גירוי רשתית

rachelJas

New member
גירוי רשתית

שלום, תאור המצב: מזה כמה חודשים יש לי הבזקי אור ממרכז עין ימין שלי. הלכתי לרופא עיניים המתמחה ברשתית והוא אמר לי שהרשתית שלמה, והכל ב. וזה גירוי רשתית. מאז הבקור אצל הרופא המצב סטטי ז"א יש לי מידי פעם הבזקי אור היוצאים ממרכז העים(זה כמו פלאש של מצלמה) זה לא מפריע לי לתפקוד היומיומי. זה רק בעין אחת. ובעין זו יש לי קוצר ראיה המספר שלי -9 וכן זו עין שהיה לה CNV ויש צלקת כתוצאה מניוון מקולה. השאלה שלי, רציתי לשאול מה זה נקרא גירוי רשתית, קראתי מאמר על הפרדות זגוגית האם יש קשר בין הדברים? וכן כמה זמן זה נמשך , זה כבר למעלה מכמה חודשים האם זה יכול להמשך זמן רב?! אני שואלת לשם ההתענינות ,כי בעתי לי תור אצל רופא עיניים בעוד כחודש כך שזה יכול לחכות , אבל אשמח לקבל תשובה מהד"ר. תודה מראש רחל

הבזקי אור

שלום. הרשתית היא חלקה האחורי של העין והמבנה הקולט את התמונות שאנו רואים. הרשתית קולטת את האור שמגרה אותה ומעבירה את המידע הזה לחלקים במוח דרך עצב הראייה. כל גרוי של הרשתית יגרום לה להגיב בצורה של העברת מידע למוח שיראה כמו אור. לכן, גם אם לוחצים או מושכים את הרשתית , אנו עלולים לראות ברקי אור וניצוצות גם אם אין אורות בסביבה. העין היא כמו כדור, מלא בחומר הדומה לג'ל. בחולים עם קוצר ראייה או גיל מבוגר, הג'ל הזה הופך להיות נוזלי יותר ויכול להתקווץ. שינויים אלו בג'ל של העין יכולים לגרום לאזורים של משיכה של הרשתית ואפילו לגרום לקרעים. אני ממליץ להיות במעקב צמוד אצל רופא העיניים שלך לוודא שלא נוצרים קרעים ברשתית, במיווחד שזו עינך הטובה . בברכה ד''ר אורן מן

rachelJas

New member
קרעים ברשתית

שאלה נוספת: במצב של הבזקי אור ומעקב אצל רופא, הבזקי האור מופיעים מידי יום. מבדיקה של רופא הרשתית שלמה ללא קרעים, אבל הוא אמר שיש צורך במעקב. השאלה היא מה התדירות שצריך להיות בביקור לרופא, כי אם התדירות היא כל ארבעה חודשים, כיצד אני יכולה לדעת בין ההבזקים השונים מה הסימנים להופעת קרע, וכן כמה גורם הזמן חשוב ז"א כשיש קרע אם "מטיילים" איתו חודש או יותר האם זה נזק בלתי הפיך? האם מרגישים שהוא נוצר? וכן האם ההבזקים יכולים להעלם, או שתמיד הם ילוו אותי. תודה מראש רחל

למעלה