גלגולן של השמצות

shellyland

New member
גלגולן של השמצות

נמאס לי מכך שאתם מאשימים אותי בהטפלות חסרת גבולות לאטיוד ונמאס לי מכך שאתם חושבים שזו קנוניה "מתוזמנת היטב" שלי ושל כמה מחברי וחברותי. אומר את הדברים כפי שאני רואה אותם: אטיוד מפזר בפורום הערות שנמצאות על הגבול בין המותר והאסור, מבחינתי, והוא משאיר את האחריות לפרשנות לגבי הגבול הזה עלי ועל שאר הקוראים, תוך כדי שכשמצביעים על חריגה כלשהי מהגבול הוא מתגונן בתמימות "זה לא אני - זאת את!" יהו אשר יהו הרגישויות שלי ושל חברים אחרים בפורום, אני חושבת שמרגע שהן הובהרו מספר רב של פעמים והיתה בקשה מפורשת שלא להגיע למקומות האלה, מן הראוי שתהיה בכך התחשבות. כולנו אנשים טובים ורגישים (כן, גם אטיוד) ואני בטוחה שאם היינו מודעים לכך שיש בין חברי הפורוםניצול שואה שהדיבור הציני על הנושא כואב לו או ניצול פיגוע חבלני שעוד לא התגבר על הטראומה היה הדבר מכתיב את סגנון ותוכן התייחסותנו לנושא. בלי שום קשר לחוויות אישיות שאני ושותפי לאידיאילוגיה עברנו או לא עברנו, ביקשנו יותר מפעם אחתלגלות רגישות גם בנושאים הקרובים ללבנו ובקשה זו נרמסה בגסות פעם אחר פעם אחר פעם. כמו שאמר לאזאר: על כל חמש פעמים שאני מתאפקת ישנה פעם אחת שאני מתפרצת ואז יוצא הכעס גם המפעמים הקודמות. ספציפית לגבי מה שקרה בשירשו הפעם: אני חושבת שהדברים הוצאו מהקשרם ולובו על ידי צמאי דם אחרים בפורום. אטיוד כתב הודעה שהיתה במסגרת הלגיטימי, אם כי היו בה סממנית מרגיזים. עידן ואני הגבנו להודעה זו תגובה שלא היתה מכוונת נגד אף אחד באופן אישי, לא היתה בה השמצה או השתלחות והיא התייחסה לתכנים שהועלו כאן בעבר בהקשר לשירשורים אחרים. טל רשף הפך את התגובה הזאת להתקפה על אטיוד - מה שלא היה ולא נברא! במקביל - אטיוד כתב הגיב תגובה סרת טעם (בעיני) להודעה של המוזרה ולאזאר העיר לו על כך. מכאן ואילך נכנס אטיוד למגננה, שכללה סגנון התקפתי, העלבות אישיות והאשמות בקנוניה שמתנהלת נגדו. פייר? במקומו גם אני הייתי נכנסת למקום הזה. נסיתי כמה פעמים להביר, ללא הצלחה יתרה, שאין לי שום כוונה לתקוף אותו באופן אישי ושאני תוקפת עמדות עקרוניות, אבל כל הודעה התפרשה כעוד קרב במלחמה נגד אטיוד. אני מאמינה בלב שלם כי אם טל רשף לא היתה יורה את יריית הפתיחה ואם אטיוד היה נמנע מהתייחסות אישית למוזרה ולחתימתה הדיון היה נשאר עניני ופורה. אני דוחה כל תוקף את ההאשמות כאילו אני מנהלת קנוניה נגדו וכאילו אני מתקיפה אותו על כל מילה שהוא אומר. ברוב המקרים אני מתייחסת בצורה ענינית ורצינית לדבריו, בחקל מן המקרים (כמו הבדיחה הגועלית עם השולחן) אני עושה כמיטב יכולתי להתעלם ובחלק מן המקרים, כשהוא עובר לי את הגבול בצורה בוטה, אני מגיבה תגובה בוטה בחזרה. הפסיקו לעשות מן האיש קורבן מסכן. הוא יודע היטב מה שהוא עושה ומודע לאופן בו הוא מתנסח והצהיר בעבר שאינו מתכוון להתחשב ברגשותינו. יתרה מזאת - הוא "מפזר מוקשים" לא מעטים בפורום וכשאנחנו נופלים באחר מהם הוא מייד צועק "קנוניה! קנונייה!". הוא מנהל איתנו מלחמת כוחות שמטרה לכפות עלינו קבלה של תכנים וסגנון שמעליבים אותנו. אמרתי לאטיוד בפרטי ואני מצהירה קבל עם ועדה: אשמח להכריז על הפסקת אש, כל עוד היא תהיה הדדית! אך אם האיש לא ימתן את תגובותיו אמשיך להביע עליהן בכל פעם בה אמצא אותן מוזגמות.

המוזרה

New member
נאמר כבר הכל, אין לי מה להוסיף לזה

מסכימה לחלוטין עם שלי. התלונות על קנוניה שלנו לא מוסיפות כבוד לאיש. הרי אף אחד לא באמת מאמין שאנחנו מתאמות תגובות ביננו. כל מילה שאוסיף לדברים האלה תהיה מיותרת.

לנסות להוציא מתוק מעז

מסכים שלעתים התגובות של אטיוד ניחנות בחוסר רגישות רב, ההשוואה לתחומי השואה או משפחות שכולות הוא במקומו, יש תחומים שמצוות אנשי תרבות היא לא לחוש בהם חופשיים לאמר כל דבר ובכל צורה. אמרתי זאת לאטיוד בשעתו בפגישה פנים אל פנים, חזרתי על כך בפורום בהקשר אחר ואני חוזר על כך גם עכשיו. הציווי לנקוט רגישות פונה גם לכיוונים נוספים, מצוות אנשי תרבות היא גם להימנע מלכנות אדם בכינויי גנאי כמו "גועלי" ו"איש מגעיל היה בדורותיו" גם אם הוא מאוד עולה לך על הנרווים. [אני חש שאני בא לדיון הזה בידיים נקיות, גם במהלך הדיון עם שומרון לנוכח כינויי הגנאי שהוא הדביק לי ולנוכח הקריאה שלו לנקוט אלימות ולהתעלם מבתי המשפט והמשטרה לא הדבקתי לו אף פעם כינויים, ומי שמעוניין יכול לבדוק זאת)] מעולם לא סברתי או טענתי שיש ביניכן התארגנות כנגד אטיוד. ההידרדרות בדיון על קולת העונש לא התחילה מההתערבות שלי: כשאדם מעלה תהיות על שיקולי הפרקליטות ועל קולת העונש הנובעת מהם, והוא מקבל כתגובה את האמירה "אולי זה היה אונס מרצון?", זו תגובה מעליבה וחסרת צידוק. הוספתי את התגובה שלי כי סברתי שאמירות כאלה רק מונעות את הדיון מלהתפתח בכיוון בו אתן רוצות ורק מטרפדות את המטרות שלכן שהן גם מטרותיי, ועל כך הצרתי. הודנא תהיה דבר במקומו, היא תדרוש מאטיוד לסגנן מחדש את אמירותיו ולחשוב פעמיים לפני לחיצה על "שלח", היא תדרוש מאיתכן להגיב בכל פעם לאמירה הרלוונטית ולא למשקעי עבר וכן תדרוש להימנע מלכנות בכינויי גנאי. לגביי אני: אם יש אפשרות שהערות שלי בנידון מלבות את האש אני לוקח זאת לתשומת לבי וגוזר על עצמי שלא להתערב בכך יותר.

באמת??

הייתי מוכן להשבע ששמעתי אותך קורא לי "גזען", ו"רוצח" (נכון, לא הוצאת את המילה המפורשת מפיך אך שייכת אותי לקבוצה המונה מחבלים ורוצחים ודי לחכימא ברמיזה), ו"שקרן" (כן, גם כאן היית לכאורה "נקי כפיים" ונמנעת לומר דברים מפורשים אך טרחת לציין שוב ושוב שדבריי אינם אמינים). אני כבר מעדיף את סגנונו של אטיוד , עם כל הבוטות שבו, הוא לפחות איננו צבוע, ואומר דברים ללא כחל וסרק. אל נא תרחץ בנקיון כפיך, מר רשף, הסתכל נא טוב טוב בראי לפני שאתה קם להטיף מוסר.

המוזרה

New member
נו באמת

שומרון, אתה בהחלט הודית שאתה מחזיק בדעות גזעניות. אף אחד לא אמר שאתה רוצח ואף אחד לא כינה אותך שקרן. אז אולי מספיק עם זה? הסיבה שאתה מעדיף את סגנונו של אחד על פני זה של אחר, היא שהאחד לא הפנה האשמות כלפיך והאחר כן. כיוון שהוסכם להשקיט את הרוחות בפורום, אני לא רואה טעם בהחייאה מחדש של ויכוח שתם.

אני אודה לך אם תראי לי היכן

בדיוק הודיתי בכך שאני מחזיק בדיעות כאלו. זוהי אולי פרשנות של אנשים מסויימים אך אלו בוודאי אינן דעותיי. לגבי "רוצח" ו"שקרן" - זוהי הפרשנות שלי לדברים הקשים שהוטחו בי בזמנו, וחוששני שזו תהיה גם הפרשנות של אנשים אחרים, ואינני מוכן לעבור על כך בשתיקה. גם אני לא רואה טעם בהחייאה מחדש של ויכוח שתם אך כבר אמרתי בעבר ואומר זאת ככל שאדרש שלא אשקוט כאשר אדם ששפך את דמי מנסה להתמם ולרחוץ בניקיון כפיו. וכן, מוזי , אני מעדיף אנשים שאומרים דברים כהוויתם,קשים ככל שיהיו, ללא עטיפת הצלופן הצבעונית , על פני צבועים המסתתרים מאחורי דברי חלקות וניסוחים מפותלים כדי לכסות על כוונתם האמיתית ואחר כך עוד מעזים להתמם.

אטיוד5

Active member
אני שומר על זכות השתיקה

מעדיף לא ללבות את המדורה הזאת. במסר הבהרתי לשלי את עמדתי בפירוט ביחס לדברים שהועלו פה. אם ברצונה, היא יכולה לפרסם את חילופי הדברים ביננו, בין אם מעל דפי הפורום או בהעברות לתיבות האישיות שלכם.

../images/Emo45.gif

מזדהה באופן אוטומטי. זה אומר שאנחנו מתואמים? כי בקלטת שקיבלתי אמרו לי להכחיש כל קשר אליך ושאם יחשפו אותי את תתנערי ממני ותגידי שאת בכלל לא מכירה אותי. ואז היא התפוצצה...

נצל"ש ../images/Emo32.gif

מישהו יודע איפה אני יכולה למצוא את הציורים של תפוז (בתמונה המצורפת). ואם יש למישהו לינק בקשה- אני אשמח!

למעלה