גירוי מעצבן

michalka

New member
גירוי מעצבן

שלום לכולם, יש לי כבר כמה ימים גירוי של שיעול מאוד מאוד מעצבן ואני לא מצליחה להפתר ממנו. בד"כ כשיש לי גירוי כזה בסוף אני מפתחת ברונכית ומקבלת אנטיביוטיקה ואני ממש רוצה להמנע מזה. מה אפשר לעשות? תודה,

כמה שאלות,

האם מלווה לשיעול ליחה או שזהו שיעול יבש? האם השיעול הוא יזום עקב הגירוי ? האם את מצוננת? ככלל , חצי בצל בקערה עם 2 כפות דבש - בהשריה של מס´ שעות עד לילה . אח"כ לסנן את הנוזלים ולקחת כל 3 שעות כפית . הבצל הוא אנטיביוטי והדבש מלחלח ומרגיע גירוי. אם השיעול אינו על בסיס אלרגני אלא על צינון וליחה מומלץ לקנות תכשיר הנקרא COUGH CURB של חברת סופרהרב . כמו כן ניתן לשים המנורה שמן אטרי אקליפטוס המקל על הנשימה . בכל מקרה שיעול מעיד על חולשה של הראות וצריך לבדוק את מקורו ( אלרגיה או עודף ליחה) הייתי ממליצה לך להגיע למטפל משלים לאיבחון ולטיפול במקור הבעיה. לבריאות יעל

michalka

New member
כמה תשובות ועוד שאלה

השיעול עצמו הוא יבש אבל אני סובלת מעודף ליחה באופן כללי (בעיקר בבוקר או אחרי פעילות גופנית). השיעול הוא יזום, אבל אני לא מצוננת. יכול להיות שיש לזה קשר ללחץ? שמתי לב שכשאני עסוקה או לא חושבת על זה הגירוי נעלם, ובאופן כללי יש לי הרבה חרדות של מחלות. תודה

זה מתחיל להסתבך..

ואני ממליצה על איבחון מדוייק. בעיקרון הכל יכול להגרם מלחץ.. ובהחלט שיעול יכול לבוא כסימפטום אם כי נראה לי שמעורב פה יותר מסתם לחץ.. ציינת עודף ליחה באפן כללי , לכן ראשית הקפידי על תזונה - הורידי מוצרים מיצרי ליחה כמו סוכר וקמח לבן, בננות, בוטנים, מטוגן ושמן. והרבי באכילת ירקות כתומים , אוכל מבושל ( וטרי) דגנים מלאים , והרבה מים עם לימון. ובחרדות כדאי לטפל - הם פוגעות באיכות החיים... יום טוב יעל

אסתי123

New member
שיעול

מה כוונתך "השיעול הוא יזום"?? האם זהו שיעול כרוני או חד פעמי? תמיד יש קשר בין הגוף והנפש. נסי לבדוק את עצמך. מה גרם ללחץ, מה זה הזכיר לך, איזה אירוע מן העבר..... ניתן ורצוי לנטרל את הלחץ והחרדות.

למעלה