גירושים זה חופש?

חופש..

יש גרוש/ה שימשיכו להרגיש כלואים ויש נשוי/אה שימשיכו להרגיש חופשיים.. מה שנראה שאת החופש..אתה זה שנותן לעצמך..ממש כמו האושר.. זה אתה..לא אפ'חד אחר.. חופש כמו האושר...זה מה שאתה עם עצמך..המסגרת ומה שמסביב זה רק התנאים הנכונים שאתה יוצר לעצמך..או מנסה ליצור לעצמך. בערך חושבת..לפחות לגביי..

בן הקשת

New member
החיים הם חופש אחד גדול

לא משנה באיזו מסגרת אתה חי, אולי ישנן מסגרות (כמו נישואין גרועים), שייטלו ממך את החירות, אבל לעולם לא את החופש. את החופש, יכול רק אדם ליטול מעצמו, (או יותר נכון, להיכשל מלראות את יכולתו להיות חופשי).

בן הקשת

New member
ווואאאאאאאיייייייייייייייייי

כמה זמן לא נתתי לך
בוס
י
כן, המזל שלנו הוא באמת

כשאנחנו מתגרשים

אני חושב שעשיתי זאת בידיעה שיהיה הרבה פחות חופש ושיהיה לכל הצדדים הרבה יותר קשה אבל מצד שני גם הרבה יותר טוב והרגשת הטוב והשקט שיש בי היום עולה אלפי מונים על צמצום החופש

mars4

New member
גירושים זה חופש רק למי שהיה כלוא

לא רואה שום סתירה בין זוגיות לחופש או חוסר חופש . נהפוך הוא. הזוגיות הכי טובה והכי ממצה היא זו שבמסגרתה לא מרגישים כלואים ושתחושת החופש לא נטלת ואפילו מתעצמת. עכשו נשאר רק לפרש "חופש" ואין יותר שום בעיה. מה זה חופש? מימוש? עצמאות כלכלית המאפשרת לעשות כל מה שרוצים? לא לתת דין וחשבון לאף אחד (יש דבר כזה בכלל?) להזדיין עם כל מה שזז? (נמאס אחרי תקופה מאד קצרה). בכל מקרה, לטעמי אפשר ושווה לשלם "מחיר" בעבור זוגיות טובה ומהנה בלי להתפשר על "חופש".

Rinattt

New member
לא כתבת פרט נמק הסבר ותן דוגמאות

ואני תלמידה טובה שכמותי עונה על השאלה כמו שצריך
קיוויתי שכשאתגרש אוכל להוכיח לעצמי ולי בלבד שכל מה שאמר שאני לא מסוגלת - אני כן! שכל מה שטען עליי - שאני לא! להביא דוגמאות? מאמינה שלא צריך...

magic40

New member
כשאת מקצרת זה חשוד../images/Emo6.gif

אם אני אומר שאני רוצה דוגמאות תרחיבי?

ערסlight

New member
חופש

חופש באופן מקובל, זה מצב של ריבוי אפשרויות שמתוכם אפשר לבחור. חופש דורש ערנות תמידית [להזדמנויות], דורש יכולת החלטה ומכאן וכתנאי מקדים, בירור עצמי מה אנחנו רוצים להפיק מחיינו וגם התמקדות במטרות שמועדפות אלינו. רובם של האנשים לא במקום הזה. רובנו נעדיף שיחליטו בשבילינו ורק יאפשרו לנו גמישות מסויימת בביצוע המשימות. רובנו נמצאים בהעדפה למסגרות שמחליטות עבורנו. [מדינה, בוס, משפחה, מסגרת חברתית, משמר אזרחי, קאונטרי קלאב וכדומה]. רובנו נסתפק שיהיו נחמדים אלינו.

maof

New member
איך בדיוק את מגדירה חופש../images/Emo35.gif

האם חופשי זה בעצם לבד
מעוף

לא חושבת שזה חופש

זה יותר אצלי בכיוון של היכולת להכיר את עצמי, לדעת את עצמי, להרשות לעצמי להיות אני בלי פחד, בלי חששות, בלי לדעת מה תהיה התגובה אם אני אראה קצת רגשות.. זה לא חופש.. זו חירות הנפש. אבל זה לא בגלל הגרושין, זה בגלל שמי שהיה איתי לא אפשר לי להיות אני.

שלי 9

New member
מכיוון שאין לי כח להקליד אז התשובה

היא במילה אחת: כןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן!

למעלה