גישמי ברכה

drall

New member
גישמי ברכה

פורום זה אינו מתעסק בפוליטיקה ואני גם מקווה שלעולם לא יתעסק , אבל גם אוכלוסיה רחפנית כמו שלנו מרגישה היטב שאנו חיים במציאות לא קלה. עושה רושם ש"שר הטבעות" מעולם לא נראה אקטואלי יותר ,כאשר גם כאן מתקבצים מפלצות אדם ויצורי אימה למלחמת השמד נגד השריד האחרון של ציוויליזציה ואנושיות בחלק זה של העולם. בכל מקרה , גם כאשר אנחנו חיים בזמן בו סיוטים הופכים למציאות ,עדיין יש כמה נקודות אור שבהחלט תורמות לשיפור חיוני במצב הרוח. דוגמא למאורעות חיוביים כאלו הם הגשמים שיורדים עלינו בהתמדה במשך הימים האחרונים. גשמי ברכה הם תמיד דבר חיובי בארצינו המתייבשת והבוערת, אבל הפעם העיתוי לממטרים האלו יצא מוצלח במיוחד. אין ספק שהגשמים האלו הצליחו להשבית את הפסטיבלים "הרוחניים" שהיו מתוכננים לימים הראשונים של החג , ומנעו בכך את אחת התופעות המכוערות ביותר בארצינו. לא פעם ולא פעמיים , יצאו טובי המורים כנגד האורגיות השיתופניות המסלידות הללו בהן נחשפים המוני מבקרים תמימים לצדדים היותר מבחילים של הנפש האנושית. אלמלא היו הפסטיבלים האלו מנסים לאמץ אצטלא רוחנית , היה אולי עדיף לשתוק. קיימים בעולם אירועים המוניים שונים הקשורים למוסיקה ולספורט הכוללים בתוכם מחזות מסמרי שיער של התבהמות והשתוללות יצרים, אדם בר דעת המגיע לכזה מקום , יבין עד מהרה את מהות האירוע וימצא לו מקום הולם יותר. העניין הוא שהפסטיבלים בארצינו , אלו המכונים "בראשית" ,"בומבמלה" ,"שנטיפי" וכן הלאה , מנסים להציג את עצמם כאירועים "רוחניים" , כאירועים של "מודעות" , של "מדיטציה". מעבר לעובדה שזו שטות מוחלטת , הרי מדובר בהונאת הציבור , שכן יכול מישהו לבקר שם ולהבין שהמדיטציה היא באמת ערימה של היפים מטורללים שמעשנים סמים וצועקים אחד לשני "סבבה". ובכן, הגשמים עדיין יורדים בארצינו , והפעם הם גם שוטפים ממנה נתכים נכבדים מכלימתה ומזוהמתה. אולי כמה מאותם אנשי עסקים רודפי בצע , שמארגנים את הפסטיבלים הללו יבינו את הרמז ואולי הם סתם יפשטו רגל. בכל אופן דבר אחד צריך להיות ברור האבולוציה הרוחנית הייתה תמיד נחלתם של המוכשרים והנבונים בבני האדם. הסהרוריים והנחשלים שבשולי החברה , הטפילים הבלתי יצרניים , אף פעם לא הבינו אותה או נטלו בה חלק. הם רק משתמשים בה כדי להצדיק את קיומם חסר התועלת . חג שמח דרול

אינקה

New member
אז לא תהיה ב"אדמה"? ../images/Emo20.gif

דווקא רציתי להמליץ לכמה חבר´ה שהתכוונו ללכת להיכנס אליך שם, אני מבין שהאירוע לא ייתקיים?

drall

New member
כל שנה אותו הסיפור

אני שופך אש וגופרית על הפסטיבלים ומהמם את כל מי שמעז לא להסכים איתי ובסוף באמת כולם מסכימים שזו שואה לאנושות וחרא של דבר. אחר כך מתחילות הנשמות הטובות לרטון שטוב להדליק נר אחד מלקלל את החושך ואם המצב בפסטיבלים כל כך גרוע אז בוודאי שאישיות רוחנית שכמוני תוכל לסייע הרבה כדי לשפר את הקארמות של מי שמגיע. אחרי שבועיים שלושה , אני מסכים , גם בגלל שזה נכון וגם בגלל שויכוח עם נשמות טובות הוא עסק מפוקפק גם למישהו עם סאטורי שלישי וסמהדהי עם ארבעה כיווני אוויר. אז מנסים לארגן משהו והכל עולה בתוהו ,בגלל שאני כל כך נחמד וקשה לי להגיד לאנשי הפסטיבלים שאני שם כדי להדליק נרות ולא בשביל בובי וזובי ובאבי וסבאבי. אז ככה זה היה גם הפעם וככה זה יהיה בפעמים הבאות. ואני מאוד מקווה שיצא לי להדריך בפסטיבל עוד השנה למרות שתמיד טענתי ותמיד אטען שפסטיבלים הם דבר מאוס בברכה דרול

zoozoo7

New member
בדיוק מהסיבות שציינת

לא תמצא דוכן של מ.ט בפסטיבלים האלו. אין לי שום התנגדות שאנשים יהנו וגם לא אכפת לי שיציגו כל מיני טכניקות במסגרת פסטיבל, אבל קשה לי עם הצרוף של "דופקים את הראש, רוקדים בסבבה, בחורות בשנטי" כהגדרה לחיפוש רוחני.

אינקה

New member
נראה לי שהסיבות הרבה יותר טרויאליות

כמו העובדה שהפריקים בטראנס לא מחזיקים 2,000 ש"ח על הגוף, ובטח לא כדי לשלם למורים למדיטציה שלא משווקים אותה על קרטונים קטנים עם סמיילי.

אינקה

New member
מה, אין הנחה בפסטיבלים?! ../images/Emo8.gif

תרתי משמע...

drall

New member
תעשה לי טובה , זוזו

קהל היעד של המדיטציה הטרנסטנדלית הוא בעיקר בני ארבעים פלוס שהגיעו לשבר חייהם ועכשיו מחפשים אלטרנטיבה בדפי זהב. כאלה קשה למצוא בפסטיבלים וגם אם יש , זה לא שווה את המאמץ בהתחשב באלטרנטיבות. המדיטציה הטרנסטנדלית עצמה , היא בכלל לא טכניקה לגיטימית לדעתי אלא איזה מוצג ארכיאולוגי מהסיקבטיז והסיבה שאני בכלל נותן לה דריסת רגל בפורום הזה , היא אתה. כי יש לך כאלו אנרגיות מקסימות דרול

zoozoo7

New member
קודם כל

תודה על המחמאה. דבר שני, זה נכון שככה נראת היום התנועה למ.ט.. מה לעשות שמהרישי כל הזמן מפרק ומרכיב דברים. אנשים, פרויקטים וגם את התנועה. אני חושב שכרגע היא באיזשהו שלב פירוק ולכן היא נראת כמו שהיא נראת. זה לא עושה אותי שמח אבל אני פשוט מאמין במהרישי. זה ענין של אמונה. אם הייתי מנסה לנתח בהגיון את מה שהוא עושה הייתי מתייאש מזמן. מכיוון שבשנתיים האחרונות מהרישי פרק והרכיב גם אותי כמה פעמים, אני מודע לעובדה שזה כנראה תהליך שעובר גם על התנועה. לגבי איכות הטכניקה, לא נגיע להסכמה אבל זה לא משנה. אני מבסוט עם שלי אתה עם שלך אז מה זה בעצם חשוב?

drall

New member
זה מוכיח

שהטכניקה הרבה פחות חשובה מהאדם שמתרגל אותה

zoozoo7

New member
סוף סוף

אני יכול להסכים איתך אפילו במשהו שקשור למ.ט....

hary1

New member
בני ארבעים פלוס?

אני כלל איני מסכים עם ההגדרה הזו ישנם הרבה אנשים שמתרגלים את המדיטציה הטרנסנדנטלית שהם הרבה יותר צעירים. ושוב אני מאד לא אוהב את דרכו של דרול להציג דברים לא מבוססים ועוד לקרוא להם לא לגיטימיים.

אינקה

New member
לא זכותו של דרול להביע את דעתו?

פעם המ"ט הייתה כמעט היחידה שהגיעה למערב, יחד עם צי הרוילס-רויסים של המהרישי. ככזו היא הייתה אטרקטיבית לכל מי שחיפש מדיטציה. היום יש מדיטציות יותר ממודטים, כך המ"ט מוצאת לה אחיזה בקהלים מסויימים הניתנים לאיפיון לקהלים, ממש כמו שהויפאסנה של גוואנקה מדברת אל הישראלים שוחרי האתגרים הקבוצתים. הפרופיל הכללי של מתרגל המ"ט שדרול הציג נראה די סביר, גם אם יש כמה צעירים בגופם בשיטה. אז בן כמה אתה, הארי?
אינקה

drall

New member
חיכיתי לזה שהארי יתעורר

זה תמיד לוקח לו קצת זמן אבל בסופו של דבר הוא מופיע זה בסדר , אני רגיל והוא לא מטריד אותי עכשיו כמו שהוא לא הטריד אותי בשנתיים שאני מכיר אותו. ולך הארי , לא נותר לי אלא לספר , שאני בכלל לא התכוונתי לדבר על המדיטציה הטרנסטנדלית. זוזו התחיל והכל בגללו. חוץ מזה , אני אפילו פירסמתי בפורום מאמר על המ"ט , מה שבטח לא האמנת שיקרה , ולמען האמת גם אני לא האמנתי. בקיצור , אתה יכול לחזור לישון , וד"ש לדני גליקר דרול

zoozoo7

New member
תיקון

לא רולס רויס. קדילק. ויש שלושה. מהם אחת כבר לגמרי גרוטאה.

drall

New member
תיקון נוסף

לא למהרישי היה צי של רולס רוייסים אלא לאושו. מקור התופעה המשונה הזאת הוא למעשה בבדיחה , אנשים שאלו את אושו מה הם יכולים לעשות למענו , והוא היה כל כך משועשע מהשאלה עד שענה "תקנו לי רולס רויס". הבנתי שהיו בערך תשעים אנשים מספיק אידיוטים כדי לקחת אותו ברצינות. בכל מקרה , הסיפור עם הרולס רויסים תמיד משמש ככלי לניגוח בידי אלו שמנסים להכפיש את אושו ואת הגורואים בכלל . אבל צריך לזכור שאושו לא הטיף מעולם לפרישות חומרית כלשהי , אלא רק לפרישות אנרגטית , שזה דבר אחר לגמרי. לכן באמת אין שום סיבה בעולם שהוא לא יחזיק תשעים רולס רויסים או תשע מאות. סופו של הסיפור הוא שאושו מת עם צוואה שכללה שעון , רדיו טייפ וכמה בגדים ובכך לדעתי מסתיים הסיפור לגבי רדיפת הממון שלו דרול

למעלה