גישה הקשורה לדרך חשיבה.

tomer shamir

New member
גישה הקשורה לדרך חשיבה.

יש לי דרך חשיבה שלדעתי מקדמת יותר אל עבר המטרות שלך., והייתי רוצה לשמוע מה דעתכם והאם יש דברים שאני טועה או מפספס.
העיקרון בדרך החשיבה אומר שכאשר אנחנו מפרשים מצב/סיטואציה כדאי לפרש אותו בצורה חיובית, כדי שההשלכה של הפירוש גם תהיה חיובית. בדגש על להראות לאנשים שציפית מהם משהו טוב.

דוגמא לסיטואציה היפוטטית: הכרתי מישהי ולאחר זמן מה הצעתי לה להיפגש, אני מחכה במקום המפגש יותר מ10 דקות אך הבחורה עוד לא הגיעה.
איך כדאי לפרש?פירושים לדוגמא:
הבחורה שכחה בכלל שהייתה אמורה להיפגש איתי.
היא הבריזה מרצון.
היא בדרך פשוט שכחה את הפלאפון.
קרתה תאונה בדרך.
במקרה הזה נניח שהמטרה היא לפתח את הקשר.
פירוש שלילי לדוגמא יהיה שהיא חושבת שאני אפס והיא הבריזה מרצון.
פירוש חיובי לדוגמא יהיה שהיה לה חשוב להיות ערנית בפגישה לכן היא הלכה לנוח ושכחה לשים שעון מעורר.
דרך החשיבה מקדמת אותך אל המטרה וזה פחות משנה אם הפרוש שלך הוא הפירוש הנכון או לא: לדוגמא:

במידה והאמת היא: היא הבריזה ובאמת חושבת שאתה אפס, אז מבחינתך כיוון שחשבת את זה כבר, יהיה לך קל יותר לקבל את זה. (והפרידה תהיה קלה)
אבל זה יחזק את המחשבה וההרגשה שלך שאתה אפס, ואותה הבחורה תמשיך לחשוב עלייך ככה
במידה והאמת היא: היה לה חשוב להיות ערנית בפגישה לכן היא הלכה לנוח ושכחה לשים שעון מעורר, ואתה חשבת שזה כי זה אתה אפס אז כשתדברו היא תתחיל לחשוב מדוע לך לחשוב כזה דבר?
אולי אתה באמת אפס לא?.. דבר שיכול להזיק לקשר

במידה והאמת היא: היא הבריזה ובאמת חושבת שאתה אפס, ואתה ציפית שהיא נרדמה בלי שעון מעורר אז אתה נפגע על כך שהיא חושבת שאתה אפס
אבל מהצד שלה, עצוב לה שהיא בגדה באמון שלך ומתחילה לחשוב שאולי היא לא פעלה נכון.(יש סיכוי לשיפור הקשר!)
במידה והאמת שהיא נרדמה בלי שעון מעורר וזה באמת מה שחשבת אז היא תשמח שהאמנת בה והקשר בינכם ישתפר!

שורה תחתונה כשפעלת לפי הפירוש החיובי יותר שמראה על תמיכה ואמונה בבחורה - התקדמת למטרה, הקשר ישתפר ולא משנה מהי האמת בפועל.
וכשפעלת לפי הפירוש השלילי יותר לא התקדמת ואפ התרחקת מהמטרה (נוצרה פגיעה בקשר)

ממה שאני חוויתי החיסרון של הגישה הזאת היא שאתה עלול להתאכזב ולהיפגע. האם יש עוד חסרונות?
ומקווה שלא בלבלתי, אם כן אז אוכל לתת עוד דוגמאות.

אולי

במקום לנחש מה היא חושבת, תתיחס לאירוע כמות שהוא? חיכית והיא לא הגיעה, וכל ניסיון להבין למה הוא ניחוש חסר תועלת עד לרגע שתדע.

-- אריק

ommerl

New member
בגדול, התקבעות לא תמיד טובה לדעתי.

אפילו אם אתה מתקבע על פרשנות חיובית- זה לא יתאים לכל מצב כל הזמן.

לגברים חסרי בטחון עם נשים יש נטייה להתקבע על פרשנות שלילית- דבר שמן הסתם פוגע בהם מאוד ואני מאמין שהתקבעות על פרשנות חיובית עדיפה על התקבעות על פרשנות שלילית. אבל התקבעות באופן כללי זה לא דבר טוב.

אם הבחורה לא מתכוונת להגיע ואתה כל הזמן מפרש חיובי אתה יכל להיתקע שעה במקום שקבעתם ולהאמין שהנה היא עוד רגע מגיעה.

מה שיותר חשוב משלילי וחיובי זה גמישות. אם במקום לפרש חיובי או שלילי תתן כמה פרשנויות אפשריות, יהיו לך יותר אפשרויות בחירת תגובה ותוכל לבחור תגובה שתהיה טובה יותר לך. יש לי תרגיל טוב לפתח את זה אם אתה רוצה.

אם נגיד היא כבר מאחרת בחצי שעה, אתה לא תרצה להמשיך לפרש חיובי כי אתה יכל להיתקע ככה שעות ולחכות לה.
בגבול מסוים אתה צריך להתחיל לשנות את הפרשנות. אולי היא לא מתכוונת להגיע..

בכל מקרה שלא יהיה, אני לא מוצא תועלת בלפרש לחיוב או לשלילה מה אדם X חושב עליי לא משנה באיזו סיטואציה. אני מוצא שכשאני מתעלם ממה שאני חושב שחושבים עליי אני פועל בצורה טובה יותר, נהנה יותר, ומגלה הרבה פעמים שמה שחשבתי היה שגוי (או שהתנהגותי גרמה לשינוי עמדה כלפיי). לעומת זאת- אם אני מפרש שחושבים עליי בצורה מסוימת, ההתנהגות שלי גורמת לאנשים אכן לחשוב ככה ולהנציח את הפרשנות שלי למרות שלא בטוח שהם חשבו ככה מההתחלה ואם כן חשבו- יכלתי לשנות את זה אם הייתי מתנהג אחרת.

יש גם דברים שאין צורך להשאיר פתוחים לפרשנות. NLP לימד אותי דווקא להמנע מפרשנות אישית וכשצריך וזה מתאים- לבדוק ולברר בצורה ברורה ובהירה (המטה מודל עוזר לעשות זאת, אם למדת NLP. אני לא זוכר אם ציינת זאת).

אתה בכיוון טוב. אתה חושב אודות החשיבה. תמשיך כך

tomer shamir

New member
אני מסכים

מאוד חשוב לשמור על פתיחות וגמישות.
ואני בהחלט נגד קביעות. קיבעון..

בכל סיטואציה תמיד השאיפה היא לחפש את האמת או כמה שיותר קרוב לאמת. מהאמת אנחנו צומחים הרבה.

הדוגמא שנתתי זו רק דוגמא להמחשה. אכן הרבה אנשים נוטים להתקבע על פרשנות שלילית וזה מצער אותי זה פוגע בהם והם אפילו לא מבינים מדוע.
כשאתה מצפה ממישהו לטוב הוא שמח, וגם אם הוא איכזב אותך בפעם הראשונה, בפעם השניה הוא יתאמץ יותר לשמור על הציפיות הללו.
כשאתה מצפה ממישהו לרע הוא ניפגע, מרגיש מזולזל, וזה מעודד התנהגות "רעה" ונותן לה הצדקה.

הבעיה היא שיותר מידי פעמים בחיינו אי אפשר להשאר באוויר, לחיות עם האי ודאות, והשאלה "למה?" שמכבידה עלייך...
הרבה פעמים אנחנו מעדיפים לפעול על פי פירוש מסוים שלנו, זה יכול להיות כי נדרש מאיתנו לפעול וזה יכול להיות כי פשוט איננו רוצים להשאר באוויר ולסבול את התהייה.

השאיפה היא לחפש את האמת, וכשהיא איננה הטענה שלי היא שפעולה על פי פירוש חיובי מקדם אותך יותר אל רצונותך, נותן תוצאות טובות יותר.

אני בדיוק בסיום קורס הכשרת מאמנים, וכמובן אני מתעניין גם בNLP אך מעולם לא לקחתי קורס בנושא. אני כן מכיר טכניקות מסוימות, אהבתי את הספר של פיל הייז "אימון (COUCHING) בשיטת "NLP.
מצאתי שתרגיל ה meta-mirror עוצמתי ומעניין מאוד.

נ.ב הLINK לאתר שלך לא היה בחתימה שלך?
כתבתי לך לפני הרבה זמן תגובה במאמר "קודם שיעורי בית ואחר כך טלוויזיה!" ומעולם לא קיבלתי מענה. :]

ommerl

New member
נכון מאוד

לפרשנות הזאת יש מטרה ברורה לאדם. היא משלימה מידע חסר.

מאחר והפרשנות לא מתארת את המציאות כשלעצמה (כי מי יודע מה המציאות באמת...) עדיף לפרש באופן מועיל.

אני באופן כללי לא מתייחס לפרשנות כשלילית או חיובית אלא כמחזקת או מחלישה. מקדמת או תוקעת.
חיובי יכל גם לתקוע אותך באשליה של אופטימיות...

אני גם באופן אישי וויתרתי על החיפוש אחר האמת. הבנתי שהאמת היא יחסית ומה שחשוב זה מה שעושים בפועל. אני מאמין שאם משהו עובד ומצליח- הוא קרוב יותר לאמת.

לגבי האתר שלי... אני מידיי פעם משנה את הפניית המשאבים השיווקיים שלי כדי לבדוק דברים.
כרגע וויתרתי על הלינק לאתר.. הלינק הנוכחי מוביל למסר שיווקי ישיר יותר. האתר גדול וקל ללכת בו לאיבוד.

אבל האתר יחזור גם. שיפצתי אותו.

אני שמח שקראת את הכתבה ומתנצל שלא עניתי... אין לי התראות על תגובות חדשות. עניתי לך הרגע. עדיף מאוחר מלעולם לא...

מה עדיף

ככלל כל המחשבות אינן אמת.
גם החיוביות וגם השליליות.
אז למה לבזבז אנרגיה על פרשנות שממילא לא פוגשת את המציאות.
תבחן את המציאות: היא לא הגיעה.
מה נותר לעשות: להתקשר ולברר מה קרה.
ומכאן להמשיך לשלב הבא.

חשיבה חיובית היא לא להמציא סיפורים יפים על המציאות.
חשיבה חיובית היא להסתכל תמיד מה קורה ברגע הזה ללא פרשנות ואיך ממשיכים מכאן לשלב הבא.

tomer shamir

New member
אחדד את הנקודה שלי

גם עומר אמר את זה ואני מסכים איתו, אין סיבה לבזבז אנגיות על פרשנויות ותמיד כדאי לבחון את המציאות. אבל זה לא תמיד אפשרי.
בדוגמא שנתתי - היא לא הגיעה, והמוח מעלה בדעתו המון סיבות, הסיבות הללו כמחשבות פשוט עולות אתה יכול לנסות שלא לחשוב על זה, לומר היא לא הגיעה ואני לא יודע אז אני לא אחשוב על מה אם.
אבל.. לדעתי זה מאוד קשה להרבה אנשים, להיות באי הידיעה עד לרגע האמת, כי אתה מרגיש באוויר אתה מרגיש לא בטוח - כי אתה באמת לא בטוח אתה לא יודע למה היא לא הגיעה.
לא תמיד אנחנו יכולים להתקשר ולברר, לא תמיד אנחנו יכולים לברר בקלות.
אז אם אתה מרגיש שאתה חייב לפרש, תפרש בצורה שמקדמת אותך אל המטרה שלך. במקרה הזה אמונה ותמיכה בבחורה שיש לה סיבה מאוד טובה (שזה לא בגלל שאתה אפס) מדוע היא לא הגיעה. אמונה ותמיכה, ציפיות טובות מהבנאדם יובילו לתוצאה טובה יותר.

לדוגמא כשהבחור מתקשר לברר בהנחה שהיא ענתה לו בפעם הראשונה שהתקשר,.. מה יהיה טון הדיבור שלו? האם הוא יהיה שמח? פגוע? מבולבל? מה הוא מתכוון לשדר?
כדאי! לשדר משהו שעתיד להוביל אותך לתוצאה טובה יותר.

פרשנויות

אם אתה מוצא שהשיטה עובדת עבורך, מה טוב.
רק שאם אתה מחפש אחר פרשנויות, גם אם אתה מספר לעצמך את הפרשנות הכי טובה, אתה עדיין נשאר עם ספקות.
כי זה לא קל "לעבוד" על עצמך.
מה שאני מציע זה פשוט לא להאמין לאף פרשנות מכיוון שהיא ממילא לא נכונה. גם הטובה וגם הרעה.
במקום זה תתעסק עם הפעולה הבאה.

אם אתה מתעסק עם הפרשנות ונניח שאתה מאמץ פרשנות טובה, ואחר כך היא אומרת לך שאתה אפס, אתה מוצא את עצמך בדיסוננס מאוד גדול עם מה שסיפרת לעצמך קודם.
אם אתה עסוק בעשייה ולא בפרשנות, אתה תלך הלאה ולא תייחס לדברים שלה משקל.
כי מה זה חשוב מה היא בעצם חושבת עליך? זו רק עוד פרשנות.
וגם זה איננו אמת!

tomer shamir

New member
ההתמקדות היא בתוצאה הטובה ביותר

ה"אמת" פחות רלוונטית, אם זה עובד, ומקדם אותם לעבר המטרות שלך, זה מה שחשוב. וזה עובד.
ונכון זה קורה שאתה מצפה ממנה לטוב והיא מאכזבת אותך, במקרה הזה מה שאתה מקבל זה הבנה גדולה יותר של הסיטואציה, אתה לומד מזה ומתפתח.

בנוגע לספקות.. מה רע בלהישאר בספקות? מטרת השיטה היא להוביל לתוצאה שמקדמת אותך יותר אל עבר המטרה שלך. לא לספר לך סיפור שיהיה האמת שלך.
כמו שאמרת ואני מסכים, איננו יודעים מה היא האמת ולכן גם אצלך תמיד יש ספקות וזה דבר טוב אחרת היינו נמצאים באמונה עיוורת שהייתה יכולה להגביל אותנו.

אולי שניינו מדברים על אותה דרך פעולה רק בהגדרות שונות.
אתה מוזמן להסביר לי את התהליך שהיה קורה אם אתה היית נמצא בסיטואציה דומה. לתת דוגמא, או להתיחס לדוגמא הקיימת.

למעלה