ג'ירף

mikoola

New member
ג'ירף

שלום לכל המומחים, כבר שנים שאני מתענגת על המנות המופלאות במסעדת "ג'ירף", וכל הניסיונות הביתיים לחקות ולו במעט את המנות עשירות הטעמים שמכינים שם עלו בתוהו. ביצעתי חריש עמוק באינטרנט ובפורום ולא מצאתי זכר למתכון מהמסעדה. יש שפע מתכונים אסיאתיים באינטרנט, אבל אני לא מצליחה להגיע לטעמים שיש שם. מישהו יודע מה סוד הקסם? אם למישהו יש מתכון של אחת מהמנות שם, לא משנה איזו (אפילו שהמנה החריפה היא האהובה עליי), אני אהיה אסירת תודה. מיכל

לוPה

New member
מכיוון שגם אני הייתי שמחה למתכונים

של המסעדה הזו עוזרת בהקפצה באמת מסעדה עם מנות מעולות במגוון רחב של סוגים מישהו ? עזרה?

יעלי99

New member
מתכון: המנה המעושנת של ג'ירף

אני מצרפת מתכון ששמור אצלי של המנה המעושנת של ג'ירף. זכור לי שהמקור היה בכתבה שבה צוטט אחד השפים או הבעלים. לא ממש זוכרת מי, וגם לא את המקום שבו פורסם. אני עצמי לא ניסיתי. אם תכינו, אנא ספרו איך יצא. המעושנת של ג`ירף זוהי אחת ממנות הדגל של ג`ירף. ניתן להכינה כמפורט מטה, או להוסיף שרימפס מבושלים, פיסות צלי (ברצועות או קוביות קטנות), ועוד. מטגנים את כל המוצרים למעט האטריות, 2-3 דקות, עד קבלת טקסטורה אחידה. מוסיפים את האטריות לחימום, מגישים. את הבצל הירוק אפשר להוסיף ממש לפני ההגשה, לשמירת רעננותו וצבעו הירוק. החומרים לארבעה סועדים: רוטב סויה 5 כפות שמן 1 כף ג`ינג`ר כתוש 2 כפות שום כתוש 2 כפות יין לבן 1 כף סוכר 4 כפיות בצל ירוק 50 גרם מלח 1 כפית קוביות בייקון מעושן, או אווז מעושן 200-150 גרם אטריות מבושלות 500 גרם

nalathe1

New member
חצילים מאודים

מבוסס על מתכון של אהרוני (הבישול הסיני) עם עידכונים שלי ומנסה להתאים לטעמי הג'ירף: מאדים חצילים שלמים (אני מאדה בסיר קוסקוס) 20 דק' בערך, ומקררים. חשוב לבחור חצילים צעירים, ארוכים וקשים עם כמה שפחות גרעינים. אני חוצה לרוחב וחותכת לרצועות די דקות. בג'ירף החתיכות גדולות יותר. הרוטב: 1/4 כוס רוטב סויה 1/4 כוס חומץ (הכי פשוט שיש) 3 כפות שמן שומשום 2 כפות סוכר מערבבים את חומרי הרוטב, מסדרים את החצילים ויוצקים רוטב על כל שכבת חצילים. הטעם של הג'ירף עדין מאוד ולדעתי הם משתמשים בסויה בהירה מעורבבת עם מעט סויה תמרהינדי. אני אוהבת טעמים חזקים יותר ומוסיפה לרוטב 2 שיני שום כתושות, בצל ירוק קצוץ ג'ינג'ר מגורד ומעט פלפל צ'ילי לעוקצנות

nalathe1

New member
מי שיביא מתכון לויניגרט ווסאבי -

נותנת לו מה שרוצה!

wan

New member
הכי קל שבעולם -ויניגרט ווסאבי

קחי כל וינגרט שאת מכינה.ובמקום חרדל למשל,הוסיפי ווסאבי לפי טעמך. ויש לך! אך אפשר למשל במקום חומץ רגיל- להשתמש בחומץ אורז איכותי. עכשו תביאי לי גבינה לבנה 9% זה מה שאני רוצה בתמורה....ולחם שחור אחיד מהמכולת בשכונה....

mikoola

New member
איזה כיף!

המון תודה, אני מיד רצה לנסות את המנה המעושנת, הלוואי שהיא תצא נהדרת כמו שהם עושים אותה. אם מישהו מכיר עוד מתכונים (למשל של החריפה, הקיסרית או האפגנית המהממת...), שימשיך לשרשר... שוב תודה!

nalathe1

New member
או, אז זהו שניסיתי.

משום מה הריאקציה של הווסאבי עם הלימון (כנראה) עשתה משהו מחריד, מר מעקצץ ולא טעים. מה שכן, על חומץ אורז לא חשבתי והשתמשתי באבקת ווסאבי (אבל נראה לי שגם הם משתמשים בזה). גבינה לבנה ולחם אחיד - בדרך. (האמת, עם התמונות שאת שולחת לא 'כפת לי לעשות משלוח אישי)

מרק פירות ים תאילנדי - ג'ירף

מרק פירות ים תאילנדי / רשת ג'ירף נודל'ס בר 2 גבעולי כוסברה 4 עלי בזיליקום 1 פלפל ירוק, חריף (ללא גרעינים) 1 כפית בוטנים טחונים 1/2 כפית מלח 1/2 כפית ג'ינג'ר, טרי קצוץ 1/2 כפית שום, קצוץ 400 מ"ל ציר עוף 250 מ"ל חלב קוקוס 1 כפית סוכר 1/2 קובייה טום יאם (ניתן להשיג בחנויות סיניות) 4 שרימפס גדולים, נקיים וחצויים ל2- 2 קלמארי, נקיים ופרוסים 150 גרם איטריות סיניות דקות, מבושלות 1/4 כוס נבטים 3 עגבניות שרי, חצויות 1 גבעול בצל ירוק, חתוך ל6- מקטעים באורך 5 ס"מ 1 כפית שמן שומשום מעט כוסברה קצוצה בבלנדר טוחנים כוסברה, בזיליקום, פלפל ירוק חריף, בוטנים, מלח, ג'ינג'ר ושום, עד למירקם משחתי. בסיר מביאים לרתיחה ציר עוף וחלב קוקוס. מוסיפים סוכר וטום יאם ומחזירים לרתיחה. מוסיפים את התערובת הטחונה, מחזירים לרתיחה ומוסיפים שרימפס וקלמארי. מבשלים כשתי דקות. להגשה: בקערת מרק מניחים איטריות, נבטים, עגבניות שרי ובצל ירוק. יוצקים את המרק, מתבלים בשמן שומשום וכוסברה קצוצה, ומגישים. על השולחן

Siren

New member
בדיוק רציתי לתת את המתכון הזה

עד כמה שזכור לי לאון אלקלאי נתן כמה מתכונים בלאישה. אני רץ לבדוק...

Siren

New member
בקר עם חצילים של ג'ירף

100 גר' בשר בקר נקי מגידים ושומן (פילה, סינטה או עין) 1 כפית קורנפלור 1 כפית יין לבן 1 כפית סויה מעט מלח 1 כפית שמן שומשום 1 חציל קטן, קליוף לרוטב: 8 כפות סוכר 6 כפות חומץ 270 מ"ל מים (כוס ו-2 כפות) 5 כפות רוטב סויה 4 כפות קורנפלור 4 כפות מים כף שמן צ'ילי הכנת בשר: חותכים בשר לרצועות דקות נגד כיוון הסיבים. מערבבים בקערה קורנפלור, יין,סויה ומלח וממשרים את הבשר למשך 30 דקות. רוטב: מקרמלים 4 כפות סוכר. יוצקים לאט את החומץ (לאט!!!) וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה. מוסיפים את שאר הסוכר המים והסויה ומבשלים תוך בחישה עד רתיחה. מערבבים בקערה קורנפלור עם 4 כפות מים ויוצקים לרוטב המתבשל תוך כדי בחישה עד להסמכה. מקררים מעט. (שארית רוטב נשמרת היטב במקרר למשך זמן ארוך). חציל: חותכים לרוחב ל-2 פרוסות עבות וחותכים כל פרוסה ל-3 חלקים שווים. מעבירים למסננת, זורים מעט מלח ומשהים כ-10 דקות. הטיגונים: מוסיפים לבשר את שמן השומשום ומערבבים. מניחים על מסננת בכיור. מחממים שמן בגובה 5 ס"מ לפחות לחום גבוה מאוד, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך בחישה 15 שניות עד שמשנה צבעו. מעבירים למסננת. מייבשים חציל במגבות נייר ומטגנים גם אותם בשמן עמוק עד השחמה. מעבירים למסננת. הרכבת המנה: שמים בסיר 200 מ"ל מהרוטב, מביאים לרתיחה ומצמצמים לחצי. מוסיפים בשר וחצילים ומערבבים בעדינות. מוסיפים כף שמן צילי ומגישים על אורז. לא נוסה במטבחי...

למעלה