גלובליזציה ועוד

zacharia

New member
גלובליזציה ועוד

גלובליזציה והשמדת האינדיאנים בארה"ב ארה"ב פעלה בכמה צורות כדי להשמיד את העם האינדיאני 1. הרג שיטתי של אינדיאנים 2. הפיכת האינדיאני מאדם לאויב מפלצתי 3. הכחדת ה - Buffalo – מקור המחיה העיקרי של האינדיאני המסורתי 4. הקמת סכרים, הטיית נהרות, זיהום מקורות מים, כריתת יערות... 5. יצירת תלות במוצר שהם לא צריכים אבל יש לנו ואין להם, אלכוהול ושאר מוצרי האדם הלבן, (את הנצרות דחו רוב האינדיאנים עד כמה שידוע לי) כותב Don D.Fowler בספר של הצלם Edward S.curtis על האינדיאנים של ארה"ב ששמו In a sacred manner we live" His many photographs of the plains tribes capture, succinctly, the glories of the past. But in the eyes of the men and women who posed for him one can also read the sadness of the living death of the present. בספר שאינו מתיימר כלל לתאר את השואה שגרמה ארה"ב לאינדיאנים אפשר לראות בפני כל המצולמים את המבט הזה המתואר בלשון המעטה בפסקה לעיל. מבט שאני לא רואה בו האשמה אלא רק עצב עמוק עמוק ושאלה – למה? לאחר עיון בספר הזעם גובר עם כל דף שאתה הופך אתה רוצה יותר ויותר לזעוק ו...לבכות. אתה שואל את עצמך את אותה שאלה הנבטת מעשרות המצולמים – למה? למה? למה? מה הייתי עושה לו הייתי שם אז והיום – גם היום מתרחשת שואה בקנה מידה עולמי ואנחנו כמו תמיד עוצמים עיניים, אוטמים אוזניים, נועלים את המוח, מדליקים את הטלביזיה, יושבים בכורסא הנוחה, קוראים עיתון ומאמינים. ויותר מזה – רוצים מאוד להאמין למה שמספרים לנו. השואה הזאת היא מתוחכמת יותר, איטית יותר, גדולה יותר ויסודית ביותר. היא נסתרת מאוד וגלויה מאוד כמו קודמותיה. מי שחושב שבעידן האינטרנט ותקשורת המונים לא ניתן להסתיר דברים כאלה טועה. טועה מפני שאותו אדם לא דיגיטלי שחי בארה"ב במאה ה- 19 והאמין שהאינדיאני הוא איום לקיומו והיה נוח לו להאמין בזה הוא אותו אדם לא דיגיטלי החי בשנת 2001 והוא שיהיה. האדם וטבע האדם לא השתנו וכיוון שכך תקשורת המונים להפך רק משכללת את היכולת להוכיח שהאינדיאני הוא אכזר ומסוכן. רק ניצול נכון של האינטרנט, השכל האנושי והחמלה האנושית הקיימת בנו אי שם עשויים אולי לצמצם את הנזק לאלה ברי המזל שעדיין יחיו בעולם השלישי. אני אומר דברים קשים ומוזרים לנוהג ב 306 החדשה למסעדה הודית עם מחשב נייד ועולם מסודר ובקלות אפשר להכניס אותי למגירה של המטורף או של המאמין בתיאוריית הקונספירציה או ... ובוודאי רוב האנשים לצערי אכן יעשו זאת. אבל אפשר גם להשתמש בשכל האנושי ולבחון את הדברים ולהחליט. ריבון – לפי מילון אבן שושן 1. אדון, מושל 2. כינוי לה´ אדון העולם המהות הנמצאת בבסיס המאבק והשואה שאנו רואים לנגד עיננו אם אנו רוצים לראות היא פשוטה מי יהיה ריבונו של עולם לאורך ההיסטוריה האנושית מעולם לא נפסקו המאבקים מי יהיה ריבונו של עולם. ניסו יחידים, אומות ודתות. אף אחד לא הצליח ממש אבל היו הצלחות חלקיות. היו אומות ששלטו ברוב העולם והיו כמו היטלר ועוזריו שלא הצליחו לשלוט בעולם אבל גרמו למוות ולסבל אנושי בל יתואר לתושבי העולם הזה. היום נמשך המאבק אבל הוא לא נעשה בעיקרו ע"י רעש התותחים אלא ע"י כוח אחר והוא כסף = כוח כוח = כסף. למרות שאי אפשר להימנע פו ושם משיגור בלחיצת כפתור של טיל שיוט לפינה זו או אחרת בעולם. * איכר מסורתי החי בסין או בהודו, מעבד את מעט הקרקע שלו, מחזיק את מעט הצאן ומשאיר תמיד חלק מהזרעים והאמהות לשנה הבאה ואינו מחזיק טלביזיה ואינו צורך חשמל או דלק, הוא לא צריך את העולם המערבי. הוא לא צריך את גנרל מוטורס ולא את מאקדונלד ולא את אינטל ולא את מייקרוסופט, ולא את חברת התרופות באייר או כל קונצרן אחר איך אפשר להיות ריבון אמיתי של מיליארדים של בני אדם כאלה שאינם זקוקים לך?, איך אפשר לנצל את משאבי הטבע בסמוך להם אם הם לא צריכים את הניירות המודפסים או החפצים שאתה רוצה לתת להם בתמורה? לשם כך צריך לפעול בכמה דרכים: 1. לשכנע אותם לעבור בשלב ראשון מחברה חקלאית מסורתית לחברה תעשייתית עירונית א. אפשר לגדל פי עשר יותר חיטה מאותו דונם אם קונים את הזרעים, (המעוקרים וחסרי יכולת נביטה) בארה"ב. מדשנים במלחים ומרססים ברעלים ב. אפשר להשתמש באנטיביוטיקה להציל טלה חולה ג. טרקטור - ג´ון דיר ודלק. אנחנו נספק – העולם המערבי ד. צריך כסף נכון, בשביל זה תגדל יותר – תמכור את העודף ובכסף שתקבל תקנה את מה שאנחנו מספקים ה. המלחים הרסו את מרקם הקרקע או שהיא נשטפה עקב כריתת היערות מסביב? הכסף לא מספיק בשביל הזרעים, הדלק והטרקטור ? עזוב את הקרקע החקלאית השאר לנו אותה היא שווה יותר כסף כקרקע ומשאבי טבע. חיטה נספק לך אנחנו. אתה עבור לעיר הקרובה שם תמצא עבודה – תקלע כסאות קש בוקר עד לילה אתה אשתך ועשר בניך ובנותיך ב – 3 דולר לחודש למען ימכרו בניו יורק או ישראל בזול ו. יש השפלה, רעב, מוות? – המדינה עובדת לפי העיקרון של שוק חופשי. זאת השיטה היחידה שעובדת. רוצה הוכחה – תראה מה קרה לקומוניזים. זה המחיר, הוא זמני, יש סיכוי שאם הילדים שלך יישארו בחיים אולי הם יסתובבו עם ג´ינס ליוויס וטלפון סלולרי בכיס האחורי ואותם אפשר יהיה להגדיר כצרכנים ראויים לשמם לקונצרנים כמו גנרל מוטורס ובאייר החייבים להיות מוזנים כל הזמן בעוד ועוד שווקים וצרכנים. ז. ישב את הבדווים בעיירות וקח מהם את הקרקע, עקור את עצי הזית של הערבי, מכר אותם להנאות המערב וכנה את מסורתם – פרימיטיבית ונחשלת. כמו שעשית למרוקאים, תימנים, כורדים, ערבים, אתיופים ועוד שבאו לארץ הקודש. ח. גרום לו להמיר את דתו העיקרית. כך שדתו העיקרית תהיה – כסף ודתו הקודמת יכולה להישאר כדת משנית אם זה הכרחי. 2. קנה את המנהיגות הפוליטית, מלוכנית, צבאית או אחרת של המדינה בנשק וכסף. (אם המנהיגות הקיימת מסרבת לשתף פעולה ארגן הפיכה או מהפיכה). כך תמורת הכסף והנשק יתנו לך מנהיגי המדינה את כל משאבי הטבע של המדינה, את כל היערות וכל הדלק וכל מה שאתה משלם עבורו. עם הזמן המנהיגים יזדקקו ליותר נשק וליותר כסף וכוחך יגבר עוד ועוד. תוצר לוואי יהיה הרס מקורות הפרנסה של אותו איכר עקשן שעדיין סרב להתנתק מהחיים הפרימיטיביים מסורתיים שלו. אפשר לקבור פסולת רעילה באדמת מדינת החסות ואפשר להרעיל שם את הנהרות. 3. מומלץ מאוד לגרום למדינה הזרה חוב חיצוני גדול לגוף מוניטרי בן לאומי או לאחת ממדינות ה – G8, (עדיף G7), תמיד לוותר לה על מעט מהחוב אבל לעולם לא לוותר על רוב רובו של החוב. מומלץ כמו כן שהחוב יהיה גדול מהתל"ג הלאומי השנתי פי 2 או 3 או 10. כך שלא יהיה סיכוי לכיסוי החוב אי פעם. זה עוזר מאוד כאשר קונצרנים גדולים רוצים לחדור למדינה הזרה ולספק לה שירותים כמו חשמל וטלפון. כך למדינה יש פיתוי לעבור הפרטה ולמכור את החברות המקומיות החלשות והלא יעילות ולהשיג הכנסת כמויות של מטבע חזק שיחזור ממילא עבור מוצרים ושירותים מהמערב. 4. השלב הבה הוא לבצע חדירה אל השוק המתפתח ע"י דיכוי חברות מקומיות שלא מסוגלות להתחרות בתנאי חוק הג´ונגל. כדי לספק שירותי טלפוניה למדינה זרה אתה צריך כוח בין לאומי שיחייב את המדינה לפתוח את השוק שלה לחברות בין לאומיות ע"פ עקרון של סחר חופשי וחוקי שוק חופשי. את הכוח הבין לאומי צריך גם כדי שהמדינות יאלצו לאכוף במדינתם חוקי זכויות יוצרים ופטנטים. מהרגע שקונצרן בין לאומי מספק למדינה את החשמל, הטלפון, הנשק, המכוניות והתרופות הוא שולט גם בכל ספקי המשנה – הוא בפועל ריבון המדינה. תהליך הגלובליזציה מאפשר בפעם הראשונה בהיסטוריה האנושית לפחות תיאורטית לגוף אחד רב זרועות להעיז לחלום ולהאמין שהוא ריבון עולם מי הוא ארגון הסחר העולמי WTO הבנק העולמי קרן המטבע הבינלאומית IMF הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכליים OECD G7/G8 מי הם הגופים הרשומים לעיל? הם לא גופים דמוקרטיים, הם לא ריבון של קרקע, מי הם? מי שולט בהם? במי הם שולטים? האם אי שם במחשכי העולם הנחשל, הפרימיטיבי, המיואש, ישנו זה האבוד אשר הופשט יחד עם עורו, מסורתו, כבודו גם המצפון והמוסר שלו עד כדי פגיעה באלפי בני אדם בארה"ב? ריבונו של עולם תן לנו להפסיק את המוות, תן לנו לקטוף את הפרי מהעץ לשכב על גדת הנחל שוב ולבהות בשמים ובכוכבים ברוח ובאש ולא לפחד. זכריה [email protected]

all

New member
ברוך הבא זכריה

1. קצר או חלק את המאמר למספר הודאות שונות כי רק כך יהיה אפשר להיתיחס למה שאמרת. 32 השתמש במושגים מופשטים, יש כאן ילדים בני 15 שבטח לא יודעים מה זה תל"ג, חוב חיצוני וכו´. 3. הסתכלות בעיני אדם מוסרי מערבי של היום על מעשי אנשים שנעשו לפני יותר מ-200 שנה היא בלתי אפשרית - באותה עט השמדת עובדי אלילים נחשבה לדבר המוסרי ביותר שרק יכול להיות, דרך אגב האיסלם רואה בזה את שיא המוסר גם היום!!!!

zacharia

New member
תודה

אני לא בטוח שאני פונה אל בני ה - 15 האם עוד 150 שנה לא ניתן יהיה לשפוט את מעשי הנאצים? האם בעוד 200 שנה לא נוכל לשפוט את מעשי הפונדמנטליסטים המוסלמים? או בפרספקטיבה של זמן גם את מעשי 8 המדינות העשירות? זוהיא חובתנו המוסרית all ושוב תודה על ההתייחסות

all

New member
מוסר יחסי!

כשהתורה רצתה לתאר את המלך דוד כמלך מוסרי מאין כמותו היא אמרה "ומבין השבויים ציווה המלך להרוג אחד לשלושה". הווה לומר ששתיים חיים אחד מת שתיים חיים ואחד מת וכו´. זה היה רצח שבויים ידידי! אז היום המלך דוד היה הולך לבית המשפט הבינלאומי כרוצח שבויים. אלא שהמלך דוד עשה את מה שעשה לפני 3000 שנה ובאותה עט היה מקובל לרצוח את כל השבויים, למכור את הנשים כשפחות ולגזול את כל הרכוש שלהם. האם מעשי הנאצים יהיו בעוד 10000 שנה שפלים ובזויים? כן! מכיוון שגם באותה עט בה הם בוצעו הם נחשבו לכאלה! רצח עם ברמה שהגרמנים עשו, עשו רק התורכים והאמריקאים, אך אלה נעשו במאות ה-18 וה- 19 ואילו הגרמנים עשו זות כ-200 שנה אחרי, בתקופה שהעולם הנאור (אירופה ארה"ב) כבר מזמן דחתה מעשים אלו.

B.Shokor

New member
שלום לזכריה,

דבר ראשון תודה לך על ההודעה הארוכה למרות שעדיין לא קראתי אותה (עומס בזמן אחי ;).. (אבל אל תגאד, אני אקרא אותה/ואגיב בסוף השבוע).. הייתי ממליץ לך לשלוח אליי את ההודעה שלך בקובץ DOC, או לאשר לי הוספת לעמוד "מאמרי הפורום". מחכה לשמוע ;)..

אלון גל

New member
הדברים הרבה יותר פשוטים

התיאוריות של מרכס תסלח לי על הביטוי לא שוות את הנייר. צריך לדעת מה חשוב ומה תפל. הדבר הכי חשוב הוא שאנו רוצים להמשיך להתקיים אנו רוצים שיהיה לילדינו עולם טוב יותר. אלא מה לפני 50-60 שנה קרה דבר - פיתחו את הנשק האולטימטיבי ומאז אנחנו יודעים שקיום האנושות הוא על בלימה. היכולת של האנושות לחסל את עצמה בן-רגע היא הסכנה הגדולה ביותר שקמה על המין האנושי! על כללי המשחק להשתנות הם חייבים להשתנות! אנחנו זקוקים לשלטון מרכזי ודמוקרטי ואנחנו מקבלים את ההנהגה של ארצות הברית כדי לשמר את עצמנו לא פחות ולא יותר! אנחנו איננו יכולים לקבל תרבויות חשוכות (תסלח לי על הביטוי) שבסיסן הוא העולם הבא ולא העולם הזה עלינו להגן על ילדינו ועל עתיד המין האנושי העולם הזה או העולם הבא זו השאלה

CHOFA

New member
כמה פשוט...

בס"ד אז עכשיו כל מה שנשאר זה לזרוק את כל המאמינים לים או לרכז אותם איפשהוא ובא לציון גואל(אופס התכוונתי ובאה דמוקרטיה לעולם!!!)

למעלה