גלגולה של יצירה

א77

New member
גלגולה של יצירה

בעבר הלא קרוב התעניינתי כאן, בקישור לבית כנסת בוורקי. חיפשתי בית כנסת מסויים מאד בוורקי. (היו שם עוד). ואכן מישהו הפנה אותי לקובץ שאני מצרף כאן. וכן לקובץ שלאחר מכן. שלושת הקבצים שאחרי זה, אלו הם אחד בתהליך "בנייתו". האמת היא, שאת היסוד והתשתית יש לי בצורה הרבה יותר מדוייקת, ולמזלי לא הייתי צריך לחקות את העץ. אבל תודה לזה שקישר לי את הדגם מעץ. איני זוכר בדיוק מיהו מחברי הפורום.

א77

New member
והנה התחלת עבודה

אבל זה זז ומתקדם בקצב איטי ביותר. בגלל סיבות ואילוצים שונים

א77

New member
ועוד, וגם עכשיו עדיין לא סיימתי

אני דוחף ממש בכח, הכל בגלל שצריכים להגיע "אורחים בחנוכה", סליחה על איכות הצילום.

כוכה

New member
כל הכבוד

א. למלאכה הנהדרת. ב. "לשיווק". ג. לזה שאתה "מחייה, את הפורום כל פעם שמשעמם.

א77

New member
כל הכבוד?! למה?

א. למלאכה הנהדרת? המלאכה נעדרת עדיין את הסיום, אז סבלנות... ב. לשיווק? הלוואי והייתי יודע לשווק את עצמי
ג. לזה שאני מחייה את הפורום?! כבר למעלה משעתיים פרט לפעימה אחת של כוכה, אין כל פעימה בפורום. העסק מת. אז אוליי אנסה משהו אחר. אז הנה מטבע כסף [שבאוסף המטבעות שלי]. שימו לב לתאריך ולכיתובים. ובהודעה שניה אביא את צידו השני.

א77

New member
מטבע אוסטרי מלפני 222 שנה

אוליי יהיה מישהו שיעזור לתרגם את הכל. הנה כאן אני יכול לומר לך שזה הקיסר האוסטרי אוהב ישראל פרנץ יוזעף. וזה משנת 1878. [גם כבר עבר את גיל הבר מצוה
] ובתגובה, הקובץ הבא.

friend9

New member
לערן - משמעות הכיתוב

זה מטבע של טאלר כסף אחד של מריה תרזה. המטבע הונפק במאות מיליונים (ועוד רבים מזויפים). שימש מטבע עובר לסוחר, בנוסף לקיסרות אוסטריה-הונגריה, גם במזרח התיכון, ועד ימינו ממש באתיופיה ותימן. M THERESIA D G R IMP GE HU BO REG מריה תרזה, בחסד אלוהים קיסרית רומית. מלכת גרמניה, הונגריה, בוהמיה. ARCHID AUST DUX BURG CO TYR 1780 X ארכידוכסית של אוסטריה, דוכסית של בורגונדיה, קונטסה של טירול, 1780 X

אם במטבעות עסקינן

אולי תוכל לזהות את המטבע מהאוסף שלי בקובץ המצורף יש לי עוד מטבעות שאיני מזהה יש לי גם מטבע שקבלתי אותו לחתונה או ברית של בנינו הבכור (איני זוכר) מהרבי מבהוש זצ"ל הסבא של הרבי דהיום בני

א77

New member
מאיזה חומר המטבע הזה?

ובקשר למטבע של האדמו"ר מבוהוש זי"ע. חושבני שאין טעם להביט ולחקור מהו בדיוק. בעיניי המטבע חשוב בגלל שהוא שם בו ברכתו. אמור לי, האם המטבע הזו טרם נתינתה הוא הניחה בתוך קופסת טבק מכסף? או בתוך ספר? אם בתוך קופסת טבק, אז הקופסא היתה של הרב הקדוש מאפטא, עד לפני כמעט 200 שנה.

המטבע שבצילום

המטבע שבצילום כנראה מנחושת או סגסוגת שבנויה מנחושת לגבי המטבע מהרבי מבהוש זצ"ל לאחר שמצאתי אותו כרגע, הוא מהחתונה שלנו שהיתה לפני ..... שנים. הוא בנפרד מהאוסף שלי והור שמור כברכה. בגלל ההתכתבות שלנו אישתי רואה מטבע זה והברכה הכתובה בפעם הראשונה. לזכותך .... לגבי הקופסא היא מפלסטיק ולא מכסף. מאחורי פתק זה נמצא ברכת הרבי

א77

New member
אני יודע שהקופסא היא מפלסטיק

וכנראה קופסא של טבעות זהב. אבל כוונתי, שלפני שהוא הכניסו לקופסת הפלסטיק, כשהוא בירך את זה, אז וודאי הוא הניחה בקופסת טבק מכסף, או בתוך ספר/סידור. והנה גם לי יש, ויש לי לפחות מאות כתבי יד שלו

א77

New member
אז הנה נותן המטבע

לא כהתה עינו ולא נס ליחו. נכון?! קידוש שלו ראית פעם?! ואם לא, אז שמעת מה היה שם בקידוש? אני ראיתי, הרבה הרבה. אגב, באמת יש בין ברית של בכורך לחתונתו וודאי 20 שנה, אז כ"כ קשה לך לדעת?

friend9

New member
אם במטבעות עסקינן - תשובה

במקורות שונים מופיעים מטבעות מאוד דומים, אבל לא מצאתי את זה בדיוק. זה מטבע של הקיסר טראיאנוס, בין 98 ל 118 לספירה. יש סבירות שאיננו מקורי, כי מטבעות כאלה זויפו החל משנים ספורות אחרי טביעתן ועד ימינו. הכיתוב: IMP TRA´NO AUG C GER DAC P M הפירוש: IMPERATOR המצביא המנצח TRAIANO טראיאנוס AUGUSTUS אוגוסטוס (כינוי לקיסרי רומי) CAESAR קיסר GERMANICUS מנצח הגרמנים DACIUS מנצח הדאקים (מצפון לדנובה, ברומניה-הונגריה דהיום) PONTIFEX MAXIMUS כהן גדול זר הדפנה לראשו מסמל את תאריו הצבאיים-מדיניים-דתיים.

כל הכבוד

כל הכבוד ליצירה שלך. לידיעה בונה בתי הכנסת מעץ בבית התפוצות, שמו משה ורבין מקיבוץ יקום בני

א77

New member
אז כנראה אתה הוא זה

שמצאת לי את הקישור. אז הרעיון שלי הצליח ללכוד אותך בכדי להגיד לך תודה

למעלה