גלגל תנופה

vq55205

New member
גלגל תנופה

נהוג לחשוב כי הסבת מנוע מ - 1,300 ל - 1,600 מחייבת החלפת גלגל תנופה. לפי המוסכניק שלי לא רק שהדבר לא מתחייב אלא לא מומלץ. הסיבה היא שקשה (מאוד) להשיג קלאצ´ ל - 1,600 ואפילו כשיש צורך בהחלפת קלאצ´ ל - 1,600 הוא מחליף את גלגל התנופה מ -1,600 ל -1,300 .אני מדבר על המוסכניק שלי שיש לו חיפושית 1,600 והוא עשה את זה בעצמו.

Dr Bug

New member
טעות קריטית! ! ! והמוסכניק שלך...

כנראה נוהג כמו סבתא שלי (אגב, אין לה רשיון). אז ככה, הקלאץ´ משתנה לפי הנפח מסיבה פשוטה ששטח המגע גדול יותר בנפח גדול יותר בכדי שיוכל לעמוד בעומס גדול יותר, נשמע הגיוני, לא? אז זהו, שכן!!! ומכך נובע שברגע שהקלאץ´ המותקן במנוע ה-1600 שייך למנוע 1300 הוא יעמוד בהרבה פחות עומס, ישחק מהר יותר, יחליק אחרי נסיעה פרועה ומאמצת ואף יגמר מהר! אז בואו לא ננסה להמציא את הגלגל, הרי שהגרמנים עשו זאת טוב מאתנו, ואם כבר נתחכמה לה, הרי שנעדיף להתקין קלאץ´ חזק ועמיד יותר, כגון קלאץ´ קרמי (מחומר עמיד יותר בחום ועם מקדם שחיקה נמוך יותר) ולא ההפך.

vq55205

New member
אני מעדיף שהמוסכניק שלי

באמת ינהג על האוטו שלי כמו סבתא שלך , אבל תקח בחשבון שאני מדבר אתך על מוסכניק ברמה , דור שני לאחד המוסכים הותיקים בירושלים שנקרא מוסך החיפושית ולא בכדי. אני אומר לך באחריות שהוא עושה עבודה מעולה ומשתמש ברכיבים הטובים ביותר עד כמה שאפשר , זה בודאי לא אחד שעם השם שיש לו יכול להרשות לעצמו לעשות שטויות ,ולפי נסיוני הוא גם לא מדבר שטויות ,אתה יכול להאמין לי.

EranR

New member
vq - אל תיקח את בני ללב...

קורה הרבה, שאדם שמבין מספיק מקים לעצמו "מנטרות" שבהם הוא אישית מאמין -לאו דווקא עם ההסברים הכי הגיוניים (אפשר לקרוא לזה גם "טעם אישי"). קח אפילו את בני חביבנו, אם תציץ ברכב שלו בטוח תראה דבר או שניים שהוא עשה בעצמו - "כי זה הרבה יותר טוב ככה"... ומכיוון "שזה הרבה יותר הגיוני"... "יותר חזק" "זול יותר" וכך הלאה והלאה זה לא אומר שזה לא ככה - אולי זה נכון אבל לא בטוח כ"כ שכדאי שכולנו נרוץ לבצע את אותם השינויים. בקיצור - אם זה עובד למוסכניק שלך - סבבה. האם כדאי לך גם לעשות את אותה הקומבינה? - לא בטוח. נ.ב - מהכרותי הצנועה בקלאצ´ים ובמנועים בכלל - תשובתו של בני נשמעת מאוד משכנעת. ערן.

vq55205

New member
בוא נחשוב ביחד ותשכיל אותי

מה הגורמים שמשפיעים על השחיקה של הקלאצ´ אני אציין מס´ גורמים שלדעתי יכולים להשפיע ותקן אותי או תוסיף עליהם לפי דעתך: 1 איכות החומר ממנו בנוי הקלאצ´ 2 סגנון נהיגה (אינדיבידואלי) 3 משקל הרכב 4 מהירות סיבוב מנוע בעת החלפת מהלכים (שימוש בקלאצ´) מסכים עד כאן ?

chino

New member
אתה מאמין למוסכניקים ???

אני בטוח שאם היה לו במחסן קלאץ´ של פיאט 127 הוא היה אומר לך שזה מתאים לחיפושית 1600 ואפילו הוא התקין אחד כזה על החיפושית של אמא שלו.

vq55205

New member
אולי המוסכניק שלך

חביבי אני מתעסק עם מוסכניקים הרבה מאוד שנים , וגם התעסקתי עם הרבה. אבל מתוך ההרבה שהכרתי יש גם מוסכניקים שתענוג להכנס אליהם ,וגם תענוג לצאת מהם עם חיוך על השפתיים. שלשום לדוגמא יצאתי מהמוסך לאחר שהחליפו לי מחזיר שמן אחורי. מחמת הספק אם החליפו לי או לא החליפו מחזיר שמן בהוצאת המנוע לפני מס´ חודשים קיבלתי את השירות הזה ללא תשלום. אז למוסכניק הזה אני מאמין.

למעלה