גלגל התנופה

ofer b

New member
גלגל התנופה

שלום! האם מישהו יכול לענות לי על השאלה: מהו תפקידו של גלגל התנופה? א. לשמור על התנועה הסיבובית של גל הארכובה ולשמש בסיס למצמד. ב. לאזן את התנועה הקווית של הבוכנות. ג. איזון כיוון המצמד. ד. איזון התנועה הסיבובית של הבוכנות. אשמח לתשובה עופר.

-רוני-

New member
מצמד בעברית קלץ לא בדיוק, יש תשלובת

ולה שלושה מצבים מנוטרל,עבודה קדימה,ועבודה ואחורה. כמו כן התשלובת מפחיתה את הסל"ד ביחס 1:2.5 מסיבובי המנוע (זה מזיכרון אז רצוי לבדוק את היחס)

dov98

New member
בוודאי שיש מצמד ביאכטות ------->

יש מכאני ויש הדראולי ותפקידו לחבר בין הגיר (תשלובת) למנוע ולשכך את מומנט הפיתול במיוחד במעבר בין הילוך קדימה להילוך אחורה ולהיפך.

Alex33

New member
דב, איזה יש לסירות שלנו ??

זה קשור לדיסקיות..?( במנועים אני חלש..)

dov98

New member
אינני יודע מה יש אצלך -------->

אני מניח שמכאני, בכל אופן מצמד דסקיות הוא הדראולי.

-רוני-

New member
שאלה ממבחן של משרד התחבורה

והתשובה: ד. לאזן את תהליך העבודה ולאפשר חיבור למצמד. היכן אתה לומד?

zerez

New member
חד משמעי א

תשובה ד לא נכונה כי לבוכנות אין תנועה סיבובית תנועת הבוכנות היא קווית

ה ש ח ף

New member
גל ארכובה ומצמד.

נראה לי שהתשובה הכי נכונה היא א. זה לא יכול להיות ד כפי שנאמר פה כיוון שלבוכנות יש תנועה קווית ולא סיבובית. ועוד תיקון, יחס התמסורת תלוי בתשלובת הקיימת, יש תשלובות ביחסים שונים וניתן למצוא פרטים במפרט הטכני שלה.

השחף צודק..

הבוכנה מבצעת תנועה קווית בלבד! גל הארכובה בעזרת הטלטל הופך את התנועה לסיבובית ומעביר אותה לצרכן (הציר).גלגל התנופה אוגר אנרגיה בפעימת העבודה ומחזיר אותה ביתר הפעימות (יתר הפעימות הן פעימות סרק). הוא שומר על פעולה סדירה ומאוזנת של גל הארכובה, מגביל שינויי מהירות פתאומיים. כאשר המנוע עובד בסיבובי סרק או במהירות נמוכה, מעביר גלגל התנופה את הבוכנה נגד לחץ הדחיסה.הוא משמש גם כבסיס למצמד. התשובה היא א'.

hkoby

New member
גלגל התנופה

א. הבוכנות מחוברות לגל הארכובה,הממיר תנועה קוית לתנועה מעגלית.בהמשך גל הארכובה נמצא גלגל התנופה שתפקידו לשמור על תנופת שלב העבודה של הבוכנה גם עבור 3 השלבים "העקרים"(במקום שהבוכנה תניע את גל הארכובה,גלגל התנופה מניע את שניהם).המשך גלגל התנופה הוא המצמד,ואחריו הגיר וכו' מקווה שענית נכון..

-רוני-

New member
מורי ורבותי, צודקים מבחינה הגיונית

אך זו לא התשובה שמשרד התחבורה מעוניין לשמוע, להלן השאלה במדוייק מהמבחן עצמו תפקידו של גלגל התנופה: א. לשמור על תנועה סיבובית. ב. לקבל את הסיבוב מהטלטל. ג. לשמור על פעולת הבוכנה ד. לאזן את תהליך העבודה ולאפשר חיבור למצמד. במנוע 4 פעימות אנו מדברים ותדירות העבודה היא פעם ב-720 מעלות מותקן על גל הארכובה גלגל תנופה השומר על תנועת הסיבוב של גל הארכובה בזמנים שבהם לא מבוצעת עבודה. מכאן שהתשובה הנכונה היא ד

zerez

New member
זאת לא אותה שאלה

בניסוח הנוכחי התשובה אמנם ד אבל בניסוח שהתחיל את השירשור התשובה היא א. אז בבקשה - אל תחליף לנו את השאלה.

למעלה