גיר אוטומטי לאופניים

tamil

New member
גיר אוטומטי לאופניים

אם אתם זוכרים לגבי הפרויקט ההנדסי, אז יש נושא. אולי לא ממש קשור לאופנועי שטח, אבל לכל החברה פה בעלי חושים, תארים, ונסיון טכני אשמח לשמוע הערות והארות לגבי וריאטור באופניים (או פתרון מעשי אחר). MEXMEX, אתה בטוח יודע איך וריאטור עובד בדיוק, אולי תן פירוט קצר.

enigo

New member
הכי פשוט!

תשיג פיאג´ו C ישן, לא צריך אחד במצב נסיעה (לא יותר מ 300-400 שקל) תפרק את הנגנון הפשוט שמבצע שם את תפקיד הגיר ותשפר משם. למיטב זכרוני היתה שם גרסא פרימיטיבית של ואריאטור. סתם שאלה, למה זה טוב לאופניים? עד כמה שאני יודע זה גיר בזבזני יחסית בכח (הרבה חיכוך וקפיצים לעבוד מולם), וסתם יעיק על רוכבי אופניים. לפחות אתה לא צריך להסתדר עם בעיה של קלאץ´!

STIVENZ 426

New member
../images/Emo45.gif

רק פיאגו סי ישן, יעלה בסביבות 100 ש"ח וממש לא יותר.. ואם תהיה רציני ברעיון שלך, צור קשר, הווריאטור של הפיאג´ו ייתרם על ידי הסטיב.. אבל אני לא חושב שהרעיון יהיה פרקטי.. ובשביל לעשותו פרקטי צריך להחליף את קפיצי הוריאטור (כל הקפיצים) לקפיצים "קלים" יותר (כלומר, בעלי פחות התנגדות"..) את מכלול החלקים, אני הייתי בונה מחדש, בצורה אחרת, שתתאים למהירות סיבוב ממוצעת של פדלים של אופניים (שהיא שונה לגמרי ממהירות סיבוב של מנוע של פיאג´ו סי..) בונה מחדש=מזמין אצל חרט או משהו כזה.. יכול להיות מעניין, אבל קשה לביצוע לדעתי.. בכל מקרה, וריאטור של פיאג´ו סי שוכב לי פה במחסן, בלי הרבה שימוש.. אם תרצה- צור קשר.. סטיב

MexMex

New member
פירוט קצר, מה?

זה הסבר ארוך למדי... בכל אופן, נראה לי לא לעניין על אופניים... למה? בגלל הפסדי הכוח המרובים. קטנוע יכול לסבול את הפסדי הכוח הללו, לטובת נוחות...רוכב אופניים פשוט יסבול... מה גם שהמערכת תכביד מאוד על אופניים, שבהם כל גרם בודד נספר... אולי ישים, אבל לא לעניין... מצטער על הרוח השלילית...
בוקר..

tamil

New member
הרבה בעיות, אני יודע, אבל..

לרוכב המיועד יש הרבה כוח.... וברצינות , הפרויקט אמור להביא פתרון סביר, לא מושלם ואפילו לא מסחרי. אגב גלשתי קצת ומצאתי גיר אוטומטי של SHIMANO אבל לא וריאטור, אלא גלג"שים ומבוקר מחשב ! תודה בכל אופן, אני אלך לברר לבד איך עובד וריאטור.

למעלה