member
חוששני שלא הובנתי כהלכה

שחנות קראת לעצמה NO LOGO זה רק על מנת למשוך קונים. NO LOGO נהפך למעין הצהרה אופנתית ובכך אין שום הבדל בין החנות הזו לבין חנות ליוויס או משהוא דומה

feline9

New member
ההבדל הוא שהחנות הזו...

אינה עושה רווחים על חומרי גלם, אלא מחליפה בגדים עם אנשים, מורידה מהם תוויות ושמה עליהם תווית אחרת. בעניין הלוגו - נו לוגו יש צדק בדברייך.

חרם נגד הגולבליזציה

חרם נגד מוצרים התומכים או שהם תוצר של הגלובליזציה, קשה מאוד שייעשה על ידי כל אחד ביוזמה אישית. האפקטיביות תהיה מאוד חלשה. חרם כזה, כדי שיהיה אפקטיבי, צריך שייזם ע"י ארגוני האנטי גלוב´. כי "האזרח הפשוט" אינו יודע בוודאות מה להחרים ומה לא. כמו כן, ברגע שיידע שיש עוד מחרימים, ויש גם תמיכה של ארגון המעודד זאת, תהיה יותר מוטיבציה להחרים מוצרים כאלה. האם יש בארץ ארגונים אנטי גלוליזציה? בעולם? שמות, פרטים, אתרים, טלפונים, זה יעזור יותר להתגבש ולהיאבק יותר יעיל.

אתה יודע כמה מוצרים תצטרך\י להחרים?

את כל מוצרי הפלסטיק הבאים מסין... את כל הצעצעים, המשחקים והיומנים את רוב העפרונות כמעט את כל העיטים ואל תשכח את הסוכר והמלח שאותם מייצרים ב"שוק האירופי המשותף" ואת הנעליים ואת החולצות והמכנסיים ואת הכל כמעט.... ביגלל זה אין לנו פרנסה בארץ כי מסין יותר זול בהרבה ליבא מוצרים מאשר ליצר אותם כאן בארץ... ביגלל זה ענף הטקסיל הטמוטט בארץ

shadowlord

New member
הנני חושב

כל הקטע של הכחול-לבן, שילך לעזאזל... אני קונה רק מוצרים שחור-אדום-ירוק-לבן-צהוב-ועוד...

למעלה