גלגולי נשמות

יופיאל

New member
יש לי חדשות בשבילך

אם אתה כבר מדבר על מקורות - בדקת פעם את המקורות של העם שלך? כל סודות גלגולי הנשמות , ובכלל עוד הרבה סודות מבוארים בקבלה , ומשם חלק מזה הגיע גם למזרח... אני לא אמרתי שהעולם החומרי הוא המרכז , ברור שעולם הרוח הוא הרבה יותר גדול וחשוב , אך לעולם החומר יש גם תפקיד כאן , הוא לא נברא "סתם". ולעולם החומר בשלב שבו אנו נמצאים בו יש תפקיד חשוב... אתה לא יכול להתעלם מהעובדה שאתה חי בגוף פיזי בעולם פיזי - גם אם אתה כל היום במדיטציה. המטרה היא לא לברוח מעולם החומר , אלא לחיות בכל העולמות במקביל. האם אלוהים יוצר משהו "בטעות" ??? או שאולי אנחנו "שלא בכוונה"? כל אדם מדבר את דברי האלוהים , אלוהים הוא הרי הכל , אך אצל כל אדם יש פילטר - האדם עצמו , וכך דברי האלוהים מפורשים על ידי כל אדם בצורה אחרת , ולרוב גם מתעוותים ומאבדים את המשמעות המקורית. ככל שאדם מסוגל להתחבר גבוה יותר - הוא יוריד את הידע בצורה נקייה יותר , אך עדיין נכתב על ידי אדם , ומה שעבר דרך האדם היה רק מה שהאדם יכל להכיל , ואף אדם לא מסוגל להכיל את כל האמת - את אלוהים. ובטח שלא להבין הכל. לגבי המשמעות - 42. והמבין יבין.
באור ואהבה , יופיאל המלאך

dolphin_yy

New member
סובלנות חברה...

חברה חברה, לכל אחד דעות ומקורות משלו ולכל אדם את האמת האמיתית שהוא בחר לדבוק בה אבל הדבר החשוב ביותר הוא שנבין שאנו אחד ואם אנו פוגעים באחר אנו פוגעים בעצמינו. ועכשיו קצת תובנות לגבי אלוהים: אולי ישמע קצת מוזר אך כדאי לדעת כי את האמת אנו יודעים יותר מכל אחד אחר כי הרי אנו חלק מהאור הגדול (הבורא) שהוא כמובן לא אלוהים, אלוהים הוא כלי שהבורא יצר לצורך הבריאה ולכן אתם יכולים להסיק מכך שכאשר אנו נחזור לאור הגדול ובריאה זו תסתיים אלוהים יסיים את תפקידו ולכן אתם יכולים להבין כי אנו נמצאים במקום הרבה יותר גבוה מהאלוהים משום שאנו חלק מהאור הגדול. בברכת אור ואהבה דולפין

יופיאל

New member
הגדרות

אתה מגדיר את זה האור הבורא , אני אומר שזה אלוהים. תקרא לזה איך שאתה רוצה , זה אותו הדבר. אני לא מבין למה אתה עושה את ההפרדה. מעניין אותי , מאין הגיעו התובנות שלך לגבי אלוהים? אלוהים הוא לא הבורא? לי זה חדש... אלוהים יותר קטן מבני אדם? זה כבר נשמע יותר כמו יהירות... לדעתי האישית - אתה מערבב כאן כל מיני מושגים והגדרות וממעיט בערכו של אלוהים - הבורא - existance או כל שם אחר שתבחר. וסתם משפט לסיום: אל תקחו את החיים אישית!
באור ואהבה , יופיאל המלאך

ההגדרה של אלוהים

ההגדרה של אלוהים היא המקור לכל. אלוהים הוא המקור שלנו ולא להפך. אתה מתאר תפיסה אימפרסונאלית של אלוהים. אלא שההיבט האימפרסונאלי ששורה בכל הוא התרחבות של אלוהים אבל לא העליון. העליון הוא לא מופשט וחסר אישיות מכיוון שאז הוא היה נחות מאיתנו. אלו שמתפתחים לכיוון ההיבט האימפרסונאלי הזה עושים זאת דרך אי פעולה. וזו גם לא הצורה הגבוהה ביותר של גאולה. הגאולה האמיתית היא דרך ההיבט הפרסונאלי של העליון ופיתוח היחסים עימו. רק עם אלמנט פרסונאלי אפשר לקיים מערכת יחסים של אהבה. והסיבה לשמה נוצרנו היא קיום של מערכת יחסים עם העליון, אישיות אלוה.

הגישה הזאת מוזרה בעיניי

העם שלי הוא המין האנושי והמקורות שלו הם בעולם הרוחני. בעבר כל המין האנושי היה מאוחד תחת תרבות הוֵדאנתה. תרבות זו הלכה לפי כתבי הוֵדאנתה שמקורם בעליון. זה אינו מידע אשר הומצא ע"י חכמים אלו או אחרים אלא מידע השועבר מהעליון עצמו אל ישות החיים הראשונה ומשם הלאה. כשהחל עידן החומרנות נקרעה האנושות לתרבויות ולאומות שונות. כל אחד מביניהם משוכנע שהוא הוא העם הנבחר. אך אין בזאת אמת. זה ניסיון מגוכח להגדיר עצמנו כאלוהים. העתיקים ביותר מכתבי הקבלה קיימים בסך הכל כ-2000 שנה. הזרם היהודי-מיסטי החל להתקיים באותה תסיסה באימפריה הרומית שהולידה את היהדות הרבנית ואת הנצרות. כתבי הקבלה מתבססים על מידע שהוא שארית של הוֵדאנתה שהועבר למערב בדרכים שונות. העובדה ההיסטורית היא שהוֵדאנתה היתה קיימת הרבה לפני כן. מקורות הקבלה ובראשם הבהיר וספרות ההיכלות התפתחו במגעים עם הגנוסיס, תורה הגותית נוספת שמקורותיה מזרחיים. בין השאר מכילים ספרות ההיכלות קטעים ממקורות שונים כמו תפילה ביוונית לאל היווני הליוס. גם בתנ"ך עצמו אנו רואים השפעה וֵדית מובהקת. למעשה המסר של התנ"ך אינו שונה מהמסר של הוֵדות. אם תעיין בתנ"ך גם תגלה שהתפיסה הקורעת את האנושות לעמים וללאומים היא חטא. אין בה כל היגיון והיא זורה רק מלחמות ומוות. מי שקורע את האנושות ככה אין למעשיו שום קשר לשום דבר קדוש. לעולם החומרי הגענו לא בגלל טעות של אלוהים אלא בגלל טעות שלנו. הטעות היא שחשבנו שאנו יכולים להתענג בנפרד מאלוהים. העולם החומרי לא ניברא סתם ולא הגענו אליו סתם. גם שבתי כלא לא ניבראו סתם אבל זה לא אומר שהאסירים הגיעו לשם מתוך רצון החברה ששמה אותם שם וגם לא שהם צריכים לשאוף להישאר שם. ומכלא העולם החומרי אפשר לצאת ע"י שנעורר מחדש את יחסינו המקוריים עם אלוהים. ע"י פעילות רוחנית יכול האדם בהדרגה להפוך את כל חייו לרוחניים. אם הוא מתמיד בתהליך הוא יכול להפוך כל דבר חומרי לרוחני ואינו חייב לעשות שום פעולה חומרית. אף אחד לא מתיימר לבטל את האנרגיה החומרית אלא להישתמש בה ולהמיר אותה לרוחנית. זה תהליך שכל אחד יכול להיווכח בו ע"י התנסות. מוזר בעיניי גם שאתה לא יודע את ההבדל בין ההיבטים השונים של אלוהים. כן, אלוהים שורה בכל בהיבט הברהמן אך זה לא ההיבט העליון. ההיבט העליון הוא בהגואן, ההיבט האישי. מוזר מאוד שבתור מי שטוען להסתמך על היהדות, שהיא הגות תיאיסטית- פרסונאלית מובהקת, מאמץ תפיסה כל אך אימפרסונאלית של אלוהים. המטרה שלנו כנשמות רוחניות היא להגיע על העליון, הבהגואן, אישיות אלוה, ולא להיתמזג בהיבט האימפרסונאלי של הברהמן, שהוא אכן קיים אך אינו ההיבט העליון. הצורה הגבוהה ביותר של הגשמה עצמית היא אהבה טהורה. אם אתה אכן מלא בכל כך כבוד למקורות של היהדות, עיין בתנ"ך ובספרות הקבלה בעיון רב יותר ומצא שכל זה אמת.

יופיאל

New member
עובדות לא נכונות

קודם כל , התורה קיימת 3500 שנה , והקבלה קיימת עוד הרבה מלפניה. אתה מציג כל מיני עובדות על הקבלה שאין להם קשר אל המציאות , וברור שאין לך ידע בנושא. לגבי ההיבטים השונים של האלוהים - אלוהים זה לא דבר שאנחנו מסוגלים להבין , לכן יש לו הרבה שמות , שהם בעצם ערוצים שונים ורמות שונות של אנרגיה , ולכל שם יש מטרה. לגבי העמים - יש סיבה שאנחנו מחולקים לעמים , לכל עם יש את התפקיד שלו. כמו שלא כל בני האדם הם בדיוק אותו הדבר , יש כאלה שעובדים עם הראש , ויש כאלה שעובדים עם הידיים. זה לא עושה אף אחד מהם יותר טוב או פחות טוב. כל בני האדם שווים , אך עם תפקיד אחר. כמו שהכוהנים היו הקשר הרוחני של העם לאלוהים וזה היה התפקיד שלהם , כך גם תפקידו של העם היהודי. זה לא אומר שאנחנו יותר טובים משאר העולם , זה אומר שיש לנו תפקיד מסויים. אם אי פעם תחליט לבדוק באמת את הקבלה , תראה שהיא מכילה הרבה יותר ממה שאתה יכול לדמיין. מעבר לזה , אני לא חושב שיש עוד טעם להמשיך את הדיון הזה , כי נראה לי שאתה תשאר בעמדה שלך ואני בעמדה שלי. לכל אחד יש את הדרך שלו , והדרך שלך פשוט לא מתאימה לי. גם אני אוהב מאוד את הודו , ואת מערכת האמונות של המזרח , אך לאחר שהייתי שם , ולמדתי קצת , וחזרתי לארץ - גיליתי שכאן מצאתי את כל מה שאי פעם חיפשתי. לא סתם נולדתי יהודי ולא הודי. על קוצה של י... באור ואהבה , יופיאל המלאך

ומה הן העובדות?

אתה מציג עובדות לגבי הקבלה שלא מקובלות על שום גורם מוסמך ואם כן אז מהו? אני תשתוקק לדעת מה המקור המוסמך לכל ההיסטוריה ההפוכה הזאת של המין האנושי. אם באמת יש לך את אותן עובדות מדהימות שאתה טוען שבידיך, אשר משנות את כל תפיסת ההיסטוריה, למה אתה לא רץ לקבל פרס נובל? לאחר שלמדתי הן את הקבלה, הן את התנ"ך והן את הוֵדאנתה הגעתי למסקנות מובהקות לגבי שלושתם. לפני שלמדתי וֵדאנתה כל התנ"ך ניראה לי כמו אוסף של אמונות תפלות. אלא שכעת אני רואה בדיוק איך מה שמשה ניסה לעשות זה לשחזר את הדהרמה והורנאשרמה. זו אינה דרך שונה. זו אותה הדרך בדיוק. אלא שרבים מאלו שמתיימרים לעסוק בה לא עוסקים בה כלל. רבים נוסעים היום למזרח ומוצאים שם לא יותר מגלגול זה או אחר של מסחור מערבי ושל תוצרי הכיבוש הבריטי. אלא שהמקורות נמצאים במקומות שהם לא מחפשים. כל הנשמות באשר הם נועדו להגשים את עצמם. אז איך יתכן שאלוהים נותן רק ל"עם" אחד את ההזדמנות? עמים זה לא משהו שאלוהים יצר אלא משהו שאנשים חולים יצרו. זה מוזכר בתנ"ך: בני האדם התמלאו גאווה והכריזו על עצמם "אני אלוהים", "אני העליון", "אני העם הנבחר" וכתוצאה מזה התבלבלו שפותיהם והם נחלקו לעמים. והתנ"ך מורה בפירוש שזה היה חטא. תאמין לי שגם הצרפתים חושבים שהם העם הנבחר, וגם הגרמנים וגם כל אדם אחר עלי אדמות ששקוע בחומרנות. וזה מה שמאפיין את העידן שלנו: בני אדם שחושבים שהם אלוהים. המושג "עם נבחר" המוצג בתנ"ך אין לו קשר עם ההגדרות שיש לנו כיום בתור לאום וגזע. התנ"ך גם מקדיש ספר שלם (מגילת רות) כדי להפריח את רעיון שעל האנושות להיות משוסעת לעמים. יש אנשים שונים עקב ההתקשרות שלנו לחומר ולגוף החומרי. אך האם אתה באמת חושב שתכונה כמו קשר עם אלוהים היא תוצר של לידה ל"אמא יהודיה"? אתה באמת חושב שאלוהים הוא גזען? אנו יכולים להבין את ההיבטים של אלוהים המוזכרים בכתובים. אלו שלוש היבטים: ברהמן, פרמאתמה ובהגואן. הדתות האימפרסונאליות כמו הזן- בודהיזם והטאואיזם מתייחסים להיבט האימפרסונאלי של הברהמן ולעומתן הדתות הפרסונאליות כמו היהדות מתייחסות לאלוהים כאל אישיות. כמובן שאי אפשר להבין את אלוהים אם אנו שקועים בחומרנות. אך אפשר להבין את אלוהים דרך פיתוח מערכת יחסים של אהבה עם אלוהים. את זה אני אומר לך מתוך ניסיון. זה אפשרי וכל אחד יכול לעשות את זה.

היי עומר ../images/Emo11.gif

היי עומר!!! מנסה אני לקרוא את דבריך ולצערי אני לא מסוגלת להתחבר אליהם. עקבתי אחר הדו שיח שלך עם יופיאל. ניסיתי להיות נטרלית, אך יחד עם זאת רציתי לומר לך כמה מילים. עומר אם אתה רוצה שאנשים יבינו אותך אנא השתמש בעברית ובמילות מוכרות ולא לועזיות. חוץ מזה אתה משתמש בשמות של מוערצים שלך שמות שלא אומרים כלום לאדם הממוצע. דבר נוסף אתה מתבצר בעמדה אחת שעושה רושם שהיא כל עולמך ומסרב לדעתי להפתח לנקודות מבט נוספות. לצערי אתה מקרין "אגו" מאד חזק גם אם אתה לא מתכוון. לכן אני בוחרת להיות בצד של יופיאל. לדעתי אתה לא יודע הכל על קבלה. ישנם דברים שלא פורסמו ולא יפורסמו. נושאים שעוברים מפה לאוזן ואף אחד לא רוצה לקבל עבורם פרס נובל. מכוון שאתה לא פתוח לזויות מבט אחרות כנראה לא הגיעה השעה שיחשפו בפניך אותם סודות. לא תעזור לך הציניות וחיצי הרעל שהפנית כלפי יופיאל. לדעתי אתה עוסק בהתגרות. אם אתה באמת סקרן לדעת אתה תזכה לתשובות לאחר שבאמת ובתמים תגיע להזדככות נפש אמיתית. אחרי שתשאיר מאחור את הכעסים שלך. מצטערת אם אני נשמעת לך בוטה מידי... הייתי חייבת להגיב לעוותים שאתה מפזר כאן. תהיה בריא בדרך בה בחרת, וכבד את בחירתם של האחרים. הרבה אור ואהבה אין סופית. מיכל

הבהרה

לשם התחלה יש צורך להבהיר שלא בדברי ולא בדבריו אין שום כעס ולא "חיצי רעל" כפי שטענת מכיוון שאנו מנהלים דיון שמטרתו להגיע למסקנות מסויימות. העובדה ש"לכל אחד יש זכות להאמין" וכו´ וכו´ אינה רלוונטית לנושא. זה המקום בו אנו מנסים להגיע למסקנות מסויימות ע"י דיון אינטלקטואלי בו כל אחד מביא את טיעוניו. כמובן שהדיון הזה הופך מוגבל כאשר מישהו לא מביא לי סימוכין לטענותיו על מנת לבסס אותם. לזה לא קוראים התגרות כי אם דיון מדעי. למשל כאשר אדם מביא לפני עובדות כביכול היסטוריות זאת זכותי לבקש שגם יביא להן סימוכין. לא מדובר פה במשהו פילוסופי/איזוטרי שתלוי ב"היתבוננות פנימה" אלא בעובדות היסטוריות שמצריכות סימוכין. והנה אני כאן פתוח ל"זוויות מבט אחרות" ומחכה שיבואו להן הסימוכין, מכיוון שלאחר שאנו פתוחים לזוויות מבט נוספות אנו מצפים שהטוען יביא טיעונים משכנעים בזכותן כי אנחנו לא מקבלים שום דבר על סמך אמונה עיוורת. ובהחלט זכותנו לדרוש את אותם טיעונים כאשר הטוען לא טורח לתת לנו אותם. ובמידה ומישהו לא מביא לנו טיעון משכנע, אין סיבה שניתמסר לזווית ראיה שאין בידינו טיעונים משכנעים בזכותה. אנשים שונים נמשכים למקומות שונים מתוך הסתבכויותיהם השונות בעולם החומרי. מכאן כמובן שזה לגיטימי שאנשים שונים נמשכים למקומות שונים. אני לא שולל זאת, להפך, עיון בדברי יגלה כי לכל אורך הדרך התנגדתי לאותה הגבלה של אנשים למקומות צרים כל כך דרך כבילתם בשלשלאות של "גזע" ו"לאום" ולהחליט שעליהם לפנות לא אל המקום אליהם הם באמת נמשכים אלא לזה שנקבע להם ע"י לידתם כביכול. ובנקודה הזו מוזר בעיניי שאת מפנה את הטיעון "וכבד את בחירתם של האחרים" דווקא אל מי שמגן על טענה זו ולו אל מי שאומר לו "נולדת ותמות יהודי! אל לך לבחור דרך אחרת!" ועם זאת, לא ברור לי למה את מוכנה לקבל דעה אחת של מישהו כלגיטימית ולא מוכנה לקבל דעה של מישהו אחר שמסביר למה הוא לא מסכים עם הראשונה. מצד אחד את טוענת שעלינו לכבד זה דעתו של זה ומצד שני שוללת מי שמביא טיעוני נגד לעומת דעתו של האחר ומצפה שיביא גם הוא טיעוני נגד על מנת שיוכל להבין את אותה זווית ראייה שונה טוב יותר ולהחליט האם הוא מסכים או לא מסכים אתה. ובמילים אחרות: את גם טוענת בעד גיוון וזוויות מבט שונות ויחד עם זאת שוללת אותן כשאת טוענת שעלי להסכים בהכרח עם דעתו של האחר, גם כאשר זו אינה מוסכמת עלי, ולא להביא את זווית המבט שלי על מנת שגם הוא יוכל להיפתח עליה. או במילים אחרות: גם שניצור גיוון בזוויות מבט שונות וגם נשלול גיוון זה ע"י שנתמסר כולנו לדעה אחת (גם אם איננו מסכימים איתה). ומה הטעם בכל הגיוון הזה כאשר איננו חולקים בו האחד עם השני ומנסים להגיע למסקנות?

א-ל-ד-ד

New member
למרות שהדיון כבר די מוצה...

האם גלגול נשמות באמת קיים או שזה פירוש שלנו להסביר מציאות שהיא מעבר לחומר !? אם הנשמה היא נצחית איך ייתכן גלגול... הרי אנו יודעים שזמן כמושג הוא חלק מהאשליה וכלל לא קיים בעולמות אחרים, אז איך ייתכן גלגול שהוא פונקציה של הזמן ? אולי כדי למנוע התחבטויות בתיאוריות ומושגים, נקדיש עצמנו ל"כאן ועכשיו" ... אין זמן אחר מלבד עכשיו, ואין מקום אחר מלבד כאן... קדימה למלאכה ...
חמלה ואהבה אלדד

יופיאל

New member
גלגול נשמות

לדעתי צריך להתייחס לגלגולי נשמות , כיוון שהעכשיו נקבע לפי דברים שעשית בעבר , ואתה "סוחב" כל מיני דברים מגלגולים קודמים , ואתה צריך גם לחשוב על העתיד , כי למעשים שלך יש השלכות. אתה לא צריך לחיות בעבר או בעתיד , אתה חי כאן ועכשיו , אבל אתה לא יכול להתעלם מהעבר והעתיד. כדי לחיות במודעות מלאה אתה צריך לחיות בכל הזמנים גם יחד , ואז אתה בעצם חי מעל הזמן. אני לא מסתכל על זה בתור תיאוריות , חוויות גלגולי הנשמות הם חלק בלתי נפרד מהחיים שלי. כמו אדם שיש לו טראומה מסויימת בילדות , והוא מדחיק אותה , ואפילו מוציא אותה לגמרי מהמודע , הוא ממשיך לחיות כרגיל , אבל יש לו כל מיני פחדים בלתי מוסברים , והטראומה הזאת מפריעה לו לחיות את הכאן ועכשיו. ומה אם הטראומה שלך קרתה בגלגול קודם? אז אפילו אם אתה חי כל החיים בכאן ועכשיו , עדיין יש משהו בפנים שמפריע לך , ועד שלא תפתור אותו , זה ימשיך להפריע.. כמובן שבדרך לכניסה לגלגולי נשמות צריך לעבור הרבה דברים לפני זה , אתה צריך להכין את עצמך כדי שתוכל לעמוד מול מה שאתה הולך לראות. כדי שבכלל תהיה מספיק פתוח לראות... באור ואהבה , יופיאל המלאך

א-ל-ד-ד

New member
הסתייגותי מנושא גלגול הנשמות

הבעייתיות לדעתי עם הנושא היא נניח שיש לך טראומה או פחד, אומרים לך שזה מגלגול קודם, וזהו אתה נכנע. אין מה לעשות. זה כבר ממזמן. ואז אתה מתנער מאחריות והשינוי לא יגיע. אל תיתן את הקרדיט לחיי עבר שלך, ל"גילגולך" הקודמים, אחרת ההתמודדות תהיה קשה כפליים ויותר. קשה לנו לתפוס שאנו יכולים לשנות את ה"עבר" שלנו. קשה לנו להבין ולדעת שיש לנו שליטה מלאה על חיינו, הווה אומר, שליטה על עבר הווה עתיד. קשה לקלוט שתקופת חיים מסוימת אינה סגורה בעבר; אין היא מנותקת מהעצמי בהווה ומהעצמיים העתידיים. ולכן, אנו טועים ורואים את העבר כסגור, כנתון כי "איך ניתן לחזור בזמן" איך "נחזיר את הגלגל אחורה" ??? לא במודע ההתמודדות נהיית קשה ואפילו לא אפשרית ואתה נכנע ומוותר. יש לך טראומה, נניח מחיים קודמים, התייחס אליה כאל אחת המשימות שמוטלות עליך "כאן ועכשיו". זה לא רלוונטי שהטראומה הזו היא מהעבר. הטראומה הזו השפיעה עלינו בדיוק כמו טראומה או פחד שנחווה בחיים הנוכחיים ומשפיעה עלינו כיום. ולכן, אל לנו לייחס לה חשיבות יתר, כמו ללכת למתקשר\ת, שיפתרו לנו את הבעיה מהעבר ובכך לא ניקח אחריות ישירה על חיינו אלא נאמר "יש דברים שאין לי מה לעשות" או "זה בטיפול\אחריות של מדיומים או מתקשרים". והרי ברור לנו, שאתה לא צריך שום מתווך בינך לבין העצמי הגבוה, בינך למדריכים מוארים בינך לבין האור. ברגע שיש מתווך, אתה בעצם לקחת צעד אחורה ,והצהרת, במודע או שלא במודע "אני לא יכול לקחת אחריות מלאה על חיי. יש דברים גדולים ממני. אין לי שליטה על דברים כאלה". בהצרה זו הצהרת שאינך מסוגל להתמודד עם המציאות הפיסית הנוכחית. ובכך בעצם חסמת את עצמך, בדרך שבה צעדת אל האמת הצבת לעצמך שלט "דרך ללא מוצא" או אפילו העברת לרוורוס.... כאן ממש על קצה המזלג כתבתי למה לדעתי כדאי להתרכז ב"כאן ועכשיו"... חתור לאמת הנצחית, בדרך שלך, הבן שאין דבר שאינך יכול לגעת בו ולשנותו הרי לשם כך קיים הרצון החופשי והבחירה החופשית המודעת... חמלה ואהבה אלדד

יופיאל

New member
כן ולא.... ../images/Emo6.gif

את יוצא מנקודת מבט לא נכונה - אם זה משהו מגלגול קודם זה לא אומר שאתה לא יכול לגעת בו... ולדעתי ללכת למתקשר כלשהו ממש לא יעזור לך לפתור שום בעיה , אולי אפילו רק יוסיף בעיות. ובקשר ללשנות את העבר - אני חוויתי גלגול מסויים שהיה לי , שעשיתי בו משהו שמשפיע עלי עד היום. ראיתי את כל מה שקרה לי כמו סרט , וזה עזר לי להבין הרבה דברים שלא הבנתי קודם. לאחר שראיתי את כל הסיפור , עברתי אותו שוב במודעות , רק הפעם שיניתי את מה שעשיתי , וחוויתי את התיקון של הבעיה , וכך אני יכול להבין את מקור הבעיה שלי כיום , וגם לתקן את המצב. אני אף פעם לא אמרתי לא לקחת אחריות על העבר , להפך - אני אומר שצריך לקחת אחריות מלאה לא רק על מה שקרה לי בחיים אלו , אלא גם על החיים הקודמים. ותמיד יש מה לעשות , הדוגמא שנתתי היא רק אחת מני רבות. אתה צודק בכל מה שאמרת חוץ מדבר אחד - אתה חושב שגלגול נשמות גורם לבריחה מהאחריות , ואם זה לא קרה בחיים אלו אז אי אפשר לגעת בזה , אבל האמת היא שזה בדיוק להפך , זה לקחת אחריות יותר גדולה. לכן אנשים לא נוגעים בזה , הרבה לא יכולים לעמוד באחריות הזאת. ואז גם כשהם שומעים דברים על גלגולי נשמות הם מנערים את האחריות בתירוץ שאין להם מה לעשות. אך זו לא הדרך. ושוב - אני לא ממליץ לאף אחד ללכת לשום מתקשר שיגיד לו מה הוא היה בגלגול קודם - לדעתי זה פסול וכל שחזורי הגלגולים יכולים יותר להזיק מאשר להועיל אם האדם לא הגיע לזה בעצמו. ברגע שהגעת לזה לבד - נפתחת דלת בפניך לעולם שעוד לא הכרת , שיכול לעזור לך להבין ולשפר את חייך , כאן ועכשיו. באור ואהבה , יופיאל המלאך

בהחלט!

בתת מודע של כל אדם יש זיכרונות מהגילגולים הקודמים. לפעמים אנחנו מכירים מישהו, והופכים להיות חברים שלו - אנחנו מרגישים שאנחנו מכירים אותו מאז ומתמיד, כשבעצם אנחנו לא מכירים אותו זמן רב. סוג כזה של קירבה בין אנשים הוא סביר להניח קירבה עוד מגילגולים קודמים.

Ever ~After

New member
רציתי לשאול אתכם........... ../images/Emo29.gif

ידידה רחוקה פעם סיפרה לי שישנה דרך כלשהו לגלות האם הבן אדם שאת חושדת שהוא מישהו משמעותי מגלגול קודם הוא אכן כך. רציתי לדעת עם מישהו מכאן יודע איך בודקים זאת... כי למשל ההורים שלי הלכו למקובל והוא אמר להם שהם כבר גילגול חמישי נשואים... מישהו יודע? אשמח לקבל תגובה...שלכם...

בהחלט!

בתת מודע של כל אדם יש זיכרונות מהגילגולים הקודמים. לפעמים אנחנו מכירים מישהו, והופכים להיות חברים שלו - אנחנו מרגישים שאנחנו מכירים אותו מאז ומתמיד, כשבעצם אנחנו לא מכירים אותו זמן רב. סוג כזה של קירבה בין אנשים הוא סביר להניח קירבה עוד מגילגולים קודמים.

למעלה