גישור!

agag801

New member
גישור!

רציתי לדעת אני ובעלי פרודים כבר המון זמן והוא הציע למען הסדר הטוב שנלך לגישור. האם יש מישהו בפורום הזה שסיים את היחסים דרך מגשר והאם יש חילוקי דעות רציניים הוא מצליח לגשר עליהם, או שרק עם הזוג פחות או יותר מסכים על אותם דברים. בעיקר בהחזקת הילד שלנו. אשמח לקבל תגובות

בד"כ מומלץ גישור..

אין וודאות להצלחה כי הכל תלוי גם בנכונות הצדדים להתפשר כשצריך והרצון ההדדי לפתור המחלוקות ביניהם. גישור היא הדרך ההוגנת ומסתבר,זולה יותר,לפחות לנסות לסדר את הדברים לפני "התכתשות" בבתי משפט. בהצלחה וזה כדאי חתול

בוקר טוב, אני התגרשתי בגישור, אבל..

לא יודע אם יצליח לכם או לא. זה בהחלט מומלץ אבל בתנאי ששניכם מאוד מאוד רוצים בזה. כמובן שלכל אחד מהצדדים היה גם עו"ד שלו שבדק את ההסכם. זה היה אפילו התנאי של המגשרת (למרות שהיא עו"ד בעצמה) ולדעתי היא צדקה, את חייבת גב משפטי שיבדוק שלא "דפקו" אותך בהסכם. היו פיצוצים תוך כדי, האקסית החליטה ללכת בדרך אחרת, אבל אחרי קצת מחשבה חזרה להליך הגישור. ללא ספק זה הליך זול בהרבה !!!! לכן גם רציתי שזה יצליח, גם אם יכולתי "להרוויח" יותר בהליך משפטי בחישוב כלכלי גס זה לא היה מכסה את העלויות של העו"ד ובתי המשפט. אבל שוב... צריך המון המון רצון טוב של שני הצדדים. נורא קל להתפוצץ ולהרים ידיים. שווה לנסות, בהצלחה

agag801

New member
לקחת עו"ד

זה בדיוק מה שהיתי עושה אם היה לי כסף מיותר אבל בגלל שאין אני מתפשרת על מגשר הרי ברור שהיתי רוצה שיהיה לי עו"ד שייצג אותי ויגרום לי לצאת "מורווחת"

לדעתי לפחות את חייבת לפחות שעה

או שעתיים של יעוץ אצל עו"ד שיבדוק את ההסכם. זה לא חייב לעלות יותר מידי. חוץ מזה יש לך אפשרות לפנות לנעמת ולבקש יעוץ משפטי וזה ממש לא ביוקר. שווה לשלם על יעוץ של כמה שעות ולא לשלם אחרי כן בהסכם גרוע. אבל זו רק דעתי.

מצוטטת

New member
תקראי שוב....

את ערסlight !!! אבל רק אם את ב'מת בעניין של לצאת שפויייייה הגונה והוגנת היות וזו הדרך הכי "קצרה" והכי בטוחה והיחידה לצאת גם מורווחת {וללא מרכאות} מניסיון כמובן

lilu האחת

New member
ממליצה בחום

בתור אחת שלומדת את התחום ממליצה לך בחום להגיע לגישור זה עושה רק טוב לשני הצדדים במיוחד כשמדובר בדבר יקר ערך. בהצלחה לשניכם

ערסlight

New member
גישור

גישור מיועד לאנשים שלפחות בבסיס יש להם נכונות לשים בצד את האמוציות ולהתיחס עניינית[!] לתהליך הפירוק. היום, מכיוון שגישור היא רק אופציה, דמותו של המגשר, יכולתו האישית ונסיונו הם קריטיים. גם אז, אם אחד הצדדים [מסיבות רגשיות] ירצה לפוצץ את ההליך, הוא יוכל. לדעתי, למגשר צריכות להיות סמכויות שיוסכמו על הצדדים מראש והגישור עצמו מוסכם על הצדדים בעת הנישואין.

Ianp

New member
אתה צודק ובאמת היה טוב אילו

הסכמי פרידה היו נערכים בין בני זוג עוד לפני הסכסוך, עניין בכלל לא פשוט אך שווה את המאמץ (הסכמי טרום נישואים לנושאי רכוש הרי קיימים). הרעיון בגישור (כפי שמוגדר היום) הוא מראש להגיע להסכמה ולא להכרעה. גישור כזה מתאים לבני זוג שאיש מהם איננו מחפש לנקום או לנגח את השני.

maof

New member
ת'אמת.....שאני בעד גישור

יש מצבים שההדברות מגיעה למבוי סתום, כל אחד "נעול" בדעתו שלו ולא מוכן להתגמש להתפשר, אדם חיצוני בעל מיקצוע יכול לעזור לכם לראות דברים בצורה שונה. מעוף

גישור זה כנראה דבר טוב...

אבל מה? צריך לבדוק בשבע עיניים שהמגשר באמת ניטראלי. לדוגמא.. אותי שיכנעו לגשר אצל עורכת הדין בנעמ"ת, מתוך האימרות של עורכת הדין שלהם על הגינות ללא משואה פנים וכו' לאחר ששילמתי לא מעט ולאחר כתיבת ההסכם, לקחתי אותו (ורק כדי לצורך בדיקה) לעורך דין (חבר של חבר) שאמר לי במפורש! שההסכם הוא לרעתי ובצורה קיצונית (תוך כדי שהוא מאיר את עיניי למספר רב של חלקים כאלו בחוזה) אז.....שלא יעבדו עליך

גישור

זה דבר מומלץ ונכון - אך בתנאי שהצדדים מסכימים לגשת להליך הזה. בכל מקרה, גם אם יושג הסכם בגישור, רצוי לגשת לעו"ד שיעבור על ההסכמות שבגישור.

seg sug

New member
גישור כמו שצריך

כפי שאמרת נקלעת זה לפי הסכמת שני הצדדים ועוד יותר מכך המגשרת עצמה, לפחות במקרה שלנו, ד ר ש ה!!!! שכל אחד מאיתנו יקח את ההסכם לאחר כתיבתו ויתיעץ בעו"ד משלו ולאשרו- לפני חתימתו על ההסכם ורק אז לחתום. היא גם ביקשה לדעת מי העו"ד של כל אחד על מנת שיהיה ברור שלשנינו יש עו"ד מיעץ.

דפנה 11

New member
על פי הספר מומלץ בחום אך

יחד עם זאת ההליך מצריך מגשר בעל חוכמת חיים ולא אחד שיש לו דווקא דיפלומה על הקיר. חפשי אחד שיש לו שכל ישר והרבה הגיון בריא. אחד שאינו ממלא פיו מים כשצריך אלא מחווה דיעה וגם אומר את לשונו של החוק. בהצלחה

פברואר68

New member
התגרשתי בגישור במשך יולי אוגוסט

האחרון כל הפגישות אצל עורך דין ובית משפט ....6 שבועות וזהו.....ממליצה בחום על המגשרת המקצועית שלנו שעזרה מאוד ובאופן הוגן

פברואר68

New member
המגשרת שאני נעזרתי בה היא

עורכת דין ועובדת סוציאלית מנוסה מאוד ...... לא היה פשוט כלל.......אחרי שכמעט טרפנו אחד את השני כשני אריות .... והיו ביננו כל המשברים ......הגענו להסכם מקובל על שני הצדדים עשינו פשרות........ היא אישיות מיוחדת .......יש לה את היכולת המקצועית והריגשית לטפל בכל מה שנחוץ לעשות פגישות ביחד ולבד.....ולהגיע להסכמה...

agag801

New member
האם לפני הכל

היא מנסה לדעת למה מתגרשים ולנסות לעשות "סולחה" או שהיא נטו גישור להסכם גירושים

פברואר68

New member
תפקיד המגשרת לעשות פרוד בהסכמה

פרוד כספי כלכלי הפרדה בהסכמה של כל מה ששיך לשני בני הזוג עד לחתימת הסכם משפטי שמקבל חותמת בית משפט פסק דין הסכם מזונות הסכם משמורת הסכם חלוקת רכוש הסכמים כספיים עתידיים עבור הילדים הסכמים עתידיים עבור רכוש שאינו נזיל כרגע הכל, כל מה שיש במשותף נרשם ומקבל התיחסות משפטית שיש לכבד אותה ...אחרת הצד הלא מכבד יכול לקבל תביעה משפטית מהצד הנפגע מאי כיבוד הסכם הכל ע"פ חוק במדינה מתוקנת לכן לדעתי חשוב לצאת לחיים אחרי הפרידה מבן זוג עם הסכם מסודר מאוד ולהמנע מתקלות עתידיות מי שמעוניין כפי ששאלת בישוב סיכסוך או שלום בית רצוי שיגש למטפל זוגי או פסיכולוגית לעיניני משפחה זה התפקיד של איש המקצוע הנ"ל ומגשרת תפקידה אחר כפי שציינתי בהצלחה ממני פברואר68

1סינדרלה

New member
אני מאד ממליצה על גישור

כמובן אם בני הזוג יכולים לתקשר זה עם זה. מומלץ לקרוא את הספר של סוזן זיידל - להתגרש ולהישאר חברים (או משהו דומה)... היא גם מציינת למי מתאים ולמי לא מתאים גישור.

למעלה