גירושין בקנדה...

גירושין בקנדה...

הי לכולם

התחתנתי לפני כשנתיים עם בן זוגי (גייז) בסיטי הול - טורונטו.
בהנחה ואנחנו מעוניינים כעת להתגרש, האם יש צורך ששנינו נגיע לטורונטו לשם כך? או שמא מספיק שרק אחד מאיתנו יהיה נוכח? אני מרבה להגיע לעיר במסגרת העבודה - אנחנו אזרחים ישראלים בלבד ומתגוררים בארץ. כמו כן, אשמח לשמוע מאלו אשר יודעים - מהי אם כן הפרוצדורה לגירושין? טופסיאדה וכדומה.
אלפי תודות ויום מקסים

idohatam

New member
למייטב ידיעתי, אם נרשמתם כנשואים בישראל

אתם צריכים להתגרש בישראל (אולי דרך הרבנות).

לא, אנחנו לא רשומים כנשואים בישראל.

התחתנו בטורונטו, קיבלנו את תעודת הנישואין ולמעשה זהו.
לא הצהרנו על כך, לא בקנדה ולא בישראל - למעט הטקס בסיטי-הול.

lisi1818

New member
גירושין

לפי ההגיון אתה צריך להביא מסמך/מכתב חתום מחברך שהוא מסכים לגירושין אלו ולתרגם לאנגלית על ידי מישהו מוסמך כנס לאתר זה ב-250 דולר הם יבצעו את התהליך עבורך.
http://divorceoffice.ca/toronto-divorce/

backtotoronto

New member
גירושין קנדיים

על-מנת להתגרש בקנד - לאחר נישואין אזרחיים בקנדה, עליכם (או לפחות אחד מכם) לחיות בקנדה.
יש לפנות לבימ"ש לענייני משפחה (בטורונטו בשדרות UNIVERSITY) ולהגיש טפסים לגירושים. עלות כ 200CAD לפתיחת התיק.
יש להגיש תצהיר חתום לרשם בימ"ש. להעביר עותק חתום מבימ"ש לבן/בת הזוג ולוודא חתימה.
להחזיר לבימ"ש לצורך אשרור ע"י השופט.
כמובן הכל עובד חלק כל עוד אין ילדים, רכוש משותף או טענות ודרישות של מי מהצדדים...

אאל"ט - במקרה שלכם - עצם זה שאתם לא חיים בקנדה - כנראה מאיין (מלשון "אין" או NULL) ולו רק בשל העובדה שהנשואים החד מיניים בישראל לא מוכרים רשמית (ההכרה היחידה היא חיוב של בג"צ למשרד הפנים - לבצע רישום של שינוי הסטטוס, אולם אין בכל הכרה בתהליך וכו).

נסו להכנס לאתר של בימ"ש לענייני משפחה תחת הנושא נישואין/גירושים חד מיניים.

הי רבותי, תודה רבה על המענה

אני למעשה מעוניין לא להיות נשוי בקנדה, כלומר שאחשב "לא נשוי". כאמור, אני ובן זוגי פרודים ובארץ - אין לדבר כל השפעה, שכן לא הצהרנו על כך בשום מקום. אני שואל זאת, מאחר ובמסגרת עבודתי אני מגיע רבות לקנדה ותהיתי לעצמי, אם יזדמן לי להכיר בחור קנדי וארצה להינשא לו - כיצד אחשב שם מבחינת סטטוס: נשוי או לא? אלפי תודות, מקווה שהצלחתי להבהיר את הנקודה

backtotoronto

New member
אם וכאשר...

אם וכאשר תגיע לקנדה- ותבחר לחיות כאן, אתה תחשב כנשוי!
רק אז- במידה ותבחר להתחתן עם בחיר לבך, תצטרך לבחון לעומק את התרת הנישואין הקודמים, אחרת אם תנסה להנשא שנית - תחשב כביגמיסט.
במידה וכל הנושא מעיק עליך - תבסוק באתר הרשמי של בית המשפט לענייני משפחה. יש שם מספיק חומר בנושא כולל הנחיות להתרת הנישואין או מתי הנישואין הקיימים הופכים לבלתי תקפים או NULL (יש לכך מספיק הגדרות והנחיות - שלא זה המקום להכנס אליהם).

עד אז - אין לנישואין שלך כל משמעות.

backtotoronto, תודה �� שאלה נוספת..

אני אציץ גם באתר וב-8 בחודש מגיע לטורונטו לביקור של שלושה ימים כך שאכנס גם לסיטי-הול. אין לי כבר קשר עם בן הזוג והוא במע' יחסים חדשה. כלומר, נפרדנו בצורה יפה אך אין לנו כבר קשר ולכן אני מעוניין להתיר את הנישואין כבר מעכשיו שכן אינם תקפים מבחינתנו. האם ישנה אפשרות שאעשה זאת בקנדה לבדי ו/או אביא מסמכים להחתים אותו בארץ ולהחזירם לטורונטו? מתוכנן לי ביקור נוסף בעיר ב- 29.8. אני ממש מעוניין לסיים עם הסוגיה הזו, ויפה שעה אחת קודם.
אלפי תודות על המענה והאינפו'.

TrigATUSA

New member
אתה טועה ובגדול

הוא נחשב לנשוי לאותו בחור כמעט בכל מדינה מערבית
אם חס וחלילה הבן זוג שלו לשעבר יסתבך כלכלית בחובות הנושים יכולים לרדוף אחריו
גם בישראל - גם אם הם לא נרשמו, בהחלט ייתכן מצב שהוא יהיה נחשב לחייב לחובות של בן הזוג שלו
כנ"ל לגבי מיסים לא משולמים ועוד ועוד
&nbsp
יש הרבה השלכות שליליות אפשרויות, והוא חייב להתגרש ובהקדם
&nbsp
זה מזכיר לכולם למה כדאי לחשוב טוב טוב לפני שמתחתנים....

orenfriedman

New member
אני מקווה בשבילך שאין לך כוונה

להסתמך על תשובה כזו או אחרת בפורום הזה (או בכל פורום אחר). זה מקרה קלאסי שבו צריך להתייעץ עם בעל מקצוע - עו״ד בתחום המעמד האישי. מדובר בנושא סבוך, עם השלכות עתידיות שמאוד קשה לצפות (נשוי במדינה אחת, פנוי במדינה אחרת, חשוף לתביעות עתידיות מצד בן הזוג, ועוד כהנה וכהנה).
&nbsp
&nbsp
דבר עם בעל מקצוע. אל תסמוך על מה שכותבים לך כאן.
&nbsp
&nbsp

למעלה