גלגולה...!

גלגולה...!

גלגולה הי, באמת תהיתי לאן נעלמה ההודעה האחרונה שלי... חשבתי שצינזרו אותי פה בפורום.. אני אוהבת את גישתך הנבונה והסובלנית. מה שאני רוצה להבהיר כאן ולחדד זה, שאם מישהי מקיימת קשר עם גבר לא ישראלי/יהודי ומתעוררות בעיות או שזה לא הולך, תמיד יהיו מי שיקפצו ויגידו: "אמרנו לך!". ועוד בשמחה לאיד. מה, אם אני מתחתנת עם יהודי/ישראלי אז מראש, עם הכתובה, מגיעה לי הבטחה מאלוהים שהכל יהיה בינינו, לעולמים, סוגה בשושנים??? לא. פערים וקרעים יכולים להתעורר גם בין בני זוג, שלמדו יחד בתיכון, והוא גדל ביבנה והיא בנתניה. רק שאז, אם הזוג יפרק את החבילה, אף אחד לא ימחא כפיים ויגיד: "אמרנו לכם שזה לא יצליח". נהפוך הוא. כולם ינסו להדביק אותם ביחד. כי מה זה בכלל "פערים? וחוסר עניין הדדי? וחוסר פרגון? וחוסר כבוד? וחוסר סקס? וחוסר... וחוסר... לעומת קדושת המשפחה ואחדותה?!?!" באמת חוצפה. כי אם הנישואין נחשבו ל"נישואי בסדר" מלכתחילה, אז מבחינה אובייקטיבית, החיובי עולה פי אלפי מונים על השלילי. אפילו אם בני הזוג מרגישים חרא ביחד. וישנים בחדרים נפרדים. אז צריך להתגבר ולנסות ולגשר ולהבין ולהתחשב ולהתפשר ולהתאמץ. אבל. אם התחתנתי עם גבר רומני, כולם יחכו לי בפינה. לראות אותי נופלת ובמקביל, להצדיק את התאוריות המוקדמות שלהם. ואם היחסים שלנו יעלו על שרטון, אף אחד לא יעודד אותי להתגבר ולנסות ולהבין ולהתחשב ולהתפשר, או אפילו להזיע קצת בשביל להציל משהו. אני מהמרת על זה, שכל הקרובים לי, יעודדו אותי לנטוש את הספינה בעודה טובעת כי, "הקשר הזה היה מלכתחילה פגום". אז נכון, שלפעמים בנוסף לבעיות השגרתיות שמתעוררות בין בני זוג מתווספות בעיות "חיצוניות" אשר נובעות מהרקע התרבותי השונה של בני הזוג. אבל לדידי, זו לא סיבה לא לנסות. מה יהיה איתנו בעוד 10 שנים? פתרונים רק לאלוהים. אלוהים הגדול והאהוב שלי. כי אם הייתי בטוחה, שאם אתחתן עם איזה משה ממגדל-העמק יהיו לנו חיי אושר ועושר לעולמים, הייתי משלימה הכנסה מחיזוי עתידות. ולסיום, הכי מעצבנת אותי השאלה, המלווה תמיד בהרמת גבה משתאה/מזלזלת/מתנשאת: "מה איבדת ברומניה??? מה, חסרים לך כאן גברים ישראלים?? אני לא מבין,הרי לא חסר לך כלום, אז..." או:" בטח הוא רוצה לנצל אותך בשביל הויזה". ואלו הן רק דוגמיות מזעריות ממה שעבר עלי השבוע הזה. מקיתונות הביקורת, הבוז והדיעות השליליות שקיבלתי, ועוד מאנשים זרים. עבר עליי שבוע קשה. הרגשתי שמישהו בוחן אותי שם למעלה. ואני בכלל כועסת על עצמי שאני מתעצבנת. אבל אני עדיין בשלב בו אני רגישה לביקורת ולחוסר פרגון. גליה. אבל

adsn33

New member
היי גליה, מה נשמע?

הפעם כן יש לי עצה ואני בטוחה שהיא מצויינת: צפצפי !!!!!!!!!!!!!!!! קודם כל, לגבי ההורים שלך, אני מבינה שאת חייבת להקשיב להם, כי הם הורייך. אבל לגבי היתר, למה את רוצה לקבל את תמיכת כולם? אין צורך בזה (בייחוד לא מאנשים זרים). ככה זה בישראל: הרי אפילו אם היית מתחתנת עם ישראלי לכולם היה מה להגיד: על העדה שלו/ על מקום מגוריו/ על המקצוע שלו וכו´ וכו´. את צריכה ללכת לפי האהבה שלך והרצונות שלך. זה יספיק. דרך אגב, את מקבלת את מלוא תמיכתנו כאן בפורום
(ואנחנו לא זרים). אני בהחלט הייתי מסתפקת בזה.

oorly

New member
גם אני אומרת ../images/Emo124.gif צפצפי

תמיד יהיה לאנשים מה להגיד!!!!!!!!!!!! אני מרוב שהקשבתי לכולם שכנעתי את בעלי לעבור גיור ולגור פה בארץ, רק לרצות את ההורים, המשפחה, החברים וכל אותם אנשים שהיה להם מה להגיד. מה שעצר לנו את החיים לשנתיים, בהחלט מיותר! אז חמודה תעשי מה שטוב לך כי בסוף את תתחתני איתו ולא אף אחד אחר!!! שולחת לך
ו-

GalGula

New member
אני מסכימה עם הבנות.

גליה - תחיי את החיים שלך כמו שאת מאמינה. באמת תמיד יהיה לאנשים מה להגיד, גם אם תהיי עם ישראלי. הבעיה מתעוררת לא כשזרים חושבים שמותר להם להביע דעה בענינייך הפרטיים, אלא כשהאנשים שאת הכי חשובה להם לא חיים בשלום עם ההחלטה שלך (כן, ההורים). אני בטוחה שאם היתה לך תמיכה מהם - לא היה אכפת לך מה חושבים האחרים. צאי מנקודת הנחה שבטח ההורים שלך רוצים בטובתך, אבל גם בטובתם. וכן - יש את מוטיב הבושה... ואת "מה אני אספר כשישאלו אותי על החבר הגוי של הבת שלי", ואת הרצון להישאר בקונצנזוס החברתי. אני מאמינה שאם תהיי רגישה אליהם ואל הכאב שלהם, ומאידך תהיי חזקה ובטוחה בהחלטה שלך, וכמובן - תקבלי גיבוי ותמיכה מוחלטת מבן הזוג - גם נפשית וגם מבחינת הידיעה שהבחירה שלכם נכונה - בסוף יהיה בסדר. ואנחנו כאן איתך - אותנו את לא צריכה לשכנע
.

מיכלפ

New member
אתן מחזקות אותי ../images/Emo24.gif

שלום לכולם! מקווה שעבר עליכם סופשבוע טוב. קראתי את כל ההודעות האחרונות ואני מאוד מסכימה עם כולם על היחס הנורא שנותנים לאנשים עם קשר עם מישהו לא ישראלי/יהודי. כל מערכת יחסים/נישואים יכולים לעלות על שירטון בין עם זה עם מישהו יהודי או לא.. בגלל זה יש כל כך זוגות שמתגרשים.. הלוואי וזה היה שונה, זה היה מאוד מאוד מקל על החיים שלנו. אבל אני מסכימה שצריך בעצם לצפצף על הזרים שמביעים דעה על הנושא. באשר להורים/חברים שמביעים דעה אני מתארת לי שהם רוצים רק בטוב ושלא ניפגע אבל תוך כדי הם פוגעים בנו בעצמם, בחוסר אמון שהם נותנים בנו שבחרנו לעצמנו כביכול בן זוג לא מספיק טוב בשבילנו.. כניראה מה שצריך לעשות זה להיות חזקים ולהמשיך להאמין באהבה - להראות לכולם שהם טעו ושהאהבה מנצחת בסוף. אני רק בתחילת הדרך של הקשר שלי, וכבר אני מרגישה שיש כל כך המון בעיות.. אנחנו כל הזמן מנסים (אני וחבר שלי) למצוא דרך להיות ביחד ותמיד איכשהו צצה בעייה חדשה שמפרידה ביננו.. אבל כשאני קוראת על כל הזוגות הנשואים שעברו הרבה בעיות לאורך הקשר הארוך, אני מרגישה רגועה וחושבת לעצמי שהכל יהיה בסדר בסופו של דבר. זה קשה לאהוב בשלט רחוק, ואני מרגישה כאילו נקטפה האהבה שלי בתחילת פריחתה, וליפעמים אני מרגישה שאולי אני אהיה לא מספיק חזקה לשרוד את הכל, את כל הבעיות... אבל אתן באמת נותנות לי להרגיש הרבה יותר טוב ולהמשיך להאמין באהבה. אני מאוד אוהבת את חבר שלי והוא אותי ובאמת שאף פעם בחיים שלי לא הרגשתי כל כך מאושרת כמו שאני מרגישה עכשיו, איתו. והלוואי שההורים שלי היו מסתכלים מהצד הזה ורואים באמת כמה אנחנו מאושרים ואוהבים ולא מסתכלים על התפל כמו מאיפה הוא או איזו דת הוא.. אני מאמינה שלאהבה אין גבולות ואין הבדלי דתות. אני לא יהודיה שהתאהבה בנוצרי, אני בחורה שהתאהבה בבחור, זה הכל! מאחלת לכולם שבוע מצוין ונטול בעיות (כמה שאפשר)

GalGula

New member
מיכלי, אני שולחת לך ../images/Emo24.gif

אהבתי את המשפט האחרון שלך: את באמת לא יהודיה שהתאהבה בנוצרי, אלא בחורה שהתאהבה בבחור... חבל שבעולם שלנו קשה לאנשים רבים לראות את זה ככה...

למעלה