לדעתי...
תלוי במשקעים שנותרו, כי ילדים לא צריכים הרבה כדי להרגיש מה קורה, גם אם אין להם את הפרטים הטכניים יש להם את התחושות..... ואם יש חורים שהם צריכים למלא במידע חסר לרוב הוא יתמלא בתחושת אשמה.... אז בעיניי? טובת הילד היא המקום הבטוח ועם הכי מעט טלטלות, גם פיזית וגם רגשית. ואם הפרידה היא כזו שמאפשרת משמורת משותפת, אז מאמינה שזה מה שהייתי בוחרת, כי זה שפירקתי זוגיות לא אומר שהתא המשפחתי חייב להינזק במאת האחוזים. הייתי עושה הכל כדי לשמור את האחדות המשפחתית למרות הפרידה והקשיים שבטוח היו עולים לפרקים. גםאם הפרידה קשה והתקשורת בלתי אפשרית, הייתי מנסה לשמור לילדים את התא המשפחתי, קשה לי המחשבה של ניתוק מוחלט, חושבת שזה הנזק הכי גדול לילדים, באמת וגם חושבת שגם לי כאמא זה היה בלתי אפשרי בעליל. אי אפשר לנתק רגשות....זה לא כפתור שלוחצים עליו.... מניחה שאם היינו מגיעות למצב שבו כל אחת לוקחת את הילדים הביולוגים, גם אז הייתי עושה הכל כדי לשמור על קשר רציף עם הילדים, קשר של שינה משותפת, קשר שלא יפגע בהם. לי זה היה חשוב. אני בטוחה שלא פחות מלהם ולכל המעורבים בעניין. אבל זה כל כך תאורטי, בטוחה שברגע האמת...דברים יכולים להשתנות...זה הכיוון שהייתי רוצה, מה יהיה בפועל, לא חושבת שניתן לדעת. כן חושבת שברגע שיש לילד דמות משמעותית בחיים שלו, גם אם היא לא אמא ביולוגית, היא עדין דמות משמעותית וככזו, לדעתי, הניתוק ממנה יהיה בעל השפעה גדולה אולי כמו ניתוק מהאמא הביולוגית. כי לידה היא המון, אבל היא לא הכל. ויש לא מעט גורמים חשובים אחרים שמשפיעים לא פחות...... זו דעתי....