גירושין

גירושין

אהלן, מתגוררת במדינת ניו יורק, בעלי בנפרד גר בארץ מזה כשנה. שנינו אזרחים אמריקאיים ונישאנו לפני כמה שנים בנישואים אזרחיים באמריקה. האם אפשר להתגרש בשגרירות האמריקאית בישראל בביקורי שם, או שהוא חייב לטוס לארה"ב כדי להתגרש? תודה P

גם הקוזינה התחתנה והתגרשה בניו יורק

אני יודעת שמבאר והיא היתה בישראל והוא היה בניו יורק הגיעה אליה מעטפה עם מסמכי הגירושין, היא חתמה עליהם ושלחה אותם בחזרה. כמה פשוט. אני מניחה שהצד שבארה״ב צריך לפתוח תביעת גירושין. אין צורך להיות נוכח בפועל בטקס מתן גט. שנאמר - גירושין בדואר. (אני לא מדברת עם הקוזינה הזאת כיום אז לא אוכל לספק פרטים נוספים)

הי דרוMה

New member
יופי נחמה

אז בעלה עשה את עבודת הרגליים והיא הייתה צריכה רק לחתום. מהצד השני זה לא היה בדואר אלא בבית משפט. במקרה שלפנינו היא מעוניינת ליזום את זה אז זה לא יהיה "בדואר". יתרה מזאת, בניו יורק אין דבר כזה "גירושים בהסכמה" - צד אחד צריך לתבוע את הצד השני ולהוכיח משהו (נזק / התעללות / בגידה וכד'). במקרה הנ"ל נשמע ש"נטישה" (למעלה משנה חיים בנפרד) תהיה הסיבה. בהצלחה.

ואיפה את סותרת אותי?

הגירושין הם בהסכמה (טכנית) כל זמן ששני הצדדים חותמים על המסמכים. זה יהיה בדואר גם במקרה הזה בגלל שאף אחד מהם לא יצטרך לעלות על מטוס ולחצות ימים ויבשות כדי להתגרש (ע״ע גירושין נוסח ישראל). יתרה מזאת - אם אני לגמרי לא טועה, את הריצות יכול עו״ד לעשות עבורה בניו יורק, כולל הופעות מול שופט. היא צריכה לרוץ לעורך דין וחזרה ולפי מה ששמעתי מערכת הסאבווי בניו יורק היא משהו משהו. לא הבנתי מהסיפור שיש בנישואין האלה ילדים או רכוש גדול אז לא צריך יותר מדי ריצות או שעות עורך דין בשביל לסתום עליהם את הגולל. למשל אצל הקוזינה - בשביל האזרחות האמריקאית שהבחור קיבל ממנה עקב הנישואין, זה היה אך טרטורון קטון בשבילו לתקתק את הגירושין כשהיא רצתה להתחתן בישראל עם היצור הדוחה שהיום הוא בעלה.

הי דרוMה

New member
לא סותרת, רק מוסיף מידע רלוונטי

בהצלחה גם לקוזינה שלך, בפעם השניה זה יותר קל (גם אם זה לא בדואר).

הי דרוMה

New member
no fault / at fault זה סמנטיקה ותו לא

תכלס, צריך (עדיין) לחכות לפחות שנה מההחלטה עד למימוש או לא ? והאם במובן זה יש עוד מדינות בהן זה כך ? (הבנתי שב-NJ צריך לחכות 18 חודש).

למעלה