גלגול של תרבויות.

saragon

New member
גלגול של תרבויות.

רציתי לשאול לגביי עמים שהיו בכיבוש, אך נשארו עד ימינו לאחר צאתם מהכיבוש או הגלות. ואם אפשר להפנות למקורות ידע אחרים. למשל אני יודע על האנגלים שיצאו מהכיבוש הרומי. ברצוני להרחיב את הידע בנושא. תודה מראש יואב.

Lakedaimon

New member
תצטרך להיות הרבה יותר מדויק מזה...

אף אחד לא "יוצא" מכיבוש, אתה צריך להילחם בשביל זה בד"כ... דווקא לנו יש הסטוריה ענפה של יציאות כאלה ואחרות... יצאנו מהכיבוש ההלניסטי, ו400 שנה לפני חזרנו מבבל כשאימפריה אחרת כבשה אותם... האנגלים לא ממש יצאו מהכיבוש הרומי. האימפריה התנצרה, וסיפחה את החגים הפגאנים של התושבים המקומיים של האי... איזה מידע אתה מחפש בדיוק?

saragon

New member
שלום

אני מחפש, על השרדות של תרבות למרות היותה שנים רבות בכיבוש. והאם יש עדיות היום לגביי אותם תרבויות?

masorti

New member
או.. זה נורא פשוט...

חלק גדול מהעולם היה בכיבוש של אימפריה זו או אחרת. תבדוק איך שרדה התרבות היוונית (הנוצרית) את הכיבוש העותומני עד 1820. תבדוק איך הפולנים שרדו את חלוקת ארצם בין שלוש אימפריות (רוסיה, פרוסיה, אוסטריה) למשך כ- 140 שנה. תבדוק איך האינדונזים שרדו את הכיבוש ההולנדי, והויאטנמים את הכיבוש הצרפתי. ועוד, ועוד, ועוד... ועל ההסטוריה השרידתית של היהודים אין צורך להרחיב.

saragon

New member
תודה רבה.

האם סינגפור נחשבת אחרי היא הייתה בנמצא גם לפני מאות שנים, אח"כ נשלטה ע"י סין? וחזרה להקים מדינה משלה? אם אני טועה אשמח לקבל תיקון. יואב.

masorti

New member
סינגפור נשלטה ע"י סין?

סינגפור היתה בשלטון של גורמים מקומיים במלזיה ואח"כ בשלטון בריטי של כ-150 שנה. היא נפרדה ממלזיה בשנות ה-60 והפכה למדינה עצמאית. עיין בויקיפדיה.

saragon

New member
תודה

אז המוצא הסיני הוא אך ורק העובדים הזרים? טעות מביכה, תודה על המידע בכל מקרה.

למעלה