נניח שאתה מתגלגל על יד ימין. אז הלהב של יד ימין היא ההגה שלך. אם אתה מכוון את הלהב, לפני הגילגול, ימינה אז תתגלגל שמאלה ואם שמאלה אז תתגלגל ימינה. הכלל הכי חשוב זה להתאמן על מיזרן, ולרדת לגילגול לאט לאט. כך תוכל לראות באיזה שלבים של הגילגול אתה דן את עצמך לכאבים
זמפו-קייטן-אוקמי. אוקמי - מציין את הבלימה. מה כוונתך בזמפו? (בלבד?) בעיקרון, טל צודק. אבל רוב הכישלונות שראיתי נבעו בעיקר מעבודת רגליים לא נכונה, אולי הרגליים מעיפות אותך לצדדים. אבל...אבל... פיספסת את השיעור של מיתר, זה ברור,
(אני מכירה את דניס...) לא האשמתי אותך, זה בסדר, רק חשבתי שתתענין לדעת איך זה באמת נקרא. קפיצה מעמידה (כמו פזצטה?...) אמורה להיקרא Mae Ukemi. אם זה זמפו או זנפו? אני יודעת זמפו, אבל אולי היודעים יתקנו?
גם אני מתאמן בהשרדות. ואגב , ממש לא משנה לי אם "זמבוקימי" מבטאים : "זמפו-קייטן-אוקמי" / "סושימי" או כל וריאציה אחרת.....מה שחשוב (לי לפחות) שאני והמורה מדברים על אותה התנועה. ההסבר ראה תמונה) זמבוקימי ימין - רגל ימין קדימה. 1)התחלת התנועה לכיוון מטה (אל המזרון) כאשר יד ימין (זמבוקימי ימין - לא?!) נכנסת פנימה וכף היד פונה לכיוון הגוף (יענו - פנימה). 2)רגל שמאל (רגל נגדית) דוחפת קדימה. 3)התחלת הגילגול - תאר לעצמך קו דימיוני שמתחיל מכתף ימין ומסתיים בצידו השמאלי של הגב התחתון. תתגלגל על אותו הקו. 4)יציאה מהגילגול - רגל שמאל מתקפלת פנימה ורגל ימין עוברת קדימה. 5)המשך של 4 (כאילו דא?) 6)חזרה למצב עמידה...כשרגל ימין קדימה. אני בטוח שאין זה הסבר מספק....אך מקווה שעזרתי בכל זאת. עלה והצלח!
אבל אם כבר לומדים לא עדיף ללמוד את הצורה הנכונה... אם אתה כבר טורח לומר את השם היפני, למה לא לומר אותו נכון, אם אתה לא טורח לעשות את זה עדיף כבר למצוא שם עברי... כי אחרת בשביל מה היפנית - ניחוח מזרחי בלבד?
ההבדל הוא שבזמפו נשארים על הקרקע ובמאיי ממשיכים... את התנועות אני יודע לעשות.. הבעיה שפסיכולוגית אני לא מצליח, אני אנסה לרדת יותר לאט אולי זה יעזור... אגב אני לא מתאמן (כבר, בהתחלה התאמנתי) אני מתאמן עם יעקב מוטולה (סנסאי מצויין, פגשתי בקריירה הקצרה שלי כמה שלא הייתי אומר את זה עליהם) וגם הוא לא מבטא את השמות ביפנית רהוטה
היפנית כמו שפות אסייתיות רבות אחרות לא ממש מבדילה בין N לM גם במילונים את עלולה להתקל לפעמים במילה SHINBUN ו/או SHIMBUN (עיתון) וזוהי רק דוגמא אמת מיני רבות. לדעתי זנפו נפוץ יותר אבל זו התרשמות (וההעדפה) אישית שלי, אני לא חושב שזמפו זו טעות גם אצל 'המדקדקים'.