גישור קהילתי - דיון.

גישור קהילתי - דיון.

בימים אלו מתקיים גישור בין תושבי שכונת המצדים, אחת השכונות בירושליים, לבין העירייה. תושבי השכונה טוענים כי על העירייה להשקיע בטיפוח השכונה, היות וזו הוזנחה מזה שנים. טיפוח ותיקון ליקויים, הכרחי לדעתם, לשיפור איכות חיי השכונה. הרעיון לגישור הועלה למעשה ע"י אבודרם, שהשתתף בקורס למנהלי אגפים ובכירי עירייה שיזם המרכז ליישוב סכסוכים וגישור בקהילה הפועל בעיר, והחליט מתוך ההבנות שנרכשו בקורס, יחד עם אמונה בשיתוף תושבים, כי שינויים רצוי לעשות בדרך של שיתוף תושבים. והרי דוגמא איך קורס גישור יכול לשנות תפיסות של אנשים. מי שעובר קורס גישור, לאו דווקא כדי להיות מגשר, נחשף לדרכים אחרות לפתרון סכסוכים. מכאן אנו למדים, שיש צורך בחינוך לגישור, אם זה בבי"ס, בגן, ובקהילה הקרובה. הבעיה היא לטעמי, שגישור בקהילה מתבסס בעיקר על מתנדבים, ולא על אנשים שעובדים שם במשרה מלאה, ולכאן למתנדבים, מטבע הדברים, אין את הזמן להשקיע גם בשיווק מרכז הגישור בעיר (שיווק שצריך להגיע הן ממרכז הגישור והן מהעירייה). האם אתם סבורים שאם הגישור בקהילתי היה גוף מסחרי - הגישור הקהילתי, ומכאן איכות חיי התושבים היה משתפרים? (היו פונים לגישור במקום לבתי משפט, היו מוצאים את הדרך המהירה יותר לפתור סכסוכים, במקום להיות מסוכסכים שנים עם השכנים וכד')

שילה1

New member
בחיפה נערך לפני שנה לערך מגה גישור בין תושבי

שכונה,עירית חיפה וקבלן שהתכונן לבנות שכונה שלמה. הגישור כולו מומן על ידי הקבלן,המגשרים-אנישי מקצוע בנושא ומגשרים אחרים. אגב -היגיעו להסכמות,שאושרו על ידי העיריה ,על ידי הקבלן,ועל ידי בית המשפט,והפרוייקט כבר בעיצומו! ולעצם הנושא-אין ספק שיש לללמד גישור ברמה המתאימה,החל מגן הילדים,דרך פרוייקט לגישור בבית הספר היסודי,שלא לדבר על בתי ספר תיכונים. ביחס לגישוק קהילתי-יש לבדוק עלות מול תועלת,ומכאן התשובה ברורה. גם לעבודה בהתנדבות יש גבולות,ולטעמי-אחד מהם עובר כאן,כלומר:הגישור הקהילתי אמור להיות בתשלום מלא,אולי מעט מופחת,כך שלכל תושב תהיה נגישות.במצב שכזה,יהווה הגישור הקהילתי כתובת לבעיות התושבים והרשויות השונות,ואין ספק שכלל התושבים יצאו נשכרים. אישית אני מאמינה שיש לשלם לבעל מקצוע שהשקיע בהתמקצעות,שכרו מגיע לו. יסלחו לי כל המגשרים/מתנדבים במרכזי הגישור הקהילתי.גם לשם התיקים לא מגיעים בעצמם,אלא במכרז,ואני משערת,ולא בכדי,שיש מי "שגוזר קופון" בנושא,ודי לחכימא..

כלומר מה שאת בעצם אומרת

שמגיעים למרכז גישור קהילתי תיקים ממכרז, ואז מרכז הגישור מרוויח ואילו המגשרים עובדים בהתנדבות?

הטעיה

לצערי יש כאן הטעיה ודיסאינפורמציה. מרכזי הגישור בקהילה אינם "גוזרים קופון" ואינם מקבלים "תיקים מהמכרז". לפני שמאשימים גם במרומז כדאי לבדוק וחבל שנאמרים כאן דברים שאין להם בסיס. מרכזי הגישור בקהילה הוקמו כדי לתת שירות קהילתי כמו הרבה שירותים אחרים. מדוע יש ייעוץ משפטי בחינם, הרי זה פוגע בפרנסה של עורכי הדין. מדוע יש טיפולים פסיכולוגיים ועוד תחומים בעמותות וולונטריות הרי זה גוזל פרנסה מאנשי המקצוע, ובכן, מרכזי הגישור לא "גוזלים פרנסה" מאף מגשר. מי שרוצה להסתייע בגישור ויש בידו, הולך למגשר פרטי. מרכזי הגישור עוזרים בחשיפת התחום. ובאשר להאשמה המופרכת לחלוטין(כמובן המאד מרומזת) שיש מי שגוזר קופון לא נותר לי אלא להצטער על הדברים כי אותי הם מרחיקים ממקומות שבהם הם נאמרים

למעלה