ג'ירפה מתלבטת...

ג'ירפה מתלבטת...

מכירות את המחשבות האלה באמצע הלילה. אז סליחה, אבל בגלל מצבי הסיסטמי נדחפת עם שאלה שלא קשורה לפיפי קקי של זעטוטים. הרופא שלי, שדרך אגב, מאוד מרגיע אותי לנוכח ההיסטוריה-היסטריה (למשל- כשהגעתי שבוע שעבר, אמר: למה ישר נתחיל בבדיקות דם וכאלה?. אולי תלכי קודם לבדוק אם בכלל יש דופק!!!...)- צודק באמת. בקיצור, הוא רוצה שאקח חומצה פולית. נו, ברור, מי לא לוקחת ת'כדורים 5 מ"ג כאלה? מה אני פסיכית? אז זהו שכן. כי כל היריון שלי שלקחתי אותן, נגמר לא טוב. בשבועות שונים. בלי קשר אני יודעת. אבל... מה לעשות? אולי חצי כדור ביום? אולי כל הסולגרים האחרים יספיקו? מה קורה לשכל שלי? יאללה. חכמות החומצות הפוליות...לעבודה. בעד - ברור. נגד - ?! מחשבות והרהורים יתקבלו בברכה. וברור שזה לא ייעוץ רפואי... קדימה להרגיע...תודה

ברבי28

New member
אפשר נמנע?

בכל ההריונות שלקחתי חוצה פולית, לא היה למה ... בכל אלה שלא לקחתי - זה נגמר בטוב וצורח ... (מה שכן, הפעם לקחתי ברזל משולב עם חומצה פולית)

נייטי

New member
אם לא הייתי יודעת כמה דברים על תמי ס.

הייתי חושבת שאת זאת היא. יש לתמי תיאוריה (שיש לציין שהתבססה עד כה על המקרים שלה בלבד ושאף רופא לא חושב שהיא (התיאוריה, לא תמי) נושא למחקר) שחומצה פולית היא גורם למומים בעובר. אישית, לקחתי חומצה פולית בכל ההריונות. מאחר וההוא שבחר לקפוץ אל מותו לבריכה ריקה, אובחן כבעל מומים מבניים, נכתב בדוח הגנטי תחת המלצות להריון הבא - שאני זקוקה למינון מוגבר של חומצה פולית, שידוע כמסייעת למניעת מומים מבניים. בהריון של תומר - הקפדתי. בהריון של דניאל קצת חיפפתי אבל בכל זאת לקחתי. אני גם לקחתי אומגה3 וברזל. אין לי המלצה ותוקעת אותך בהתלבטויות שלך.

תמי ס

New member
שיואוווו, אני בשוק ../images/Emo2.gif

זו פעם ראשונה שאני שומעת על מישהי נוספת שמחזיקה בתיאוריה שלי.
. בשני ההריונות הראשונים שלי (אי אז במאה הקודמת) עדיין לא היה נהוג לקחת חומצה פולית, וטפו חמסה על המתבגרים שלי, ההריונות היו תקינים ושלווים והסתיימו עם ילדים נפלאים חיים ובריאים (טפו... אמרתי כבר?). לפני הריון מס' 3 התחלתי לקחת - הוא הסתיים עם מום בלב העובר. המשכתי לקחת חומצה פולית ואת הריון מס' 4 סיימנו עם מום מוחי.. לפני הריון מס' 5 שוב התחלתי ליטול חומצה פולית וגם הוא הסתיים די מהר בידיים ריקות. בהריון מס' 6 החלטתי שאיני לוקחת יותר חומצה הפולית, ההריון הזה הסתיים גם הוא בידיים ריקות אבל כאן היה עובר בריא שחייו נגדעו בגלל רשלנות רפואית ולא בגלל מום. הריון 7 ללא חומצה פולית הפיק את
יהלי שלי. (טפוווווו). שאלתי מס' רופאים אם ייתכן, אמרו לי שלא... אחד משך בכתפיים... בקיצור (
יופי לכתוב "בקיצור" אחרי שכותבים מגילה), אני לא ממליצה לך לא לקחת, וגם לא ממליצה לך כן לקחת, כל הסיפור הארוך הזה הוא רק הסיפור שלי. <מתי תצאי מהארון?>

ממש מוזר הקטע הזה

גם לי בראש הפולית הזו מתקשרת עם הריונות לא משהו. בטח עוד סוג של סטיסטיקה. בזה יש לנו אליפות, לא???? וחוץ מזה, אל דאגה....עוד אצא...בינתיים הראש מבצבץ....
???

שלומית76

New member
גם לי, כמוכן

מתקשרת החומצה הפולית עם מומים בעובר. (הריון עם מום אחרי שהלעיטו אותי בחומצה פולית במינון גבוה). בהריון התקין היחיד שהיה לי לא לקחתי חומצה פולית מתוך פחד שמא יש קשר בין הדברים וגם שיתפתי את הרופא בדעתי, הוא כמובן לא ידע מה לענות אך גם לא ניסה לשכנע. העובדה שלא חקרו את התיאוריה (נקרא לה "התיאוריה של תמי") לא מעידה על כך שהתיאוריה אינה נכונה, אלא על כך שאין מידע בנושא וכל עוד אין מידע, הרפואה ממשיכה עם ההמלצות כרגיל... בשורה תחתונה, גם אני מאלו ששמו עין חשדנית על החומצה הפולית וחושבת שרק את צריכה לחשב מה עדיף לך לעשות.

שלומית76

New member
כשאני קוראת שוב

את המשפט בדבר חקירת התיאוריה, התחביר נשמע לי קצת אידיוטי אבל העיקר שאת מבינה למה התכוונתי..

לבלוע עם ולהרגיש בלי

אני בעד הסולגארים למיניהם (אני מניחה שאת מתכוונת למולטי ויטמינים לנשים בהיריון?) אני מאלו שאוכלות מאד בריא ולכן חייבות בהיריון תוסף מזון (אוכלות בריא = אוכלות בתיאבון בריא, אבל בעיקר דברים לא מזינים). וגיליתי שהמולטי-ויטמינים עושים פלאים, וחוסכים את הצורך בלקחת בנפרד חומצה פולית ו/או ברזל. זה קצת להדחיק אבל עדיין ללכת על ההמלצה של הרופאים, שמתבססת על יותר מקרים מאשר אלו של תמי וברבי ביחד (גם אם לא בהפרש גדול).

דיא

New member
בדיוק רציתי לומר

שמבחינה מחקרית המדגם של תמי הוא אפילו מתקרב למדגם שיכול להניב תוצאות בעלות מובהקות גבוהה. מה גם שיש לה גם קבוצת ביקורת לא קטנה (ומקסימה ביותר, כמובן)

לדעתי ../images/Emo62.gif

קשה להתווכח עם רגש (וגם עם המדגם של תמי
). לטעמי, קני B COMPLEX 50 של סולגאר, זה תוסף מצויין להריוניות ויש בו גם כל מה שאת צריכה מן ההבט הזה
(לא מפרטת, שלא תחשבי בטעות שיש בו חומצה פולית
) אפשר להוסיף לזה גם את הפרנטל של סולגר.

תודה בנות...

בינתיים פקדו אותי צרות אחרות שמצליחות להסיט את מחשבותי... אז מחר נחזור אני מקווה להווה.... תודה שוב.

בהריון של נתנאל - לא לקחתי

נולד אוצר - בכל השאר לקחתי ולא סיימתי שליש ראשון בהריון של נעה לא לקחתי - נולדה ממתק

הדה

New member
הצד האחר

בכל ההריונות שלי לקחתי, אבל בהריון הראשון שלי היה מחסור במאגרי ברזל ובי-12 ולכן החומצה הפולית לא נספגה. ההריון ההוא הסתיים בהפסקה יזומה, מום בתעלת העצבים המרכזית שגרר מומים נוספים במוח העובר. שיקום המאגרים ארך 3 חודשים ואחריו המשכתי בנטילת התוספים וההריון השני היה תקין וחף מקטסטרופות. אני מאז נוטלת באופן כמעט קבוע את התוספים (ברזל, ח.פולית ובי12). לא ראיתי הבדל משמעותי בין נטילת התוספים לאובדן הרינות או המשך תקין של הריון. היו לי גם מאלה וגם מאלה. בכל מקרה בו התזונה שלך אינה מייטבית (צמחונות רבת שנים למשל, כיאה לג'ירפה), אני ממליצה לבדוק את מצבך הספציפי לפני החלטה לוותר על התוספים.

הו! שלום לך!

בגלל המקרה שלך ושל חברה נוספת (מומים פתוחים בתעלת העצבים בשל מחסו4 בחומצה פולית) אני בהחלט לא ממליצה שלט לקחת חומצה פולית. מנצלת את הבלחתך (תבואי יותר! מתגעגעים אליך!) ומספרת שיצא מחקר שמראה שלויטמיני B יש יעילות רבה יותר במניעת מומים מאשר חומצה פולית לבדה (ומן הסתם, בקומפלקס B יש גם וגם). בנוסף, ניתן לעשות בדיקת דם, לראות מה רמת החומצה וויטמין B12 בדם ולפי זה להחליט. אבל בעקרון, כאמור לעיל, אני בעד קומפלקס B.

הדה

New member
תודה על קבלת הפנים

אני בכלל ממליצה לערוך בדיקות מקיפות לפני תכנון ההריון - בדיקת דם מקיפה הכוללת כל מה שיכול להשפיע על בריאות האם. בין כה וכה זאת אותה מחט שחודרת, כמות המבחנות היא זניחה. בהריון הראשון שלי הצהרתי על צמחונות והרופא התרשל והתעלם, אפילו כששאלתי אם עלי לבצע בדיקות מיוחדות לפני הניסיונות להתעבר נענתי בשלילה. וכך הגענו לאן שהגענו... אגב, מפעם לפעם אני קוראת, פחות כותבת. אין לי כ"כ הרבה סבלנות לשבת על כיסא. הבטן כבר כבדה מידי לטעמי, האגן מתפורר והרופאה שמלווה את ההריון הנוכחי לא עושה לי חיים קלים יותר (להפך, מלחיצה מאוד ולחוצה מאוד. אם תקראי את התיק הרפואי של ליווי ההריון הנוכחי משב' 20 לערך תוכלי לקרוא בעיקר על מקרוזומיה, סוכר ועוד טובין - כשבאמת עברתי את הסקר בהצלחה, ושהתינוקות שלי גדולים כי יש להם אבא גדול ואמא לא קטנה בעצמה). אני מתגעגעת לרופאים שליוו את הילדים שלי בהריונותי עימם - היו רופאים רגועים, מנוסים ומביני ענין. היום אני מתחילה את אימוני האפינו. כדי להיות בטוחה שהוא יכול לצאת מאיפה שהוא אמור...

למעלה