גלגלים חדשים

shlomogarbi

New member
גלגלים חדשים

בשעה טובה קניתי אופניים הרים עם חישוק כפול חדשות בחנות טובה. שמתי לב שהגלגל הקדמי לא ישר כמו פלס וזה מתבטא בכך שכאשר אני בולם עם הבלם הקדמי אני מרגיש את תנועות הקטנות הלא סימטריות, פניתי למוכר והוא אמר לי שזה כך בכל האופניים אפילו החדשות, ואין מצב של גלגל ישר כמו פלס וצריך לכוון אותם כוון ראשוני, האם זה נכון? או שעלי להחליף לגלגל חדש?

לדעתי אתה צריך להחליף ../images/Emo4.gif

את המוכר שאמר לך דבר כזה, אופניים חדשים אמורים להגיע מכוונים בכל המערכות וזה כולל גם גלגלים. בכל מקרה, לא צריכה להיות בעיה לכוון את הגלגל וכל בעל מקצוע טוב אמור לעשות זאת בלי קושי. תתחדש

shlomogarbi

New member
זה נכון , לא צריכה להיות בעיה

לכוון את הגלגל, אך השאלה היא האם אני בתור קונה קיבלתי גלגל פגום ועלי לדרוש החלפה או לא? ובעצם השאלה היא האים גלגל שדורש ישור הוא פגום? מפני שעם כל הניסיון שלי עם אופניים נוכחתי לדעת שגלגל שמישרים אותו תמיד חוזר לסורו, ואני לא מוכן שימכרו לי גלגל לא תקין ב100% אחרי שהוצאתי הרבה כסף...

zahin

New member
לפני שאתה מחליף גלגלים

לפעמים דפיקות קטנות בעת שימוש במעצור הקידמי נובעות מהד-סט משוחרר תבדוק עם הבורג בראש ההד-סט מהודק מספיק. עמוד לצד האופנים ותלחץ על המעצור הקידמי , כעט תנדנד את האופנים קדימה ואחורה ותנסה להרגיש אם יש חופש מסוים

אני לא מבין ../images/Emo4.gif

דבר אחד, האופניים חדשים, למה אתה לא ניגש לחנות ודורש מ "בעל המקצוע" שיסדר לך אותם?? או שיש לך שמיניות או שהגלגל פשוט לא מורכב טוב על הבולם. אם אין שמיניות והגלגל פשוט לא "יושב" במרכז, שחרר אותו, הכנס אותו למקום כמו שצריך וסגור שוב. ושוב, תתחדש

oren_hershco

New member
רגע רגע, שכחתם משהו:

גלגל מאיכות בניה בינונית ומטה, עלול לחטוף קצת שמיניות אפילו אחרי 100 ק"מ. בבניה נכונה בד"כ נוסעים עליו קצת, מרביצים לו קצת (מעין "הרצה") ואז מאזנים אותו שוב. אם לא עושים את זה (וזה בדרך כלל המצב) השמיניות יצוצו כמעט מיד, הגם ששמיניות קטנות. בכל אופן, אם הוא לא חטף מכה רצינית, אין שום בעיה להיפטר מהשמיניות. אורן

גם גלגל טיטאניום עם צירי סופר לוקס

שעולה 1000 $ זקוק לתקופת הרצה ואז לאיזון סופי של מכונאי. לאחר מכן ככל שרוכבים על גלגל והוא חוטף מכות כך תהיה לו נטייה לצאת שוב מכיוון ויהיה למכונאי קשה יותר לאזן אותו. עד כאן הכל טוב ויפה, אם גלגל יוצא מאיזון בצורה לא סבירה ולעיתים קרובות וזאת בתנאי שנעשה בו שימוש לפי ייעוד היצרן (כלומר לא עושיפ דרופים על גלגל שבנוי לרכיבות שבילים) רק אז צריך לחפש את הבעייה. בקיצור רכב על הגלגל בערך 100 ק"מ. אל תקפוץ איתו ואל תצא איתו לרכיבות מאסיביות (שש שעות במכתש רמון למשל) וחזור לחנות לאזן. בכל אופן תשובת החנות על פניה נישמעת הגיונית וסבירה מאוד. שלך בכבוד רב , עודד ********* כותב הודעה זאת עובד בחנות אופניים *********

הרשה לי לחלוק על דבריך עודד

קניתי כבר כמה זוגות אופניים בחיים שלי ולא נתקלתי אף פעם במצב כזה שאני מקבל את האופניים עם שמיניות או חוסר כיוון במכלול אחר באופניים, ובטח שלא קיבלתי תשובה כזו. אני יודע שלך יש הרבה יותר נסיון בנושא, אבל זה מה שלי ידוע מהנסיון הפרטי שלי. נ.ב. בהצלחה במקום העבודה החדש

mtbRider

New member
שאלה לגבי הרצה

ראשית הערה: תמיד לכל אופניים יש תק' הרצה שבה הכבלים נמתחים [גם אם עשו להם "גיהוץ" בחנות]...גם במכוניות! שאלה קטנה: כשאופניי היו חדשים, פעם ראשונה שאני עולה על ז"ק ביצעתי איתם קצת דרופים באורבן (50 ס"מ), והל"א בצמיגים היה גובהה (50-55PSI). יש לציין כי מדובר בחישוקים של ALEX מדגם DM18 [רכיבות XC בעיקר קצת מאסיבי ל XC], מחוברים לנאבות פורמולה עם שפיצים עלומי שם. השאלה: מדוע רשמת שלא מומלץ קצת להשתולל על הגלגל בתק' ההרצה (כמו שברכב לא עושים פתיחות/בלימות פתאומיות [אלא אם כן צריך חס וחלילה] *** כי שם צריך שהמכלולים ישבו כמו שצריך במצב הטבעי שלהם [לא פתיחות וחראקות]) *** - השערת הסיבה. דאגה: כרגע יש טיפה שמיניות ואני יודע שזה בגלל כיוון ראשוני שצריך לעשות, האופניים עברו כ 120 (70 שטח טכני, 50 כביש) ק"מ ויעברו לוודאי בסופ"ש הזה 30 ק"מ (XC). השאלה היא האם רכיבה על הגלגל במצבו כרגע [שמיניות] תעשה נזק לגלגל? כלומר האם ה 100 ק"מ שנתת זה נתון חיוני או שזה 100-200 ק"מ...... בתודה מראש, איתי שמקווה שלא הלך לאיבוד בהודעה....

למעלה