גלאי אש\עשן

elimalka

New member
גלאי אש\עשן

האם יש גלאי שהוא יחידה בפני עצמו? גם מזהה וגם מתריע בלי מרכזיה?

רשר

Well-known member
מנהל
יש בכל חברה גלאים בודדים

עובד עם סוללה ההתרעה ע"י צופר עולה ויורד ונורה מהבהבת

elimalka

New member
כן תודה.

מעניין אותי רק מה עוצמת הצפצוף במקרה של אש ח"ו

fireman

New member
חזק מאוד.....

אין מצב לשהות בתוך החדר ולא לצאת מדעתך מהרעש.

elimalka

New member
ניסית אחד כזה? או שאתה מדבר

על גלאים רגילים עם מרכזיה

elimalka

New member
עשית בדיקה שהם

לא עובדים מסתם עשן, נגיד מעשן בישול או משהו כזה... ???

עופר112

New member
כמובן שבדקתי

בישול ועשן של סיגריה לא גורמים לגלאי לפעול רק כשבדקתי את זה מעל מנגל הגלאי פעל

elimalka

New member
טוב מאוד..

מאחר ואני צריך כמה, בעיקרון כל חדר צריך אחד, או כל כמה מ"ר ? והמחיר 108 ש"ח ליחידה זה מחיר טוב, או אפשר להשיג זול יותר?

עופר112

New member
אני התקנתי בכל חדר גלאי אחד

ובסלון אחד ובמטבח אחד לגבי המחיר 108 ש"ח זה הכי זול שאני הצלחתי להשיג וקיבלתי אפילו מתנה

fireman

New member
עקרונית אתה יכול להתקין גלאי כזה

כיחידה על 100 מ"ר....השאלה היא כמה זמן ייקח לו להגיב. בגדול עשן עולה למעלה...ככל שהוא יגיע מהר יותר לגלאי כך ההפעלה שלו תהיה מהירה יותר.... אני הייתי מחלק גלאים עצמאיים בכמות של יחידה לכל 25 מ"ר, שזה סביר בהחלט מבחינת תגובה לשריפה.... אגב, יש לי השגות לגבי דבריו של עופר...לגלאים העצמאיים יש לא מעט הזעקות שווא שנגרמות ע"י עשן סיגריות. כאשר בתוך חדר יושבים כמה מעשנים תיתכן הפעלה של הגלאי. אמנם המחיר זול והאפשרות לנייד אותו ללא צורך בהכנת תשתית הופכים אותו לקניה משתלמת אם כי לעיתים האמינות שלהם לוקה בחסר בעיקר כאשר הסוללה נחלשת, לא פעם קורה שהוא מתחיל להשתגע....אתה עלול למצוא את עצמך בהרבה מצבים של "זאב זאב" 100-120 ש"ח זה מחיר הוגן ליחידה. כמוכן חשוב לבצע לגלאים האלה בדיקה אחת לחודש ע"י לחיצה על כפתור הבדיקה בכדי לקבל אינדיקציה בנוגע למצב הסוללה.

fireman

New member
ניסיתי, ניסיתי......

יש לי אפילו אחד כזה קבור איפשהו במחסן.... עובד על סוללה של 9V..... יש לו צופר מאוד חזק, ממש מחריש אוזנים.

למעלה