ג'ירו - קטע 21 למילאנו

Mont Ventoux

New member
ג'ירו - קטע 21 למילאנו

csc העמידו רכבת מדהימה, במפגן כח מרשים, כיאה לקבוצה החזקה בג'ירו, עם הרוכב החזק בג'ירו. מילראם שוונוטי התפנצ'ר להם ואיבדו את לורנצטו (שהיה רביעי בספרינט של שנה שעברה) להתרסקות, הלכו על התקפות (קורטינוביס, אונגראטו) - מרענן - אבל גם זה לא הצליח
. סאבולדלי מסיים במצב רוח טוב ואפילו עוזר לסגור את החור לקורטינוביס בתוך הק"מ ה-2-3 לקו. אה, כן, פעם סאבו היה איש ברכבת של צ'יפו. לבסוף, היה זה פרסטר שהפעיל את הטורבו לספרינט חזק וקטף עוד הצלחה לגרולשטיינר בג'ירו הזה. הוא משעשע הפרסטר הזה. רוכב עם הומור, זה תמיד טוב (בכלל גרולשטיינר היא קבוצה חביבה עלי; יש שם כמה רוכבים עם הומור - כמו שאפשר להבין מן היומנים שלהם, אין להם מבנה היררכי נוקשה כמו בקבוצות אחרות - דוג' פעם לייפהיימר עובד בשביל רבלין ופעם רבלין עובד בשביל לייפהיימר - והם יותר ויותר מגיעים לתוצאות). ריצ'זה (או ריקזה?) מפנאריה מסיים שני - תוצאת הספרינט הטובה ביותר שלו הג'ירו. פולאק, לא היה ממוקם טוב ונאלץ לצאת מוקדם לרוח כדי להדביק את חזית הרכבת, נראה חלש יותר אחרי כל ההרים, ובכל זאת מגיע שלישי. בטיני - ניסה לעקוף את פרסטר מהצד הלא נכון (כי פרסטר נדבק לגדר) ומגיע רביעי. בטיני כנראה פשוט חייב להרים ידיים בקו, ולא משנה מה. כן, הוא נעל את חולצת הציקלמינו. היה נחמד גם לראות את המחווה של הפלוטון לכבוד ברמאטי. רישומים אחרים על הג'ירו יבואו וודאי אח"כ (ואולי לא?
), כי זה תמיד קצת קשה לעזוב בבום. חוץ מזה, אולי לא היה מותח כמו אשתקד, אבל בכל זאת היה כיף.

ilan ulman

New member
פניטו לה בנזינה...

צווחו אתמול השדרים האיטלקיים בראי ספורט כשג'יבו הגדול נותר ללא מענה עת איוון באסו האיץ קלות והשאירו לאנחות במעלה ההר... כשהוא זקן במונחים ספורטיביים , כחוש מאי-פעם, כי האמין שכך יצלח את ההרים טוב יותר, חיוור אך לוחמני כמו תמיד ראה איך המלך החדש לא מגלה רחמים כלפי "הטיטאן" הישן... שלום לך אלוף גדול... סיום עגמומי משהו לאיש שלא בטוח שנראה אותו רוכב שנה הבאה... האם באסו יקולל עכשיו באותה הקללה שנחה על הנסיך הקטן( קללת חוסר ההצלחה למי שלא נותן כבוד לג'יבו..?) הנסיך הקטן וצהוב השיער... נער הזהב של האיטלקים צנח על החול הרך שבארגז ... כמו במבינו קטן שנתפס עם כתם רטיבות מקדימה ונזלת יבשה מתחת לאף למד הינוקא לקח כואב... יש לך עוד דרך ארוכה בטרם תבשיל ותהפוך למלך... סאבו הגולש... אל המורדות... אדון הדיסנד... האמן ... סיום המסע המסוייט והרע שלו... התחיל בוורוד מבטיח סיים ללא אוויר כמעט. נלחם על הגאווה והכבוד אחרי שכבר רצה לפרוש... הוא לא כל כך רע בעליות כמו שזה נראה פשוט כלום לא התחבר לו ביצירה... הסימפונייה הבלתי גמורה... די- לוקה אהוב ליבן של עקרות הבית האיטלקיות... הקילר ללא נשק וללא "יצר" הריגה... אתמול נעלמו עקבותיו אי - שם על מרגלות ההרים שבדרך חזרה... מקלאסיקן ענק שעשה קאמבאק אדיר לפני שנה לענן אבק מחוויר השנה... היה נראה כאילו רכב על הפרעת קצב כל יום... קרס וקרס עד שנגרס... רוחנו המטפס מוונצואלה התנהל כמו אחרון גיבורי הכדורגל משנות ה80 עת שבתאי לוי ושבתאי יחבאס היו גיבורי ילדות ו"סודות מחדר ההלבשה" היה המדור הכי לוהט בעיתון... אז למילה מקורבים ויועצים היתה "הדרת כבוד"... נראה כאילו כל האחיתופלים של היקום כולו ישבו על אוזנו...עזב ונעלם בחסות הערפל באופן מביך. הוא אולי צעיר ומוכשר אבל אני לעולם לא אריע בעבורו שוב... איוון באסו כריזמה? מה הוא צריך כריזמה ? מה זה השטות האמרקנית הזאת?!? האם הוא צריך את הפרצופים סטייל ברוס ויליס הסובל שנהג ללבוש הבאדגר הינו ששם מסכת רשע ויצא להחריב כל אופזצייה.... האם הוא צריך את ה"לוק" של רולנד רייגן סטייל ששם על פניו לאנס... ללא קפיצות קרב נוסח פאנטני... ללא האצות זעם ומבטים מזרי אימה נוסח האמסטרונג האחרון... בשקט בפה סגור ובחשיפת שיניים לבנות... קצת גמלוני ללא שררי רגליים אמתניים... ללא ורידים המעידים על דיאטות ומניפולציות משקל , בסגנון קלאסי שכולל שלווה סטואית על האופניים... אל מאסטרו פנומאן בעליות וגם בנג"ש... רוכב בצבעים עמוקים ורכים כמו ציור אימפרסיונסטי... הלך לחפש עתונות אחרי ימיו בפאסה אצל פארטי ומצא מלוכה אצל הויקינגים ועכשיו על העולם כולו... רכב מושלם... לא נסדק אפילו פעם אחת... מדהים ומעורר התפעלות... גוטרייז האל באפלו הגדול והכבד שהשברים בעליות ושינוי הקצב לא עוררו בו ספקות ותהיות. איש גדול בעל מקצב דיווש קבוע= סטדיסטייט אכזרי ומתגבר... רגליים גדולות ויכולת טובה הביאו אותו לג'ירו חלומי... הרבה שנים בתמונה... תמיד ב20 הראשונים...יציב, שקט, איכותי, שקול... ברגע שהגיע לקו האדום שלו הוריד את הקצב... בכבוד הרוויח את המדרגה ליד הבאסו... היה נחמד היה חביב לא מרגש כמו שחשבנו אבל... נקווה שהשנה הדרמה האמיתית תישמר לטור... הנה בא פלויד... הנה וינו... הנה יאן והוא נראה נפלא... הנה אייבי נתן על האונייה עוד יהיה עוד יהיה... ובקיצור הולך להיות ענק...

על זה אפשר רק לומר....

יחי המלך החדש "איוון באסו" בהחלט תצוגה מדהימה של אדם עוד יותר מדהים.

תמיד עולה אותה שאלה

כשאני רואה באחד הגרנד-טורים שליטה מוחלטת של רוכב אחד ושל קבוצה אחת, תמיד אני שואל את עצמי, זה הרוכב (סימוני מודל 2003, ארמסטרונג, באסו) כזה גדול, או שזה פשוט היריבים שלו שגילו חולשה. אם בגלל שלא היו שם רוכבים חזקים באמת, או שלא הצליחו להגיע בדיוק לכושר, או סתם לא היה להם מזל, או שהייתה להם קבוצה חלשה. קשה מאוד להגיד. אבל אני חושב שבאסו בהחלט זכאי לכל המחמאות וכל הסופרלטיבים. לפני המירוץ סומנו חמישה מועמדים עיקריים. באסו, סימוני, קונגו, סבולדלי ודי-לוקה. די-לוקה אמנם איכזב קשות וזה קורה במשפחות הטובות ביותר. אבל, שלושת הנותרים: סימוני, קונגו וסבולדלי סיימו במקומות 3,4,5 ורק גוטיירז הצליח להשתחל אל בין הפייבוריטים המוקדמים. לדעתי, זה אומר ששלושתם (כולם זוכי ג'ירו לשעבר) היו פחות או יותר בשיא כושרם ובאסו לקח מהטוב שבהם (סימוני) מעל 10 דקות. לדעתי, זה מוכיח שהוא אכן רוכב משכמו ומעלה ולא גוליבר בארץ הליליפוטים.

אולמן, אהבתי את מה שכתבת, אבל

ההשוואה בין באסו לפיקולו צרמה לי. באסו בנה עצמו לאט, לאט מזה אי אפשר לבנות חומה בצורה כזו שפירקה את שאר המועמדים לניצחון בג'ירו שהסתיים. הוא התקדם עקב בצד אגודל ובכל שבריר של התקדמות הוא שחק כמה שיניים על אחת מהפלטות של הקראנק באופניו. באסו זכה, בכל תואר וניצחון,לאחר השקעה נדירה של התמדה. הוא אומנם נחשב לאחד מהנסיכים האיטלקים של דורו. אבל בוא ונגדיר אתה הבדל- קונאגו פרץ משום מקום. מי שהכירו אותו, טרם ניצחונו בג'ירו, היו מורעלי הענף. אלו שאוהבים לבדוק את התוצאות של מרוצי הדרג השני או אליפיות העולם לנוער. הניצחן הראשון של קונאגו, במרוץ הדרג הבכיר, היה בקטע השני של הג'ירו 2004. ואז, מהמקום הרביעי בדירוג הכללי, כשהוא רק כחצי דקה מהחלום הוורוד של הילד האיטלקי המצוי ומקדים את המנצח של הג'ירו, הוא קיבל תאבון של ברדלס שאיבד את דרכו בג'ונגל ואוכל לא בא לפיו שלושה ימים. הוא שכח כי המנצח של הג'ירו (הקודם) הוא גם חברו לקבוצה. הדבר האחרון שהוא (קונאגו) ניסה לעשות זה להביט על החלק האחורי של החולצה אותה לבשמדי בוקר סימוני. יקח לנו עוד שנים עד שנשמע את הסיפור המלא. ועד אזלא נדע אם ממבוכה (אני בספק) או מילדותיות או משהו אחר, לא ידע קונאגו על החולצה של סימוני הוא היה רואה את אותם נותני חסות אך גם את הספרה -1. בדעתי אני חושב כי לו היה קונאגו ממתין עוד קצת הוא היה מקב את ברכת הדרך מסימוני. זאת עלפי ראיונות שהוא נתן במהלך ואחרי אותו ג'ירו. סימוני ידע שאין לו את הרגליים של מנצח ג'ירו כמעט מהיום הראשון. אך התנהגותו של קונאגו לא הציעה לו דרך מכובדת (למנצח ג'ירו כפול 2) להותיר את הזירה ליורש הולם. התנהגותו של קונאגו הפכה אותו ליורש בלתי ראוי. כי בבוא היום היורש שלו (קנאגו) ידע כי כך מנצחים אותו - בחרב שלופה בהפתעה. חשיפת הסיפור לא תתרום לקונאגו ואולי גם לא לסימוני בשלב זה ואולי לעולם לא. אולי נשמע את האמת רק מאחד מחברי הקבוצה שעמדו במרכז המבוכה אז. את קונאגו הייתי משווה לאולריך עם הסתייגויות. ההשוואה - שניהם פרצו בגיל צעיר להחריד ולא המשיכו את הפריצה. ההסתיגויות: 1. אולריך נותן כבוד לתואר מידות של תרבות הספורט. הוא חיכה עד שריס שלח אותו להלחם על הצהובה טרם נטש את האלוף היוצא. 2. קנאגו עוד לא גיע למספר שנות הקריירה בלי הניצחון הנוסף בגראנד טור.

tomer57

New member
קונאגו סומן כבר ב 2004 כיורש

אני מפנה אותך לcycle sport כחודשיים לפני הג'ירו כתבה מפורטת על הנסיכה שבפרוש מציינת אותו כעתיד של קבוצת מכונות הקפה השם יקום דמה השפוך קונאגו אולי ניצח ב 2004 בתצוגה מבישה של חוסר אחדות קבוצתי (באחד הקטעים היה פיצול שרוב חברי הקבוצה יורדים לעזור לסימוני) אך הפסיד את עולמו ג'יבו הוא רוכב מדהים שיודע שהרכבת (עוד פעם מזכירים את הרכבת האדומה) כבר עברה ולמרות זאת בגילו מקום שלישי בתצוגת לחימה מרשימה לא כך צריך היה להפרד מאלוף כמוהו ולהזכירכם אם אתה יכול ללבוש מכנסי רכיבה פירחוניים בצבע וורוד ועדיין להראות כמו סופר סטאר אתלטי אתה צריך להיות משהו מיוחד באמת

אני מנוי על CYCLE SPORT שנים

לא זוכר אפילו כמה. ואת הכתבה הזו על קונאגו,כמו רבות אחרות שנכתבו עליו, אני זוכר. אבל אני לא זוכר שבאחת מהן נכתב שהוא ינצח בג'ירו 2004 או שיש סיכוי כזה. לא זוכר שהוא רמז כי הוא הולך על הדירוג הכללי בג'ירו 2004 טרם הזינוק. קונאגו היה במעקב קבוע של CYCLE SPORT. זהו מגזין של מורעלי הענף. זה בדיוק מה שהתכוונתי. מי שקרא את המגזינים האלו הכיר אות קונאגו. והיחיד שרמז על הצפוי מקונאגו,טרם הזינוק לג'ירו 2004,היה סימוני עצמו. הוא אמר משהו על זה שהוא לא המועמד היחיד ויהיו הפתעות. כך את כל המגזינים והעיתונים שיצאו לפני ג'ירו 2004. בדוק בכמה מהם צוין קונאגו כמועמד לניצחון.

ilan ulman

New member
התמונה הזאת מדהימה...

לא בגלל המכנסיים של ג'יבו... הפנים של פאנטני... העניים השקועות , הלחיים הכחושות, המאמץ להישאר מקדימה ולא להינגף להיגרף לאחור ואז לנשור... לאבד קצב... לאבד מירוץ... אני זוכר את הג'ירו הזה... פאנטני כל כך רצה... בכל פעם שניסה לעשות משהו גופו בגד בו, הוא רכב רע, וסיים בנפילה קשה בירידה מהירה בהסתבכות עם גרזלי כמדומני,סיים את השלב ופרש... אני זוכר שאז חשבתי שהוא "הזדקן" לפתע ומגדולתו לא נשאר כלום... מעניין שאותה המחשבה חלפה בראשי כשראיתי את גי'בו בשבת חושק שיניים בניסיון נואש להדביק את באסו המתרחק... גם ג'יבו היה בצהוב הפעם...

למעלה