גלאי עשן

dino_din

New member
גלאי עשן

ראיתי פרסום לגלאי עשן:
http://www.groupon.co.il/deals/nati...222/21031178?nlp=&CID=IL_CRM_1_0_0_125&a=2022

משהו סקרן אותי - בסרטון שמצורף שם, רואים שאת מכסה הבטריות פותחים מאחור. אני משער שכדא לחבר את הגלאי לתיקרה בטח מדביקים אותו עם דבק סיליקון או משהו כזה.

אז איך מחליפים אחר כך בטריות? כי נראה שהאיזור שנפתח לסוללות זה בדיוק האיזור שצריך להדביק לתיקרה. לא?

bpnini

New member
בדרך כלל מפרקים את החלק הקידמי

של הגלאי ויש שם חורים. הגלאי מתחבר עם ברגים לתיקרה וניתן לפרק אותו דיי בקלות. מן הסתם אם תדביק אותו עם סיליקון יהיה קצת יותר קשה לפרק אותו, וכשהוא יתחיל לצפצף שנגמרה הסוללה ולא תצליח להוריד אותו מהקיר, אתה תרגיש דחף עז לירות בו...

למה לקנות כזה ? חפשו גלאי שקל לטפל בו.
תליה קבועה.
גישה קלה ללחצן הבדיקה.
גישה קלה להחלפת סוללה לא פרוק מהתיקרה.

RubberDucky

New member
בדיוק עכשיו קניתי 5 יחידות לכל הבית

מחובר לתושבת המאפשרת שליפה נוחה להחלפת סוללה.
במחיר של כמעט אחד בארץ מקבלים 5 באיכות זהה.
שים לב: התקנת הגלאי ומיקומו מאד חשובים. ממליץ גם לבדוק עם חתיכת נייר מעשנת את התגובה של הגלאי אחרי ההתקנה בכדי לוודא שהמיקום יעיל.

dino_din

New member
מעניין. אני מבין שאתה מרוצה.

איך קבעת את המיקום? יש כללים מיוחדים (אני חשבתי שזה פשוט על התקרה באמצע החדר)?

ראיתי שהוא בא בלי בטריות אצלך. זה גם שיקול (בטריות 9V עולות לא מעט לזכרוני. בקישור אצלי זה כולל שתי בטריות AAA).

יש לזה תקן? כי זה שנמכר בארץ נמכר עם אישור מכון התקנים הישראלי (לא יודע כמה זה חשוב אבל זה עושה לי יותר נעים בלב :)

תודה.

RubberDucky

New member
זה תלוי מאד במבנה החדר

בגדול צרפתי תמונה.
בטריות ניתן להזמין גם מאייביי ועדיין אתה לא מתקרב למחיר בארץ.
מכון תקנים? לא נראה לי. אבל כמו שאמרתי, בדיקה פשוטה תראה אם זה עובד כשורה.
נ.ב התקנה של לפחות מטר ממאוורר תקרה, אפשר עם דו"צ, תקרת רעפים, מטר מתחת לקודקוד הגג.

miromiro

New member
דבר שלמדתי ממתקין-לא לשים בגלאי

בטריות נטענות רגילות הן פורקות מהר מאד גם בהמתנה (וזה נכון).

gb228

Active member
נכון, וגם המחיר לא משמעותי

בטריית אלקליין פשוטה מחזיקה מעמד מעל שנה.
במקרה זה גם אין המתנה (מצב בו יש רק נושא הפריקה העצמית של הבטריה) - המכשיר פועל כל הזמן וצורך זרם.

sw eng

New member
יש לי שני סוגים כאלה

אחד זה כמו המפורסם בגרופון, והשני שקניתי מהום סנטר
בשניהם הסוללה נמצאת בגוף המכשיר, והחלק המתקבע לתקרה או לקיר הוא בעצם המכסה של הסוללה.
כשרוצים לפרק, מסובבים מעט את היחידה והיא מתפרקת מתוך התושבת המקובעת. הסוללה נמצאת בחלק שמתפרק אז אפשר להחליף.
לגבי מיקום: בכל אחת מהיחידות שקניתי היה דף עם הוראות ( נדמה לי שבאנגלית )
אסור ליד פלורוסנט כי יהיו הרבה התראות שווא, ולא מעל הכיריים, וכן הוראות נוספות...

את חלק מהיחידות הדבקתי לתקרה עם דבק דו צדדי, אבל במטבח הדבק לא החזיק מעמד, פעמיים, אולי בגלל הלחות, והיחידה נפלה ונהרסה. רצוי לשים לב לכך, ואולי להבריג במקומות רגישים.

סוללה של 9V לא ממותגת אפשר להשיג גם ב 5 ש"ח, ואת אמינותה ניתן לבדוק בלחיצה על הכפתור המיועד לכך בגלאי

למעלה