גלגולי משפחת אשר

eyholla

Member
גלגולי משפחת אשר

במוסף סוף שבוע של מעריב התפרסמה כתבה על משפחתו של אליהו אשרי הי"ד שנחטף ונרצח לפני כחודש. אבי המשפחה - יתרו אשרי - הוא גר, שמו המקורי קליפורד האריס. שם נעוריה של אימו היה ASSER ונמצא כי היא בת למשפחת אשר מטורקיה. מסתבר כי המשפחה נדדה מטורקיה לאיטליה, משם להולנד, לאנגליה ולבסוף לאוסטרליה. בדרך נשכחה היהדות אולם שמות כמו יונתן, שרה ורחל עדיין מוכרים במשפחה.לפני כ- 30 שנה החל קליפורד את מסעו "חזרה" ליהדות עד שהתגייר והגיע להתנחלות קיצונית בארץ. סיפור מעניין של גילגולי משפחה אחת לאורך הדורות: גאוגרפי, חברתי וכלכלי. לתשומת לב חוקרות משפחת אשר. איל

שרי סילבר

Active member
תודה, איל! משפחת אשר שלי היא מבולגריה, ואין לי מושג כרגע איך לקשור אותם למשפחת אשר מטורקיה, כי לא ידוע לי עליהם כמעט כלום. האמת היא שזו פעם ראשונה שאני נתקלת בצורת הכתיב הזו - ASSER, אצלנו מקובלת בד"כ הגרסה הגרמנית - ASCHER. אגב, קליפורד (יתרו) עצמו נישא לחוזרת בתשובה, בת קיבוץ במקור. כבר הזכרנו לא פעם שהמציאות מנפקת סיפורים מדהימים! לאה, מקווה שבין בום לבום תראי את ההודעה המעניינת הזו.

משפחת אשר 2

אין לי כל מושג אודות משפחת אשר הזו. השמות הפרטיים אכן קיימים לפי מיטב זכרוני בין בני המשפחה. כרגע משום שאיני בבית אין לי שום אפשרות להתחיל בחיפושים, ולנבור בניירת ולנסות לאתר. לכשיגמר הכל הסיוט. תודה על תשומת הלב, לאה

כוכה

New member
לאה, איפה את???

אפשר להזמין אותך לסלון??? זה מה יש - אך בשמחה!

אנחנו ממערב לארנה וזכינו לאירוח

ממש לא רחוקים ממנה. זכינו לאירוח מקסים, נעים ומחמם לב. בילינו עימה ועם בתה ושמענו המון דברים מרתקים על בני המושבה שלה.! נודדים מפה לשם. במוצ"ש חזרנו הבייתה להתרענן וחטפנו קטיושה ממש לא רחוק מאתנו. תודה על הדאגה. כבר אמרתי? זו הרגשה נפלאה לדעת שיש מי שכותב, מטלפן, מדבר ומארח. היום בילינו שעות קסומות תודה חבריי, לאה

ornan

New member
שמחנו לארח

כל הצפוניים מוזמנים להתארח , ביתנו פתוח. (כמובן, שגם אחרים!!!!)

למעלה