גלגולו של דיספיוט

ozitex

New member
גלגולו של דיספיוט

בתחילת ינואר הזמין אצלי לקוח מוצרים בשווי של מעל 100$. המשלוח בוצע ב- 6 ינואר. אחרי כמה שבועות הקונה פתח דיספיוט באיביי , לא בפייפל על אי קבלת ההזמנה. בבדיקת אתר המעקב של USPד התברר לאורך הזמן שהמשלוח "תקוע" איפשהו בניו יורק כשבעצם השלוח נמצא בקליפורניה. הסטטוס הזה לא השתנה לאורך כל הזמן ובסביבות תחילת מרץ, כחודשיים -!!) אחרי המשלוח פיזית, איביי החליטה לזכות את חשבונו של הקונה ובצדק. אמנם היתה הוכחת משלוח - מספר המעקב נמצא במאגר הרימום שלך USPS אולם לא בוצעה מסירה. במקביל התבקשתי להכניס פרטי כרטיס אשראי על מנת לכסות את עלות ההחזר וכך עשיתי. כבר כמעט הספקתי לשכוח מהעניין כשבבדיקה אקראית שביצעתי אתמול, כחודשיים וחצי אחרי המשלוח המקורי ומספר שבועות אחרי ההחזר ללקוח, התברר לי , להפתעתי, כי בוצעה מסירה ללקוח בתאריך 25 פברואר! נחמד אה? הלקוח קיבל גם את הסחורה וגם את כספו בחזרה. אה, וגם שתק..
מייד ביצעתי ערעור על החלטת איביי וסיפקתי שוב את פרטי מספר המעקב ואת הטקסט כמופיע באתר USPS המאשר כי אכן בוצעה מסירה. הבוקר קיבלתי הודעה מאיביי האומרת כי we've reversed the outcome for your case כלומר, איביי בחנו את המקרה וביטלו את החלטתם המקורית וכי הכסף יועבר לחשבון הפייפל שלי תוך 48 שעות. מה שלא היה ברור לי למה הם היו צריכים את פרטי כרטיס האשראי שלי שממילא מצוי ברישומי איביי ולמה עכשיו הם דמבקשים ממני ליצור חשבון פייפל ולקשרו לחשבון האיביי שלי (דבר שממילא כמובן קיים). מילא, זהו הסיפור וזה הלקח- בדקו את אתרי המעקב גם זמן רב אחרי ההחלטה או ההחזר, אולי תופתעו לגלות כי הקונה קיבל את הסחורה שלו חודשיים אחרי המשלוח.

offir999

New member
הם היו צריכים את פרטי כרטיס האשראי

מכיוון שאין להם שום סמכות לגבות ממך כסף ישירות מהאשראי בלי אישור שלך ,אז זהו כנראה האישור. לדוגמא עכשיו אתה מחליט לברוח עם כל הכסף ואתה חייב ללקוחות שלך 2000 דולר , הם לא יכולים על דעת עצמם לחייב את האשראי שלך. בנוגע לקישור של החשבונות אני מתאר לעצמי שזה סתם איזה פסקה ממייל אוטומטי שקיבלת.

ozitex

New member
Ninja

תקרא את הפוסט הזה ותיווכח שאין דבר כזה מאוחר מדי או אין מענה או אין טיפול. התהליך המתואר כאן נעשה חודשיים וחצי אחרי שהעיסקה בוצעה ואחרי שדיספיוט שנפתח על ידי הקונה אושר ואני חוייבתי. הערעור שלי התקבל ר ק בגלל שהבאתי הוכחה שהמשלוח נמסר לנמען. הסק את המסקנות.

למעלה