גלגול לפנים

LolliP0p

New member
גלגול לפנים

היי,
יש לנו פעוטה בת שנה ועשר, שובבה ואנרגטית שלאחרונה למדה להתגלגל לפנים ומאז היא עושה את זה בכל הזדמנות (נעמדת כמו קונוס ,מטה את הגוף לפנים ,מנתקת רגליים בתנופה ומבצעת גלגול קדמי.) .
אנחנו קצת חוששים (ואולי אנחנו סתם היסטריים ) שהיא צעירה מדי לפעילות כזאת וזה עלול ליצור לה עומס על החוליות , מפרקת או משהו כזה..
ניסיתי לעשות גוגל ולא ממש מצאתי התייחסויות לגלגולים כאלו לפני גיל חמש..
אני מן הסתם אחפש פיזיותרפיסטית כדי לשאול אותה על זה כי אנחנו לא רגועים מהתחביב החדש הזה, אבל אם יש מישהי בקהל שיודעת אשמח גם לשמוע..

מבינה את הדאגה שלך

גם אצלי היה להם מנהג להתגלגל בכל מקום
דאגתי שיבינו שמותר להתגלגל רק במשטחים שהם בטוחים לפעילות המהנה הזו
וכך באופן טבעי אסרתי על התגלגלות על הרצפה החשופה
לימדתי אותם להתגלגל נכון (להתחיל גלגול כאשר הסנטר צמוד לבית החזה "למטה" עם הראש , וכך הגלגול נשלט יותר ולא נזרקים לכל הצדדים- מקווה שהסברתי באופן מובן)
אפשרתי להתגלגל על הדשא, על משטחי הגימבורי, שטיח ולהזהיר מחפצים (קירות ,מיטות וכו)
לאמיתו של דבר הם הבינו יותר , כאשר קיבלו "מכה" ולאט זה חילחל (לצערי - ניסיתי
למנוע )
סה"כ גלגול הוא פעילות מאוד נעימה, שמחזקת את הגוף , בדיוק כמו שהם אוהבים
להיות תלויים עם הראש למטה, לימדתי אותם גם גלגול בציר כמו כדור (להתגלגל על הדשא כמו גילגול צידי לאו דווקא קדימה) , זה חלק מקסים בגילוי הגוף, בדיוק כמו קפיצות
נדנוד בנדנדה, (קשור למערכת הויסטבולרית - באוזן שקשורה לשיווי משקל בין היתר)
אז...לא להיות בהיסטריה אבל כן ללמד אותה לעשות את זה נכון
&nbsp

iameden

New member
לא אשת מקצוע אבל...

ראיתי הרבה בני שנתיים (שלי ביניהם) ומטה שמבצעים גילגול כזה. בדר"כ אלו הילדים הפיזיים/אנרגטיים שרצים וקופצים ומטפסים לפני כולם. לא ידוע לי על בעיה שיכולה להיות קשורה לכך (נרא שמתמודדים מצויין) אבל בימי ראשון יש את השירשור של ענת על התפתחות פיזית... בטח יהיה לה מושג בעניין.

LolliP0p

New member
אהה. .. מעולה, לא ידעתי שהפינה עוד פעילה

אשאל אותה בראשון, תודה!

mitmit11

New member
אם היא כבר עושה את זה אז שווה ללמד אותה

להכניס את הראש פנימה, סנטר לכיוון הצוואר. למדתי עם הגדולים שלי שקשה להוריד אותם מפעילות "חייתית" זו או אחרת אז לפחות נלמד אותם מה הסכנות ואיך להימנע מהן.

למעלה