גלגל שהתעקם

moshe2601

New member
גלגל שהתעקם

שלום יש לי IRON HORSE עם בולמי דיסק והתעקם לי הגלגל בנחיתה לא טובה קיבלתי הצעת מחיר של 200 שקל לחדש ( כולל עבודה ) ונאמר לי שלא ניתן לתקן האם נכון הדבר או שאפשר וכדאי לתקן ? תודה.

bikingstudent

New member
אם אתה מתכוון להמשיך לקפוץ..

אם אתה מתכוון להמשיך ולקפוץ סביר להניח שזאת רק הפעם הראשונה לדעתי זה המינימום שכדאי לך להשקיע על גלגל חדש (בדרך כלל אם הגלגל היתעקם אחרי נחיתה לא טובה.. הרבה כבר אי אפשר לעשות איתו

FaragMan

New member
איזה אירון הורס ומה זתומרת התעקם?

ממש התעקם שרואים בעין ואי אפשר לסובב את הגלגל בלי שינגע בבולם/שילדה או ששמיניות שאי אפשר לתקן? איזה גלגל זה ?200 שקל מחיר זול אבל לך תדע אולי אחרי 2 רכיבות גם הוא יתעקם..קידמי או אחורי?

moshe2601

New member
גלגל אחורי

הצמיג משפשף את השילדה ורואים שהחישוק קצת עקום.

FaragMan

New member
הא טוב..

איזה חישוק זה?מה שיש לך עכשיו ומה שאתה רוצה ליקנות ב 200 שקל?

לא ניתן לתקן= אני לא יודע לתקן

או " לא משתלם לי לתקן" הרווח שהמוכר יעשה על ג'נט חדש גדול יותר מאשר הניסיון לתקנו. ראיתי מאמר באינטרנט (נדמה לי שב PARK TOOL) בו הם מראים איך מתקנים ג'נטים עקומים במיוחד, הרבה יותר ממה שאתה מתאר ... (כאלה שאיבדו את צורתם) אני במקומך הייתי מנסה לפנות ל"מתקני אופניים של פעם", כאלה שיבזבזו שעה על תיקון ה ג'נט שלך, יקחו אולי 50 ש"ח, ולא יזרקו לך כלאחר יד "לא ניתן לתקן, קנה חדש"...

amirgal

New member
כמה שטויות.

אני לא הייתי רוצה לירכב על ז'אנט שעבר ישור ממצב של כמעט טוטלוס. מה גם, שהוא הגיע לקצה גבול היכולת של הז'אנט שלו.

אם הייתי רואה כיצד

מייצרים ג'נט היית מבין שאתה זה שמדבר שטויות לא יודע אם שמת לב, אבל בג'נט יש תפר. הג'נט ממילא אינו עשוי מקשה אחת אלא משתי חצאי טבעת. כאשר הוא מתעוות , אין שום בעיה ליישר אותו חזרה. תפקיד השיחים להחזיק אותו במצבו הנוכחי ישר ככל האפשר, ובעזרת מתיחתם/הרפייתם ניתן לעצב בחזרה את הג'נט. חוץ מזה, לא יזיק לך לעבור קורס מזורז בהלכות כתיבה בפורום...

roirosenthal2

New member
דניאל

אמנם אני לא אשף הגלגלים אבל יצא לי לבנות כבר 3 גלגלים בעצמי וכולם עובדים יופי וסוחבים ברכיבות AM עם הראד טייל ללא נגיעה במשך כבר יותר משנה. אחרי ההקדמה הזאת שמע, כבר לא פעם ולא פעמיים ראיתי הודעות שלך שהחרידו אותי ולא רק אותי חישוק הרים מורכב מפס אחד שכיפפו אותו לצורה שלו ואז הלחימו אותו/תקעו בו פין - תלוי באיכות החישוק והגימור. חישוקים עשויים מאלומיניום, שהוא חומר שלא אוהב להתעוות ולהתעקם הרבה חישוק שאיבד את הצורה שלו אפשר לתקן חלקית בלבד ע"י השפיצים, אבל אז יהיה מתח שפיצים לא אחיד בגלגל מה שיגרום לתיקונים תכופים של שמיניות ולגלגל להיות חלש מאוד ונוטה לקריסה נוספת. עיקום עדין (יותר משמיניה אבל פחות מגלגל בצורת בננה) אפשר לתקן עם הפעלת כוח על הגלגל ועיקום שלו חזרה עם הרגל ומשקל הגוף. אך חישוק כזה לא יזכה לחיים ארוכים מאוד ואני לא הייתי משתמש בו ליותר מרכיבות ספורות - כשבעיקרון עדיף רק עד החזרה לרכב באותו הטיול. דניאל, עוד לא יצא לי להתכתש עם מישהו במרחבי הפורומים ומקווה שזאת לא תהיה הפעם הראשונה צבור עוד ידע וניסיון, בינתיים נסה להגיב פחות ואם אתה חייב להגיב, נסה לא להציג את הדברים בתור אמיתות מוחלטות אלא בתור דעות. בינתיים יצרת כבר מספר הודעות שנויות במחלוקת וגם בהודעה כאן אתה קורא למישהו לקורס מזורז בהלכות הכתיבה בפורום. אמרתי שאני לא מנסה להתכתש, קח את הדברים לתשומת לבך שיתייבש הבוץ ונוכל לרכב במקום לקשקש בפורומים

נכון... מדובר על פס אחד ולא שניים

הלואי ואני הייתי היחידי שאינו מדייק בתשובותיו. לפחות אני יודע גם לתקן את תשובותי. אנסה להביא לכם לינק מאתר PARK TOOL בו הם מראים כיצד מתקנים ג'נט שהתעוות לחלוטין.

אם כבר מדברים על אלומיניום

אז אלומיניום הוא חומר שנוטה לסבול מסדקים עקב התעייפות. התופעה נתגלתה לראשונה במטוסי הקומט שהתחילו להתרסק בצורה מוזרה. לאחר ניסויים רבים, גילו שמחזור של עומסי המראה ונחיתה גורם להתעייפות החומר ולבסוף לסדקים. מזהים היום בבדיקות לא הורסות (NDT) ע"י מריחת חומר המגיב לאור אולטרה סגול. אז אם אתה רוצה להיות ממש יקה, זרוק את הג'נט שלך לפח אחרי שנה שנתיים. אני אישית איני רואה שום סכנה בטיחות לנסות ליישר ג'נט שהתעקם, כל עוד אין עליו סדקים. לא מבין את המנטליות השוררת ברוכבי האופניים מהדור החדש שזורקים כל דבר לפח. ראיתי גם שרשור ובו הציעו לרוכב לזרוק לפח את שקית השתיה שלו לאחר שהופיע בה עובש. גם לי זה קרה, ואישתי הציע לי לקחת מטלית עם מעט אקונומיקה, לנגב היטב את פנים השקית ולהעביר אותה מספר שטיפות. השקית נראית כעת כמו חדשה. מוסר השכל זה נכון גם לגבי הג'נט.

nintense

New member
טיסן על שלט VS אופניים...

כשבטיסן נוצר כשל, במקרה הכי גרוע הוא צולל ומתרסק, גם באופניים המצב דומה רק ששם לרוב נמצא רוכב על גביהם ואני מקווה שמפה אתה יכול להסיק לבד על ההשלכות. חישוק עקום, זה רק חלק מהבעיה, החלק השני זה השפיצים שבמקרה של יישור אגרסיבי, חלקם מאבדים גמישותם בשל מתיחת יתר ועשויים להקרע ברגע הכי פחות מתאים. סדקים בחישוק בקרב רוכבי פרירייד, אינם נפוצים, לרוב הגלגל נשבר בשל כשל בשפיצים, בעוד שדווקא גלגלי XC שעשויים להחזיק שנים רבות מפתחים סדקים סביב הניפלים ומאפשרים החלפה בזמן וללא הפתעות.

timon1

New member
דניאל, הודעתך מביעה אי אמון

עד זילזול במכונאי הספציפי [שאין לי מושג מי הוא אם כי גם לי יצא לומר ללקוח שהגלגל שלו גמור ולא שווה תיקון] ונראה שאותך רגשות שלך משליכות על מכונאים בכלל [לעיניי בכל מקרה]. יש טוטאלוס גם בגלגלים ולמעשה כל מתכת שעברה את הגבול האלסטי שלה לכיוון התחום הפלסטי, לעולם לא תחזור לתכונותיה המקוריות באותה נקודה=תיווצר נקודת חולשה במקום. כאשר לקוח מגיע אליי עם גלגל שלא שווה תיקון ו/או שלדעתי כל ניסיון לחזור ולרכב עליו לאחר יישור עלול לסכנו, אני מציין בפניו עובדות אלו, זאת ועוד, אני גם מודיע לו שאין בכוונתי לתקנו ולקחת אחריות על פציעה עתידית שלו עקב רכיבה על גלגל תקול ולא, אני לא נוקט בשיטה זו על כל שמיניה אלא רק במקרי קיצון וגם אז, מציע ללקוח חלופה במחיר הוגן. לסיכום, אני לא רואה כל פסול בהצעה שהוגשה לפותח השרשור ואם הגלגל הוא בעל קיר כפול אז המחיר נראה לי הרבה יותר מסביר.

למעלה