גירושים מכוערים

dvashshir

New member
גירושים מכוערים

לפני כשנתיים התגרשתי יש לנו ילדה בת 8 וילד בן 5 (היום) בזמן הנישואים הייתי מאוד אומללה והילדים היו עבורי כל עולמי הגרוש שלי התעלל בי נפשית וכלכלית, פיזית ומינית,הפחד מהגרושים היה נוראי עבורי,הגרוש שלי הוביל בכל תהליך הגירושים הלכנו להליך גישור ולצערי חתמתי על חוזה שנכון להיום קשה מאוד לשנותו,עברתי טיפול במרכז לאלימות במשפחה,נכון להיום מצבי הוא כזה שאין ביכולתי להתמודד עם הוצאות הילדים,תשלום המזונות עומד על 3000 ש"ח(הוא מרוויח 15000ש"ח עשה את עסקת חייו על גבי ילדיו ועל גבי) בעוד שחינוכם יקר מאוד,מה גם שהגדולה הלכה לטיפול פסיכולוגי שעליו שילמתי לבד.(הפסקנו את הטיפול כי אין לי כסף)המצב הזה מתסכל אותי מאוד במיוחד בגלל העובדה שהילדים עושה רושם ,מעריצים את אבא שלהם ובכל הזדמנות מדגישים שאבא שלהם קנה להם מלא צעצועים,שאבא שלהם יקח אותם לבית מלון שאבא יעשה כך וכך....וכו' זה בכלל לא חשוב שהרבה דברים שהוא מבטיח הוא לא מקיים, מה גם שהוא מאשים אותי בכל מיני דברים. מיותר לציין שאני עושה הכל עבור ילדי,אני מוותרת על עצמי עבורם,השארתי אותם באותו חינוך,איפשרתי חוגים,טיפול פסיכולוגי,נכנסתי לחובות גדולים מאוד ע"מ שרמת חייהם לא תרד,אך אני מרגישה שבמקום להעריך אותי הם דורכים עלי,הם מתנהגים אלי לא יפה,הם מתחצפים,לא מקשיבים במיוחד בימים שהם חוזרים מאבא שלהם. ברור לי שילדים עושים מניפולציות והם לא בגיל שהם יכולים להעריך את כל מה שאני עושה עבורם אך קשה לי מאוד עם כל המצב,פקידת הסעד לא עושה דבר כשהילדה שלי מדברת אני מרגישה שהיא מתנהגת כמו שאני התנהגתי שהייתי שפוטה של הגרוש שלי ועכשיו היא שפוטה שלו,הפחד הגדול שלי הוא שאני יאלץ לוותר על משמורת ילדיי,כי לא אוכל לשאת בנטל הכלכלי,מה אני יכולה לעשות?למי אני יכולה לפנות?כמו שציינתי שרותי הרווחה לא עושים דבר (הם מודעים כך שהילדים ישנים איתו במיטה ושלפעמים הוא ישן בלי תחתונים שאבא שלו (סבא שלהם)מקלח את הילדה הגדולה על אף שהיא לא זקוקה לעזרה וכו')תעזרו לי בבקשה

דבש,שלום לך.המצב מורכב,אך לדעתי ניתן בכל זאת

לנוע קדימה. ראשית דבר בעניין יחס הילדים אלייך - בחיים כמו בחיים,ילדים מזדהים עם ההורה החזק מבחינתם,ובמקרה שלכם - זה הגרוש שלך ! הדבר בהחלט מתסכל,כאשר את יודעת ומודעת להשקעה הנפשית והכלכלית שאת עושה ועשית בעבורם,אך מאוד קשה עד בלתי ניתן לשינוי מצב זה כעת. מה שכן ניתן לעשות,ולדעתי מאוד חשוב שתעשי עם עצמך,למרות ועל אף הדוחק הכלכלי שלך,למצוא דרך כדי לעבור טיפול פרטני פסיכולוגי בעבורך.באמצעות קופ"ח תוכלי לקבל השתתפות בטיפול ל -x טיפולים אצל פסיכולוג שתוכלי לבחור מרשימתם.הטיפול בעבורך הוא עניין חיוני וחשוב כעת,משום שהוא יכייל אותך לגבי כל הוויתך עם חייך לעתיד - הגרוש,ילדייך,התמודדות עם המצוקות,והחשוב - המראה קדימה לעתיד,תוך שינוי המערכת המשפחתית בצורה נבונה.זאת,כאשר יהיו ביידיך הכלים לכך באמצעות הטיפול שתעברי. גם מועקות נפשיות שאת סוחבת ימצאו את מקומם הנכון וברמה שתוכלי להתגבר עליהן ולהמריא באמצעות הטיפול. עבורך כעת זה המפתח לעתידך ומשפחתך בצורה שונה מהתפקוד בעבר וכיום.אל תוותרי על כך,אלא מצאי את הדרך לעשות זאת.ד.א. גם באמצעות לשכת הרווחה יכולים להפנות אותך לטיפול חינם מטעמם -בחרי את הטוב ביותר עבורך ובהצלחה.

גרא.

New member
dvashshir,בכל פעם שאני שומע על מצב כזה,אני

מתחלחל מחדשמה שמטריד במיוחד זה התיאור בסוף דברייך על התנהגות בעלך ואביו,אם זהנכון יש לטפל בכך באופן מיידי דרך רשויות הרווחה.אלא כפי שאת מתארת,וזה מוכר מדי פקידת הסעד לא עושה את המוטל עליה בצורה ראוייה.חשוב שתמצאי את הדרך להגיש תלונה לפקידת הסעד הראשית בירושליים לגבי אדישות המטפלת בך מטעם לשכת הרווחה.אפשר גם לכתוב לשר הרווחה בנפרדאני הייתי בודק את האפשרות לערב במצבך אירגוני נשים כמו ויצ"ו ונעמ"ת הרגישים מאד לעוולות כגון אלה.יש מקום להבנתי לחשוב גם על הוצאת הילדים מהבית לפנימייה מתאימה,מאחר ואין בכוחך וביכולתך הכלכלית למלא את כל צרכיהם,וזה יחד עם הרחקה משמעותית שלהם מהשפעת האב.זו רק אפשרות שרבים לא אוהבים לשמוע,אבל לעיתים כשאין ברירה,אין ברירה. גם במקרה כזה,חייבת לשכת הרווחה להיות מעורבת,כי כל המהלכים והבדיקה אם זה בכלל נכון וכדאי לעשות,אם זה ראוי ונחוץ.וזה נבדק בוועדת החלטה.אבל כפי שתארת את יחס פקידת הסעד כלפייך,ספק אם היא תסכים בכל לחשוב עלכך.

...כמובן שאני מצטרף להתמקדותו של גרא בעניין

הבנות.חבל שמייד לא מצאת את הדרך לנטרל את הגרוש מהבנות.כל רגע של המשך מצב זה יביא הרס נפשי בעתיד לבנות.פעלי במהירות ובנחישות למניעת יכולתו להמשיך במעשיו.היפכי "עולמות" בעניין זה ואל תוותרי לאיש להשגת מטרתך.תבקשי פגישה דחופה עם מנהל/ת לשכת הרווחה בעניין,הפעילי קשרים אם יש לך עם בעלי השפעה בעירך כדי להפעיל לחץ על הגורמים שחייבים לסייע לך ומייד במציאת פתרונות לבנות + נטרול האב .לכך אין מה לחכות ולא לוותר לשום גורם שימנע מבעדך לקדם את הנושא עד השגת התוצאות הדרושות.אם צריך,דרשי להיפגש עם ראש העיר או המועצה בה את מתגוררת לשם "הקפצת כל גורמי הרווחה למענך ולמען בנותייך. בהצלחה.

למעלה