גלגל"צ...

nofisha18

New member
גלגל"צ...

אני צריכה כמה שיותר פרטים לגבי התחנה...מתי קמה, מי הקים אותה, מי היו מנהלי התחנה...שדרנים, קריינים, מגישים...כמה שיותר פרטים...תודה לעוזרים

גלגל"צ - תשובה לשאלות

תשובות לשאלות הספציפיות ששאלת (אם יש שאלות נוספות, אני אשתדל לענות עליהן גם): גלגל"צ קמה בשנת 1993 והחלה בשידוריה ב- 31 באוקטובר 1993, בשעה 7:00, בתוכנית "מדינה בדרך" בהגשת אמיר אשר. בתחילת הדרך, גלגל"צ שידרה 17 שעות ביממה - כשבשאר הזמן הועברו השידורים של גלי צה"ל. מי שהקימו את התחנה הם קבוצת שדרנים מגלי צה"ל שהחלה כעשור לפני-כן לעבוד על פרויקט שנקרא "צה"ל 2". ארז טל, תמר מרום, מרב מיכאלי, עודד נפחי ומפקד גל"צ דאז משה שלונסקי הם האנשים ש"הקימו" את גלגל"צ. מנהלי התחנה: מהימים הראשונים של התחנה ועד לשנת 1995, עודד נפחי ניהל את התחנה: הוא יזם את הרעיון של: מעט מלל, מעט הסברים ורק מוזיקה טובה וזמרירים שיעסקו בבטיחות בדרכים. אלדד קובלנץ החליף את עודד נפחי ומנהל מאז 1995 את גלגל"צ, כשלפני יותר מחצי שנה הוא טס לארה"ב וערן אליקים ממלא את מקומו הניהולי. שדרני התחנה: כיום משדרים בגלגל"צ חיילים-קריינים מגלי צה"ל ואזרחים. חלק מהשמות שעולים בראשי: הדס אהרון, רומי נוימרק, עומרי רונן, לילך ברנע, מורן מזיג, נעמי רביע, קוואמי דה-לה-פוקס, לירון תאני, גדעון אוקו ועוד. עוד שאלות...?
מקווה שעזרתי.

נצל"ש - שאלה נוספת

ידוע שגלגל"צ עוברת לטורים רגועים בעתות פיגועים וימי אבל וזכרון. איך תפקדה התחנה בליל רצח רבין ובמשך שבוע האבל ההוא? ועוד עובדה: השיר הראשון שהושמע בגלגל"צ היה "סע לאט" של אריק אינשטיין.

adiya-nahariya

New member
המממ.... מישהו יודע

עוד קצת פרטים על הדס אהרון? האם שירתה בתחנה גם בתור חיילת? אם כן, מתי? האם היא משתייכת לקבוצת השדרניות הצעירות יחסית? האם זכורה לי נכון תקופה בה היא עזבה את התחנה לתקופה ארוכה (לטובת טיול באוסטרליה או משהו) ושבה לשדר לאחר מכן.? המממ... היא טובה
, נותנת לי בבקרים לגיטמציה להישאר עוד קצת מתחת לשמיכה ואפילו משתתפת בצער המאזינים (על פקקים, בעיות יקיצה וכו') בכנות מדהימה

nofisha18

New member
תודה רבה רבה רבה ושאלה קטנה נוספת..

עזרת לי ממש...ממש המון תודה לך!!! רציתי לדעת רק מה היה השיר הראשון ששודר בגלי צה"ל...אם קיים הידע הזה, כמובן... שוב, תודה על העזרה:)

תשובה...

השיר הראשון ששודר בגלי צה"ל הוא המנון מדינת ישראל, זאת אחרי תקיעת חצוצרה. אני משער שבימים הראשונים של התחנה, שודרו רק שירי לכת צבאיים ("כיתתנו בלילה צועדת" היה השיר הראשון בפלייליסט של גלי צה"ל
)

J u n k y

New member
אם אני זוכר נכון

בימים הראשונים של גלגל"צ לאחר סיום השידורים לא העבירו את גל"צ אלא הריצו איזו נעימת ג'אז בבלופ כל הלילה (משהו עם חצוצרות).

למעלה