גירסה מעודכנת

ahillel

New member
גירסה מעודכנת

זאת גירסה מעודכנת. לקראת סיום. http://www.geocities.com/a_hillel/sc.zip

De-Panther

New member
עדיין אי אפשר להגיע|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

לתפריט עם הפרטים על הכוכב שלי

ahillel

New member
יש כאן מישהו שמצליח?

אני לא מבין למה אצלי זה עובד ואצלכם לא. תן לי להבין איפה התקלה- אתה לוחץ על מערכת שמש עם כיתובית אדומה מתחתיה, ואז נפתח חלון נוסף שמתאר את מערכת השמש? או שהוא לא נפתח? אחרי שהוא נפתח אתה לוחץ על הכוכב המיושב שגם לצידו כיתוביות אדומות? (העכבר צריך להפוך לציור של יד) זה אמור לפתוח את החלון של הכוכב. באיזה שלב בדיוק יש תקלה?

De-Panther

New member
בשלב שאני כבר בחלון|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

ההוא של מערכת השמש אני מעביר את העכבר על הכוכב המיושב עם הכתוביות האדומות העכבר לא הופך לציור של יד... אי אפשר ללחוץ על הדבר הזה... למרות שאני מנסה בלי סוף...

De-Panther

New member
כמו שחשבתי... זה...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

עובד רק ברזולוציה מסוימת המסך שלי הוא ברזולוציה של 1280X1024 כשאני משנה ל1024X768 זה עובד כמו שצריך

ahillel

New member
אהה...

הבנתי מה הבעיה. המשחק עצמו מבוסס על הקורדינטות של העכבר. עכשיו הבעיה היא שסידרתי שכל החלונות שנפתחים יהיה תמיד במרכז המסך. ולכן אם הרזולוציה עולה הם מתאימים את עצמם ו"זזים" ימינה ולמטה. אני אנסה לסדר את זה. נו ואיך המשחק?

ahillel

New member
בעצם לא...

אני לא חושב שזאת הבעיה... כי כשהחלון נפתח הפעולות שמתבצעות בו מבוססות רק על הקורדינטות שלו, וככה זה לא אמור לשנות מה המיקום הכללי שלו במסך. יש לך אולי הסבר לבעיה הזאת?

De-Panther

New member
אוקיי המשחק עובד...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

עכשיו צריך להבין איך לכבוש כוכב לא מיושב ואיך להגן על הכוכב שלי

ahillel

New member
הסברים...

הוראות- אחרי כל RESEARCH שעושים נוספים דברים שאפשר לבנות. כדי להתיישב בכוכב חדש צריך לבנות SETTLER. עכשיו הוראות ההפעלה של החלליות הן זהות לכולן: כדי לבצע פעולה כלשהי עם חללית (מכל סוג) צריך לשלוח אותה למערכת השמש שבה אנחנו רוצים להתיישב/להפציץ/לפלוש (במידה והיא כבר לא נמצאת שם). 1) לוחצים על החללית שרוצים להפעיל (ליתר ביטחון יש שורת טקסט שמזהה את מה שהעכבר מצביע עליו במסך בצד שמאל למטה) 2) המשחק נכנס למצב הפעלה של חללית והאייקון של העכבר הופך לצלב. ועכשיו יש שתי אפשרויות- או ללחוץ על מערכת השמש שבה החללית נמצאת, או לשלוח אותה למערכת שמש אחרת. 3) במידה ולחצנו על מערכת השמש שבה החללית נמצאת יפתח חלון שבו נבחר את הכוכב שנבצע בו את הפעולה. 4) *כדי לצאת ממצב הפעלת חללית ללא שינוי לוחצים על מערכת השמש שבה היא נמצאת ואז יוצאים מהחלון שיפתח. 5) בסוף כל תור החלליות יתקדמו לעבר היעדים שלהן. לכל חללית מספר "צעדים" שונה. (וגם עלות תחזוקה שונה). כששתי חלליות משחקנים שונים נמצאות באותו מקום הן יתקיפו אחת את השניה. (פעולת התקיפה היא אוטומטית בסוף התור ולא ניתן לבצע אותה "ידנית") אם עולות עוד שאלות אני אשמח לענות.

De-Panther

New member
טוב המשחק דיי מורכב|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

נראה מאוד מעניין יש באגים קטנים כשאתה רוצה לבנות משהו - אתה משלם בתורות... אבל מרגע שעברת את תור 10 אתה יכול לקנות הכל אתה פשוט בוחר מה אתה רוצה לקנות - לוחץ קנה עובר לתור הבא - ויש לך את זה מוכן קונה את הדבר הבא עובר לתור הבא - ויש לך את זה מוכן הוא מסתכל כמה תורות עברת... לא כמה תורות עברו מאז שביצעת את ההזמנה... מה גם שמשחק כזה כשהוא עם גרפיקה כזו יכול מאוד לשעמם נניח - תשקיע בצורה של הגרפיקה... שיראו איך כל תור מתקדם... ואולי להוסיף אפשרות לכמה שחקנים... כי נגד המחשב זה דיי מבאס...

ahillel

New member
לא הבנתי

מה הבעיה עם הבניה. אתה לא משלם בתורות... אתה משלם בכסף. ואתה יכול לקנות כל מה שאתה רוצה כל עוד יש לך מספיק כסף. זה לא קשור באיזה תור אתה. אם אין לך כסף תאלץ לחכות את כל התורות שכתוב שם. אני יודע שהגרפיקה לא משהו וזה בגלל שקודם כל אני לא גרפיקאי ולא יודע להתעסק עם תוכנות גרפיקה. ובנוסף אני משתמש בספריית גרפיקה פרימיטיבית ולא יציבה של VB ולא בDX או משהו בסגנון. אם היו רואים איך כל תור מתקדם זה היה יכול ליהיות מאוד איטי ומעצבן. אבל אולי אפשר לסדר את זה בתור אפשרות שכל אחד יחליט מה הוא מעדיף. אני יכול לסדר שתיהיה אפשרות לעוד שחקנים אנושיים, אבל שישחקו מאותו מחשב כי אין לי מושג ירוק בתכנות תקשורת מחשבים.

De-Panther

New member
בשביל זה אנחנו כאן..|זבג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

כדי לעזור לך להתמודד עם דברים שאתה לא מכיר לי למשל אין כמעט שום ידע בפיסיקה וממש קצת ידע במתמטיקה שכבר הספקתי לשכוח ובכלזאת תראה איכשהו הצלחתי לבנות משחק תלת מימדי
עם המון עזרה של אנשים מהפורום תקפוץ לשלולית וכשיש לך בעיות תביא לראות משהו ותשאל שאלות

למעלה